Yang Join Aku Nie!

Monday, March 28, 2011

Happy Mondays.....


Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua..... Mood masih lagi rindu sangat kat En. Bard yang lum balik dari kerja luar di Stadium Batu Kawan Pulau Pinang.... Lam tadi sebelum tido cium baju bucuk En. Bard yang ditinggalkan sebelum Ke Pulau Pinang, tiba-tiba hati jadi sebak, sebab ada bau dia.. Mungkin rindu sangat kot, dah 5 hari tak jumpa.... Huhuhuuhuhu.....

Orang kata Isnin  ni Blues Monday... Naper yer??? Biasanyer hari isnin nie, semua malas nak bangun pagi, malas nakbangun, malas nak pi keje, malas nak iron baju pagi-pagi, malas nak buat sarapan pagi-pagi, malas nak mandi pun ada.. Ado ker??? Naper erk??? Tak semua lah yang cam tu, tapi totally memang cam tu, termasuk lah IEB. Hari Isnin lah hari paling malas sedunia...... Alasan sebab aper hari isnin adalah hari kemalasan adalah sebab dah bercuti 2 hari, ada yang rehat puas-puas, ada yang balik kampung bersama keluarga, ada yang melakukan aktiviti bekeluarga, tak lupa yang buat housekeeping tu, dan yang paling banyak of coz lah memenuhi jemputan perkahwinan kawan-kawan, serata tepat pergi. Lepas nie pi tumah A, lepastu rumah B, esok pulak umah J... 

Tu sebab lah ramai yang agak moody biler hari isnin, Tapi biler hari Jumaat jer berseri-seri muka koram kan, yer lah kan malam tadi kan malam jumaat, tu yang hari jumaat berseri-seri tu.... Koram buat aper haaa malam jumaat??? Biler dah mendekatkan diri pada NYA di malam jumaat, esoknyer mesti rasa refresh jer hati kan.... Bagi yang dah kawin pulak biler buat perkara sunat jer, esoknyer koram tersenyum jer sampai balik kan..... Biler dah petang nak balik keje lagi lah tersenyum gembira, sebab esok cuti kan.... Tak sabo rasanyer, siap dah standby depan punch card, tepat jer punch bunyi terus punch..... Tapi bagi yang kerja hari esoknyer, mesti koram tak berapa nak happy jugak kan.... Ermmm tu semua aper yang berlaku lam diri IEB sebenarner, tapi senyum sampai ke teliga pada hari jumaat tu tipu kottt.. Hehehhe cover line pulak...... Aper pun kita  cuba jadikan setiap hari, adalah hari yang paling gembira dalam hidup kita.... Smile Always.....

31 comments:

Cekodok said...

i segar bugar je ni.. setiap ari pun semangat.. ngeeee

Ujang9897 said...

sy sentiasa segar hari2..

jumaat pagi kenapa senyum lebar selalu...

Piasara said...

"tajuk entri sama lak..
salam isnin...monday blues utk yg kerja jer kot..akak ni kalau nak layan perasaan tu...haruslah ank2 akk makan nasi bungkus..hihihi..
siannnn IEB rindu membara kt hubby nya...biasalah tu...kak pia pun rindu gak kat en somi tu w/pun baru ja 2 jam dia pi keja..hehehe.."

mrs.sabri said...

kak mimi paling suka hari jumaat le pasal suami x keje..dia ada di rumah..kurang sikit beban keje rumah sebab dia suka menolong :)

AmyZana said...

i love friday ! xD

Isteri Yang Comel said...

cekokg, tu mesti sebab selalu makan cekodok tu
ujang buat-buat tanya plak, ti lepas 2/5 ko mesti tau...
kka pia tul tu kak
kak mimi hihi wah best tu
amy i love 2

i am S!L4H.. said...

sis, en bard wat ape kt batu kawan? jom heboh ke ape? hee

cik ewun said...

hahha agreee! cianyaaa tgu cik abg balik yea akk..take care :D

Eza Ridzwan said...

monday blues ye...akak tiap² ari monday blues...bleh?..hahaha...keroje tetap kena keroje..klu x, nak mkn apa...kan..kan...kan...

Isteri Yang Comel said...

silah ha'a, bukak kaunter spr

Rainbow said...

mlm jumaat nape kak..ce citer ce citer... naif sikit shayer ni :P

aloloooor...rindu nyer sis kat hubby, kdg2 jarak ni penmbah perisa lam rindu2... makin syg.. kalu ada bear mst peluk kuat ni hehehe..

Sunah Mohammad said...

monday sickness...tak suka!!! :p

Azroy Bin Kassim said...

roy slalu mintak cuti hari jumaat.. sbb tak puas.. haha

Qaseh dalia adelia said...

tutup mata baca sunat malam jumaat .. kena sabar haha ..lom kawen .. tapi betul jumaat bagi ketenangan hati ,, malam di rasa sangat indah .. wawawa

DaK CoMoT said...

haa betoi2...sangat malas ari isnin...kenapa3...huhu

CikBulat said...

romantika! malulah CB. rindu2 CB lak. ekk.. haha..
doakan je suami sentiasa dalam keadaan sihat dan cepat balik ;)
nape tak ikot? ehehe

Isteri Yang Comel said...

qaseh tutup mata yer dik
dak comot, tak tau set mind kot
cik bulat, en. asben bukak kaunter spr disana, dier keje dik.. huhuu

Sharienz Sz said...

happy monday IEB..
masa kerja dulu hari isnin "black monday" sbbnyer mood bos mesti x bgs haha..
hari jumaat senyuman melebar haha..

sissyira said...

salam

kuatkan semangat dengan hati yang ikhlas.

sha said...

hari2 adalah hari yg mengegarkan.. haha~

YanaMIB said...

maybe sbb pagi jumaat tu mandi siap masuh rambut..tu jd segar..tettttttttt~ =P

kpah k-poh said...

stadium batu kawan tak jauh ler dari rumah akak...

Isteri Yang Comel said...

yana, dah pandai dah tu. ekekek
k. pah yer ker kak

kakchik@ella said...

monday blues?? biasa alami camtu. hihi ..

Isteri Yang Comel said...

KC IEB sampai ke petang monday malas nie.. hihih

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

jgn malas2..keja2...nk BW pun satu keja jg ni...hehehehehe..

storyfromme said...

hari ni hari paling seronok!! :)

lalink7 said...

klau msk blog2 isteri2 ni mst ada bnda ehem2 ni...malu sy nk baca..ahakss =))

aneesz said...

bagi orang bujang cam aneesz, hari jumaat tu buat aneesz senyum sbb bole balik kampung! ;)

logorithm said...

Happy Mondays? Tak mungkin...

Hehe...

... said...

as salam..
haha~ jumaat hari yang saya suka~
walaupun belum kawen, tapi saya sukaa~
boleh buta macam2.
huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...