Yang Join Aku Nie!

Thursday, March 31, 2011

Kenapa Lelaki Tak Suka Ikot Perempuan Shopping

Kenapa erk??? Kebanyakan lelaki tak suka ikot perempuan shopping.... Ada yang jenis biler perempuan shopping jer, lelaki dok tunggu lam kereta, dengan alasan malas nak parking dalam nanti kene bayar parking mahal, padahal malas nak ikot shopping.. Yang jenis perempuan nie plak kalau shopping tu mesti lama giler.... Tapi biasa lah tu, perempuan nie kalau shopping mesti nak wat window shopping dulu, riki barang, riki harga kat semua kedai... Kalau ada 7 kedai kasut kat Alamanda tu, semua kedai dier masuk, nak pilih yang paling cantik dan terbaik kan???

Jenis lelaki pulak kalau shopping sangat simple koram biasanyer.. Dia dah tahu dah barang apa yang mahu dia beli, masuk kedai dan tarus beli, tanpa tengok-tengok kedai lain.... Koram lelaki macam nie ker?? Tak rasa rugi ker koram sebagai lelaki tak wat window shopping satu pasaraya tu??? Mungkin sebab itu jugaklah golongan lelaki nie tak suka ikut perempuan yang shopping lama-lama.... 

Macam En. Bard pulak, setakat nie IEB perati dier rajin pulak melayan karenah IEB yang suka window shopping nie, malah boleh katakan semua kasut, beg dan baju IEB pilihan dia juga pilihan IEB... Berkenan dimata dia, berkenan juga lah dimata IEB... Bagi koram yang tak suka ikot perempuan shopping tu nak juga dengar pendapat koram.. Kenapa koram tak suka ikot perempuan shopping erk???

31 comments:

mizzkechique said...

lelaki xsuke ikut pempuan survey brg, buang ms katanya... lebih suke pegi, amik brng pantas2, byr dan beredar...

... said...

AS SALAM..
oo..sebab diorang malas kot?
saya, bila dah ada yang sebut tolong, saya ok je. huhu..
macam mak dengan ayah, adik beradik saya, sebut tolong je.. kalau takde aral. ikut je. ringan2 kan tangan.
nanti2 kalau kita yang susah, takde sapa yang tolnog kan susah..

hidup ni, memberi dan menerima ;0

er..blog akak tak berat. saya bagi contoh je, sebab masa tu, blog akak yang terakhir saya masuk. copy link je ;p

... said...

@mizzkechique;

eh? saya bukan jenis macam tu. hoho~~
janji, tiada gangguan. ikut je~

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu nak sangat dapat husband yang sudi ikut yuyu g shopping..

<3
btw, thanks sudi selalu singgah belog yuyu ya

<3

Isteri Yang Comel said...

mk, memang ada walaupun tak semua
.... bagus tu kesian kaum perempuan kan lemah klu angkat barang berat-berat nie, jadi sebagai ellaki kene tulun
yuyu, mudah-mudahan, IEB doakan Amin, sama-sama, terharu juga sebab budak comel singgah blog IEB nie

Cekodok said...

ngeee... malas nak buag masa.. laki jarang buang masa dengan menda2 mcm tu... haha... nak beli apa.. masuk kedai.. amik barang.. bayar.. siapp

Ana admi said...

tau xpe tau kak.dorang kata boring ikot pmpuan ni..tgk bola lg bgus..hehe

Isteri Yang Comel said...

cekodok adalah spesi yang tak best lagi tak sporting.. hihihiihihi
ana sabo jer lah klu ada yang wat alasan cam tu

Ujang9897 said...

sy sporting..=) ikut jer

Isteri Yang Comel said...

wah untung ci yana ujang

YanaMIB said...

apa yg ieb ckp tu berbeza dgn sy and ujang..ujang sgt cerewet klu soping..abeh tawaf 8 kali mall tu pn blom tentu dia nk bli...

sy lak jenis simple..klu dh minat bli je..maleh nk window soping..haha =P

Ana Montana said...

ana paling tak suka ikut orang shoping..
letih jalan2..
ana lebih rela dok kedai, biarkan dorang g shoping..
huhuhuhuhuh..

Mayana said...

leceh sebab satu brg berejam dia dok perhati..pastu kena angkat brg lagi...pd hal depa pn sama belek brg bkn main lg...follow awak jemputlah ke blog comot saya tu...

faryzh said...

tapi faryzh suke shopping.hehehe.
jom layan respond entry.

http://kugilablog.blogspot.com/2011/03/lelaki-yang-suka-shopping-respond-entry.html

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah bgs la en.bard suka ikut ko shoping ye...payah nk jumpa ni...jg leklok nanti disambar org...hohohohoho...

risa said...

ekekeke..terbalik plak ngan asben akak...mana akak pegi dia nak mengikut je..sebab akak boros!!! hahahaha kalau dia tak ikut..mau satu shopping mall tu aku beli..haishhh

::nuRuLaDHar:: said...

hmmm mungkin lelaki suke cepat2 jek, xsuke tunggu lelame kot...

~biaselah, perempuan ni mesti agak cerewet if sopink2 ni..hihi

Lagenda said...

seb bek gak pakcik ku nan sorang rajin membontoti mak bil abershopping

Cik Yana said...

Cik Yana jenis kalau shoping suke shoping sorang2. Hahaha~ tak suke orang ikut, kawan-kawan ke. Hahaha~ Nanti mane tahu dorang merungut ke sebab cik Yana jenis suke survey abes2 baru beli. Hahaha~

Entry terkini: Happy Birthday Superman!!! :)

lalink7 said...

ehh IEB..bf saya pun macam tuee..die lebih suka melangut depan kedai tggu saya wat pilihan..bukan lama benar pun (eh yeke xlama? hehehe)

Qaseh dalia adelia said...

sebab takut abes duit dia haha joke..
hencik kyle dia suka jugak soping2 ni .. ye ikut je hihi

solo molo said...

my sis kalo die nak shopping, dia akan suro sy temankan...sebab apa??? sebab sy akan jadi driver dia...hahaha...


entry terbaru >
http://solomolo.blogspot.com/2011/03/pakcik-pukul-berapa-sekarang.html

kakchik@ella said...

asben kc tak suka ikut kc sopink. dia kata kc cerewet. hahaha ..

mikeon9 said...

ceq tak pernah lagi ikut awek window shopping tapi kalau ikut mak or anak buah shopping tu pernah la. Kalau follow mak tu,follow je la..hal kecik je kot tapi kalau anak buah aku pegi shopping beli baju, mak ai..satu kedai je berjam. tu pun kalau ada hasilnya..

Entri Terkini Saya: Condom is Safe

Liza @ Adzriel AB said...

akak lak tak suka ikut hubby shopping. cerewet mengalahkan pompuan. letih!

burnkelana said...

huhuhu.. kalo terpaksa.. kena gak layan.. kalo tak nanti merajuk plak.. lagi satu kerja nak memujuk.. hehehe..

Piasara said...

"akak kalau gi shopping..pergi sekali tp jln masing2,ko tgk brg yg ko suka..aku belek brg yg aku suka..lps tu nk tak nak buat keputusan sendiri2..lps tu jumpa kat mana2,kalau tak jumpa call...kalau call tk dpt(in kes topup habis ker..)jumpa kat parking...Ada ker org mcm kami ni?Pelik kan..?"

fyna said...

hehehe..jarang dpt laki yg suke kan...
;)

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman said...

saya suka ikut isteri saya shopping :]

Rozita said...

suami sy suka ikut sy shopping..
dia kata lebih baik ikut pasal boleh shopping sama... :)

i am S!L4H.. said...

nk soping ngn husband nanti. ahakssss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...