Yang Join Aku Nie!

Thursday, March 31, 2011

Terminal TBS like KLIA dah....


Semalam IEB bercuti, kerana menghantar ayahnda IEB tuk menaiki bas ke Kluang... Rasa teruja plak nak tengok kemodenan Terminal TBS di Bandar Tasek Selatan tu.... IEB menaiki ERL dari Putrajaya terus ke Bandar Tasek Selatan... Selalu klu IEB naik bas, Terminal tu masih belum di buka lagi....

Sampai jer di sana, memang teruja biler masuk dalam terminal tu... Sangat besar, moden dan cantik.... Terpinga-pinga jugak lah mencari tempat penjualan tiket... Mula-mula sampai, terus ke kaunter TBS, tapi mencari tiket ke Kluang tiada pulak... Dah risau dah nie, takut tiada perjalanan bas ke Kluang pulak... Rupernyer kaunter tiket bas biasa ada kat depan lagi..... Tengok kat dalam tu cam lengang jer.. Iyerlah kan hari Rabu, saper yang nak balik kampung hari Rabu kan....

Di terminal tu siap disediakan jadual pelepasan dan ketibaan, wah dalam hati dah cam airport dah nie.... Habis beli tiket semua, IEB pun cari terminal pelepasan.... Sampai di pintu pelepasan tu IEB tengok ada dalam 3 orang Polis yang mengawal disitu... Dier mintak tiket, dan dia kata hanya pemilik tikit sahaja dibenarkan masuk.... Alamak cam airport lah.... Kesian pulak Ayahnda IEB nak mencari-cari bas kat bawah tu sorang-sorang.... Dah macam nak naik kapal terbang dah nie, cam leceh lah plak lam hati ni.... Lepas hantar Ayahnda sampai pintu atas jer, hati rasa tak sedap plak, takut Ayahnda tak jumpa plak bas kan... Alhamdulillah nasib baik Ayahnda jumpa jugak bas yang dinaiki, baru lah rasa lega sikit... Ni semua sebab dah terlebih canggih lah nie... Huhuuhuhuhu

17 comments:

Eza Ridzwan said...

uihh...dah mcm epot plak noooo...klu kat jln duta nun, punya la sesak giler....nak masok pon dah sesak berjam²...akak klu blk sp xnak naik bas len..trans jee...bas len x bape nak yakin!..

Cekodok said...

tapi mcm jauh la.. kalo kat town senang sikit nak gerak.. kena kat sana jenuh jugop.. hehe

SoLy SoLicious said...

mjurlah ayah akak dpat jmpe bas 2 ye... mcm2 praturan dh skunk eh

missSenget said...

patut polis tu tlg laa tnjuk arah kan.. isk..

lega segalanya selamat..

Mr iz said...

wah makin moden nampaknya ye... nak kena sesuaikan diri ni... nak kena g tengok tengok gak ni...he he he kira buat lawatan... kalau tak nanti tetiba sampai sana mengelupur lak aku tak tentu arah...he he he.....

mynameismy said...

My dah pernah pegi skali. a'ah kan dah mcm KLIA dah siap ade balai berlepas sume.. tp jauh gak nk menapak klu sesape naik train/LRT hehe

Nour Akmal said...

memang canggih la TBS tu..
ade gak g jenguk2 ri tu..bt lawatan sambil blaja..huhu..tak la..jln2 je kt ctu..=)

qasehraihan said...

AAA EK...CANTEKKK..btul mcm airport pun ada..
skang ni mmg sume bgnn lawa2..hoho

Piasara said...

"zmn skrg ni semua dah serba canggih manggih...akak pun kalau balik kg sesekali pun terkejut gak...bangunan2 tumbuh cam cendawan lps hujan...ingat dah sampai london...rupanya kg ku...hehehhe.."

AizA said...

wah.. bestnya... tapi dah pindah jhor balik lah... huuuhuu

Sunah Mohammad said...

hahaha! akak, hari tu pun saya gi TBS ni! memang da macam airport! canggih betul!

Izan Ishak said...

mmg canggih nampaknya!
sekali sekala naik bas best jugak ni~

Yan said...

Dah macam KL sentral lah gamaknya ye..Besar kalau all facilities boleh digunakan, ALHAMDULLILAH..

Qaseh dalia adelia said...

besaunye .. makin moden dunia makin canggih semuanya .. tapi pemikiran ade yg makin kolot hehe ..alhamdulillah ayahanda dah selamat naik bas hehek

::p0t pEt iLa:: said...

malaysia makin maju ;)

logorithm said...

Wah... lawa... best!

lalink7 said...

esok baru nak ke TBS untuk petame kalinyaa..haihh..hrp2 xsesat..hehehe =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...