Yang Join Aku Nie!

Tuesday, March 15, 2011

Tutorial Memasukkan Entry dalam FB Tuk Cik Maz

Okeh IEB tak berapa pandai nak wat tutorial nie sebenarnyer... Atas permintaan Cik Maz, IEB buat gak... Cik Maz tanya bagaimana hendak memasukkan entry kiter dalam Facebook.... 
* Mula-mula kene pilih entry yang cik maz nak masukkan dalam FB, klik pada entri tu sahaja
* Selepas itu klik semua url, entry tersebut dan klik copy macam pic kat bawah nie
Klik untuk tumbesaran

* Selepas itu buka Akaun FB kita, paste url tersebut di new post.... Itu saja......

9 comments:

Cekodok said...

bagus2.. hehe... mungkin ada juga yang tak tau kan...

kiterkitikitu (xDer) said...

berkongsi ilmu menambah pengetahuan bersama..

Recently: radioactive particles.. Malaysia bebas pencemaran radiokatif dari Jepun

topimagine said...

hehehe... caring n sharing :)

Isteri Yang Comel said...

aper salah tolog kengkawan kan....

kakngah said...

wah... nice tuto.. aku baru hek sign in FB.. tak xtf lg pun.. baru nak kenal2..

Achiq said...

Nice info..

Qaseh dalia adelia said...

sis yg comel lagi baik hati ..

... said...

as salam..

hoho..thanks kak.
teringat masa join fb.tengha blur lagi..tak tahu nak letak kat mana link blog nak bagi ramai2 nampak

=)

ben ashaari blogger ikut negeri

nak kongsikan :

internet lambat dan selalu disconnect, sila rujuk sini

Cik Bee~! said...

wah..happy bzdy eh..jelesh jap..muhaahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...