Yang Join Aku Nie!

Tuesday, March 29, 2011

Stop!! Jadi Hipokrit

Kenapa nak jadi hipokrit??? Sedangkan dalam hati kau tu penuh ngan sijil PHD yang tak laku langsung tu. Berhenti lah jadi baik sebab itu semua lakonan kau semata-mata. Di belakang aku,  kau ada sikap iri hati kat aku. Kenapa kau dengki sangat kat aku erk?? Emosi plak IEB nie.. Sebenarnyer perkara nie tak berlaku kat IEB pun, tapi penah berlaku kat kawan IEB..

Koram penah ker mengalami perkara macam nie? Di depan kita punya lah baik, pijak semut pun tak mati, sampai cakap, "ko lah sahabat aku dunia akhirat", "aku tak sanggup kalau kau di hina, dicaci", "aku rasa terhina kalau orang mengutuk, mengata kau" " aku selalu backup kau kalau orang mengata kau, mengutuk kau"... Tapi tu semua adalah ayat buatan dia semata-mata nak tunjuk kebaikan di depan kita, kononnya nak cungkil rahsia kita.. Tak dapat okeh nak buat macam tu.

Yang paling menyampah sekali, bila kita dapat tahu itu semua pembohongan semata-mata, berpura-pura baik semata-mata ada perasaan dengki terhadap kita... Hipokrit kan?? orang yang macam tu.... Dan yang paling sakit hati sekali bila dalam diam dia ada sifat nak bersaing dengan kita, misalnya, bos baik dengan kita, dier pun sama terhegeh-hegeh baik dekat bos, kalau kita pakai baju cantik, dier pun kata baru jer beli baju cantik tu semalam, sedangkan non ado okeh.... Kalau kita dapat anugerah ker pujian ker, dier pun sama cemburu, lepas tu kipas anggun lah aper lagi, tapi belakang-belakang lah, sebab nak tunjuk baik. Boleh katakan semua yang ada kat badan kita nie semua dier nak beli dan pakai jugak. Nasib baik lah tak nampak G-String kaler aper kat dalam tu, kalau tak mesti nak beli gak kan?? Kalau kita dapat pi oustation ker, jadi urusetia ker, dier pun sama senyap-senyap nak pergi jugak gitau ngan penganjur majlis, tanpa kita tahu, tahu-tahu jer ada sekali dengan kita.... 

Sakit hati tak koram kalau jadi cam tu, kat koram, IEB yang jadi pendengar setia nie sakit hati gak, kalau perkara nie berlaku kat IEB

33 comments:

Ujang9897 said...

ramai terjadi kpd kaun hawa..=)

tp kat blog ni kaum adam pun ada mcm tu..=)

storyfromme said...

biasa la tu IEB.benda tu berlaku kat tempat keje mak saya.last-last mak saya sorang2 je.taknak bercampur dengan orang-orang macam ni.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

setiap manusia yg mempunyai sijil PHD ni..dia tak boleh kwn dgn org...sbbnya dia ja lah yg bagus...org lain tak....

Cekodok said...

kat mana2 pun ada spesis mcm ni.... bahaya jugak kalo baik sangat ngan orang... kadang orang yang kita baik tu yang tikam kita...

Adzriel AB said...

bila dah tau confirm tak layan dah.. depa ni spesis parasit yg menyusahkan kawan2.

Isteri Yang Comel said...

ujang kaum adam pun yang kene ker
story, klu lambat kita tauu perangai sebenar dier, masalah tu
k. d, tu lah tinggi sangat kan
cekodk, tul tu
AAB memang parasit

Piasara said...

"ada betul gak kata Cekodok...akak pun ada pengalaman mcm ni,jadi skrg ni akak kalau kwn,gitu2 jer...tak nak terlalu rapat...nanti susah"

Mummy `Aish said...

Orang2 pesen Hipokrit ni jenis pndai bermuka2..pndai berlakon baik depan org..tp belakang org..leh geleng kepala je tgk..wat tak layan je ngan org spesis camtu..mkin di layan mkin saket ati kite ni..

mrs.sabri said...

orang mcm tu namanya TALAM DUA UKA..bukan takat dua muka je...10 muka pun ada tu haa....hahahahaaha :)

topimagine said...

biasanye orang pompuan la kan.. suka cakap belakang (ngumpat).. kalau orang lelaki ne, kalo xsuke or xpuas hati direct je cakap.. puas ati n cepat setel :)

Cik Yana said...

Biasala tu sis. Manusia dengan sifat tu memang tak boleh dipisahkan. Yang positif tak pe, nak majukan diri. Ni ramai yang negatif. Dalam masa same nak jatuhkan orang pastu jelez kalau org berjaya. Sabar je la kan.

Entry terkini: LipIce Percuma Untuk Anda dan Kawan-Kawan!!!

nelly said...

Say no to hipokrit ..hahaha

Farhan Zulhusmi said...

hipokrit mungkin disebbkan kita sendiri...kalau untuk blogger...mungkin dia nak cerita yg senseksi....kan,kan??hehehe

Qaseh dalia adelia said...

yg ni paling bahaya sis.. dia mengagumi kita dalam diam tapi sebenarnya dia ada sifat iri hati n then last2 bila kita kena apa2 ke .. dia ketawa dalam diam .. malah jadi batu api ke ape..hurmmm takuttt

... said...

as salam..
kak IEB!!
huhu~ lama tak singgha sini. jarang dapat bw. bw mana yang sempat

=_="

oo..hipokrit. tu bahaya.wuuu..
pasang niat nak kenankan kita semula dalam diam.. pasangan rasa dengki, etc kat kita..walhal, secara luarannya, punya la ke main punya baik..

@_@"

qasehraihan said...

uiii...mmg takut kalau stail gini...hati2 tau..smoga kebahagiaan sntiasa milik kita..

rasa teruja sungguh ni...1st time saya dapat buka blog awak dan baca..huhu

sblm ni..bila awak dtg kat shoutmix saya..saya klik xkluar lgsung kotak entry awak...nmpk wall merah je..

sampai tahap ada satu kali saya rasa nak buat entry pengumuman tnya kenapa blog awak saya xboleh masuk..blog org lain ok je..hihi

yg ni, sy klik dr tempat awk komen td..bkn shoutmix..hehe

hai IEB..

Rainbow said...

seribu hati, seribu perasaan yg berbeza...
1000 manusia, 1000 ragam kerenanh mereka.

cuma langkah hati2 je kak mampu kita amik, cara kita fikir n hadapi org hipokrit ni penting gak.

kasi pengajaran sikit..

chah said...

menyampah ngn org hipokrit ni.hrp2 sikap hipokrit itu tak dela dlm diri sy..tp risau gak, apa agpn org terhadap kita.

YanaMIB said...

pernah je jmpe manusia mcm ni..sgt x sangka bila org tu boleh backstab kita..sedangkan kita dah anggap dia mcm kakak sendiri...hurm..skrg mmg ssh nk caya kat org..never judge a book by it's cover!! =_=

FariehanIbrahim [LBC] said...

bahaya gak org hipokrit neyh..
leh mkn dlm diam. huuhu -.-'

~~Ticer Wann~~ said...

moga kita semua xtergolong dalam kalangan org yg hipokrit...

liyana said...

senang cite kan awak...jangan dilayan. tak payah kawan pun takpe. tak rugi pon. Betul kan..hehe

Haryati Molly @ Tunung said...

Been in the same situation with ur friend.. Just ignore people like this because sooner or later she/he will get tired with his/her own charade..

puanbee said...

hati2 dengan org jenis nih , dia lah penyampai terbaik ..

puanbee said...

hati2 dengan org jenis nih , dia lah penyampai terbaik ..

chentaNUYU said...

kat ofis NUyu ade yg jenis mcm ni...malas nk layan la org mcm nie...menyakitkan mata + hati

mikeon9 said...

hal orang biar je lah. janji dia bahgia. janji depa tak kaco fizikal dah la.

Entri Terkini Saya: Condom is Safe

manueng said...

bia je la dia ngan dunia dia...dia nak ikut outstation ke, nak baik2 ngan bos ke, nak kata baju dia baru ke...layankan aje la...selagi x susahkan kite la kan...huhu

AizA said...

sabarlah.. kerana sabar kunci segala kebahagiaan...

perempuan ni kalau didik jiwa and perasaan agar bersifat qanaah...

InsyaALLAH... segala sifat hipokrit, hasad dengki, iri hati, cemburu... akan hilang...

fadhdeela said...

betul2 kak...sifat PHD nie ssh nak dibuang oleh mereka2 nie..menci!!

Meh sini: Wake up Deela..Forget about Him!!

sini jugak: Bakal Isteriku sudah tiada Dara!!

DaK CoMoT said...

sedih ooo bila org yang kita percaya rupanya cuma baik depan jaa...=( takmola camtu...aishhhh

lalink7 said...

sabo la IEB..sifat tue mana2 manusia leh ada..mcam penyakit pbejangkit pulak..dahla bahaya..haihh..

sabar ye IEB..hehe..

gadis kepastian said...

kadang2 menyampah n ase rimas sangat2......gk ada sorang kawan y mcm 2..skunk nie xbercakap dah...sebelom nie tiap2 ari dia lepak bilik gk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...