Yang Join Aku Nie!

Thursday, March 24, 2011

Lelaki Ego Tinggi.....

Orang kata lah bukan IEB yang kata, lelaki nie ego tinggi... Betul ker? Koram yang dah ada boyfriend, tunang, suami jer boleh jawab sama ada pasangan koram tu ego tinggi atau tak.... Seronok ker kalau hidup dengan lelaki yang ego tinggi nie?? Koram juga yang hanya ada jawapannya... Rata-rata wanita akan kalah dengan egonya seorang lelaki..... 

Pada pandangan IEB, memang betul lelaki nie ada egonya koram, yerlah dia telah dijadikan sebagai seorang pemimpin di muka bumi ini... Ego mesti ada tak banyak pun sedikit, supaya tidak pandang sama dengan kaum hawa. Bagai mana ego seorang lelaki tu berbeza  sama sekali. Kita sebagai pasangan memainkan peranan penting tuk mengatasi ego pasangan kita, bagaimana??? Memang sorang wanita dijadikan lemah, tapi tak beerti kita kalah dengan egonya lelaki... Apa yang perlu kita mesti lah ada mentaliti yang kuat untuk mengatasi ego seorang lelaki ni, supaya kita tak di pandang lemah dimata lelaki.... 

Betulker ego nie salah satu punca hubungan hambar??? Mungkin juga, sebab tiada toleransi untuk mengatasi masalah ini.... Perempuan ego ada ker??? Ada kot??? setakat nie IEB rasa IEB tak penah jumpa lah lagi dengan perempuan ego nie... Koram paham ker aper yang IEB tulis nie?? alahai belasah jer lah.... tapi tu lah yang IEB nak sampaikan....

17 comments:

CahayaCintaIlahi said...

lelaki memang ego pun.. so kte sbg pompuan kene mengalah.. ego pempuan takkan stndg dgn ego lelaki kak.. :)

mama maman said...

mengalah belum kalah... malas nak layan je.... tp kekadang cr peluang pulang blk apa dia buat... then ckp that what u did to me... sori kekadang diam lama2 meletup gak... sabar ada had dan dia harus jugak pandang kita sebagai manusia.... that my opinion.

nuruljannah sukhri said...

ego kalau bertempat xpe..masalahnya ego x kena tempat..menyakitkan hati org sekeliling ape cer?

♥.::ĈïŇtªβüŇĝªβĽŐĝŜpŐt™::.♥ said...

memang sgt² ego kalau nak dicompare dengan kite² si kaum hawa, dorang mane nak ngaku diorang ego. gerammm! cik bunga selalu kene camtu :( mengalah jela,wlpn bukan silap kite. isk3 !__! makkkkkk....

afzan said...

same je pompuan n lelaki . masing2 ade ego masing2 .

mr.curly said...

haippp!! pompuan pn ade ego nye..nak2 lak yg bpangkat or bgaji tgi dr laki..hikhik

Raja Nakal said...

laki x ego pun.. pompuan je wat jual mahal lebih... laki open jer... pompuan memilih ... lau gi pasar ckp nk beli sayur ikan je... jap ge bwak balik beg.. kasut... padahal x de kaitan pun.. age satu pompuan nie law sembang gosip sampai kiamat pun ade jer gosip nak dicerita kan... hahhaha...

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

ade gak pompuan yg ego tggi..lebih dari lelaki ag..huuhu

Piasara said...

"faham..faham..hehe..lelaki dengan sifat ego mereka mmg tak boleh blah..ehh tak boleh di pisahkan maksud akak.Ada tinggi,ada rendah,ada byk,ada sikit...kalau tinggi sgt tu yg payah,dia jer betul,dia jer pandai..susah lah.Perempuan kena pandai lah macamana nak handle...dan jgn tk percaya perempuan pun ada gak ego nya kan..."

kakchik@ella said...

betul. kerana ego si lelaki, dia takmo 'bend down' kat perempuan.

So, perempuan tak rasa dihargai. tanpa rasa dihargai,, bagaimana perempuan nak memberi apa yg sepatutnya dia beri?? btl tak??

ejai_ej said...

ego nih semua org ade IEB, cuma tinggi ngan rendah je. dalam erti kater banyak ngan siket je.. kalau pasangan kita tu ego die tinggi, kita jgn la lagi nak tunjuk ego kita lg tinggi, nnt tak kemana.. kalau dah dedua keras kepala pon susah, yg penting sesama tolak ansor. jgn tolak menolak... kang jatuh tangga susah.. huhuhu

Ujang9897 said...

Senang cite siapa ego tggi dia akan buat orang tak hppy..

perlu ker buat pasangan kita tak happy..

majoriti lelaki ego

tapi perempuan pun dah ramai ego skarang..=)

YanaMIB said...

saya adalah seorg wanita yg tinggi egonya..hihi =P

erm maybe klu laki tu mula tunduk dgn pompuan atau dgr ckp pompuan org sekeliling akn ckp dia dayus..padahal niatnya cuma menghormati si perempuan..sbb tu dorg jd ego manjang..xmo kena gelak dgn org sekeliling..so mentaliti kita kena btulkan dulu..=)

pasni klu jmpe laki yg ikut kehendak pompuan jgn ingt dia dayus, tp dia TIDAK ego dan menghormati kaum wanita..btul tak maksud yg sy cuba smpikan?? hehe~ v(^^,)

mrs.sabri said...

akak setuju..lelaki memang ego..memang tak boleh lari dah..huhu

puanbee said...

lelaki memang ego perempuan pulak di beri kelembutan , kenapa ? ? tuhan cipta makhluknya lengkap dengan perasaan dan pasangan , jadi perempuan kena pandai gunakan kelembutan untuk tackle lelaki ego hehee...ada caranya ...tapi kalau ego lelaki yg menyusahkan tu elok lah tiada tolak ansur hehe sikit2 tak polah ...

ADfeez said...

ntah la... kalo nk ikutkan ego nie smpai kemana sudahnya..???

perlukah utamakan ego walaupun dengan org yg tersyg..?
apa makna cinta kalo masih terhalang dengan dinding ego?
hummmm....

Qaseh dalia adelia said...

alhamdulillah si dia tak ego pun sis.. beruntung sgt dapat dia ... hurmm tapi kdg2 qaseh pulak yg ego haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...