Yang Join Aku Nie!

Wednesday, March 23, 2011

Tambah Dos Ubat

Baru sempat, jengah belog hari nie, betu lah IEB dah terkena angau blog nie, sehari klu tak buka belog rasa rindu jer, sehari tak gi belog kawan-kawan rasa rindu yang amat-amat..... Elleh mengada-ngada lah tu... Tadi IEB appoinment dengan doktor, berkenaan darah tinggi IEB tu, every 3 month memang kene monitor (eleh speking plak). Hari ni jumpa doktor, doktor gitau bacaan darai IEB tinggi plak.. Mula-mula cek pakai automatik mesen dapat 120/110 (bawah tinggi), pastu cek pakai yang manual pam pun tinggi gak 120/90.. Doktor kata darah bawah tinggi tu...

Pastu cam biasa lah bagi appoinment 3 bulan dari sekarang, ambil darah bagai...... Doktor tambah dos ubat yang IEB makan sekarang dari 10mg ke 15mg.... Ermmmm makan ubat pun sama jer.. kontrol makan pun sama jer... Ikutkan jer lah kan koram.......

22 comments:

Qaseh dalia adelia said...

darah tinggi jaga pemakanan sis..semoga sihat sokmo !

Isteri Yang Comel said...

tq qaseh comel...

Cekodok said...

mcm pasrah je geng.. sabo.. hehe..

FariehanIbrahim [LBC] said...

jaga kesihatan yeee..
jgn lupa mkn ubat. ^^

missSenget said...

jangan ngelat2 makan ubat.. :)

storyfromme said...

jaga kesihatan ye sis.jangan lupe makan ubat :)

puanbee said...

ieb muda lagi kan jaga makan lah takut nyer darah tinggi huhu

Isteri Yang Comel said...

macih semua, IEB kene jaga kesihatan ngan lebih gigih lagi

Cik Yana said...

Makan ubat rajin2 tau. Ayah cik Yana pun darah tinggi gak tapi dah ok da sekarang. Dia jage makan dan selalu buat keje bagi peluh keluar.

Entry terkini: The Blogshop: Lolita's Closet :)

lalink7 said...

makan kene berpantang ye..sy pun ade naik sikit darah hari tu..heehehhe

kakngah said...

sama la.. aku kalau sehari tak hadap blog.. ajer giler rasanya..

masa mengandung ank no.3 aku kene darah tggi. makyong AKA pengasuh bg petua makan daun sup. ala.. cam makan mee goreng tu.. tabur la banyak2.. kalau mkn camtu jek.. tak lalu kat tekak aku....

Hann Salleh said...

Sue make budu koo darah naik???hihi
InsyaALLAH Sue akan sembuh nnt..amin...Jgn ngelat mkn ubat tau~~(^_^)

Qaseh dalia adelia said...

sis cane ek nak berdepan dgn mentua haha

srikandi cinta said...

jaga kesihatan yer.. :)

Adyshariz said...

kene pantang makan ni, kalau stress..makan ceklat tau, sayur ijau jgn lupa..hehe, moga cepat sembuh

❤ C!K MAZ's❤ said...

aik...muda2 dah kena darah tinggi ke...atau su pregnant...hehehe...apa pun semoga cepat sembuh ...jangan lupa makan ubat ye...

Heidi Shafiq said...

xpe.. telan ubat x sampai seminit pun.. :)

kpah k-poh said...

akak dah 6 tahun ada darah tinggi..bayangkan ulang alik sepital..hmmm

nuruljannah sukhri said...

darah tinggi ni ada sbb keturunan jgk kan?da ke??

kena jaga pemakanan, masin, kambing sume elakkan ye IEB

Isteri Yang Comel said...

k. pah, ieb dh 3 tahun dah
jana yu keturunan ieb ada darah tinggi

afzan said...

jadi hujung minggu ni jomla kita joging sue . meh la presint 14 ni

Isteri Yang Comel said...

ajan buleh jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...