Yang Join Aku Nie!

Friday, April 1, 2011

April Fool Ker??


Pagi nie IEB cam biasa jogging kat belog kawan-kawan... Dah jadi rutin pagi-pagi, kecuali IEB cuti pulang ke kampung tu tak dapat jejak tu.... Ada terbaca beberapa entry kawan-kawan mengenai April Foll.. Owh tengok kalendar hari ni dah masuk 1 April.. Alahai cepatnya masa berlalau kan sudah masuk bulan ke-4 dalam tahun 2011. Usia pun semakin meningkat kertu nampakna..... Tutup cerita umur, nak cerita pasal April Fool pulak.

Sebut pasal April Fool nie, baru sekarang nie kita di dedahkan tentang hari yang haram kita sambut nie, seperti April Foll juga Velentime Days.... Dulu bukan ada juga, cuma tidak diberi penekanan sangat, so ramai juga menyambutnya.... Dulu masa IEB sekolah sekolah, masa zaman nakal-nakal dulu, selalu kenakan kawan-kawan..  Nakal kan.... Tapi hari tu semua tak boleh marah, sebab April Foll kan... Macam-macam idea lah carik nak kenakan kawan-kawan nie...  IEB pun ada terkena gak masa tu, tapi layankan jer koram, sebab tak boleh marah kan, walaupun sakit hati..... Dan sekarang bila diberi penekanan mengenai Pengharaman Sambutan April Fool nie, baru IEB sedar... Alahai berdosanya masa tu sebab masih cetek dengan ilmu... Kat sini IEB nak mintak maaf dengan kawan-kawan IEB yang penah IEB kenakan dulu yer.... Mintak maaf sesangat.....

19 comments:

SoLy SoLicious said...

hahaha..
1 april kerap kali menjadi isu..
sebab aprilfool..
same la kite time sekulah2..
cetek sungguh ilmu tntg aprilfool ni

YanaMIB said...

sy x pernah buat april fool kt org..org yg suka buat april fool kt saya..T__T

cpt korang mintak maaf dgn aku cpt!! (^^,)

qasehraihan said...

saya xpernah terfikir kat benak pun pasal april fool..hoho

tp td masuk kelas ada murid buat april fool kat saya..gila bdk2 zmn skang ek??kena syarah sbijik td..haha

Eza Ridzwan said...

akak suka bln april sbb:

i) my besday month!!yeahhhh -> 12 april okeh!!...

ii) secretary's month..yeahhhhh!!!! -> tunggu bos ajak mkn...hahahaha..

risa said...

belajar dari kesilapan tu sangat2 bagus dear...

kuperludia said...

xsedar dh msuk bln april..hehe

kakchik@ella said...

tak suka celebrate April Fool.

aniswany said...

sangat tak suka april fool -.- takot terkena ..huhu

khairul akmal azman said...

x pyh la sambut april fool..
mengarut jew

Raja Nakal said...

hehehe... raja nakal memang x suka benda nie.. tapi blog raja nakal memang nakal n bukan nak april foll yer ... x caya tengok sini\
lawak nakal giler

bojie_boboy86 said...

x payah sambut april fool...sambut secretary's week lagi best...

nora said...

zaman skolah mmg gila april fool huhuhu

skang good bye april fool

ENTRY HOT : Nak Merajuk

Cekodok said...

tak tau takpe... sebab kita pun bukannya tau sangat hal2 mcm ni.. :)

DaK CoMoT said...

dolu masa sekolah adalah dok terkena2..sekarang neyh xjumpak da april2 fool...kawan comot suma baik2 kot..kehkehkeh

tieha ismail said...

naseb baik tieha x pernah sambut april fool ni...hhhuhuhu

chah said...

penah dgr tp tak penah smbut aprilfool.. setiap hari cukup bererti. tak payahlah nak tgu event apa2.

fathiyyahISMAIL said...

april fool haram macam valentine's day jugak . ada sejarah dia dulu2 . kesian kat umat Islam yg kena tindas masa dulu :'(

... said...

as salam..

huhu..
betul. haram disambut.
dalam blog saya, entri yang ada tulis april tu, ramai yang akta saya buat april fool.

padahal bukan, sekadar nak membantu melancarkan pengaliran darah dan tindak balas kelenjar dalam badan, baru la bersemangat sikit.

mungkin nampak nak mengenakan orang.kebetulan je hari april fool tu..
adoi

=_="

akak~ saya dah update entri~ hoho~ boleh la update. esok cuti~

i am S!L4H.. said...

skg dh x de pon mmber yg wt april fool. klo ade mmg nk kne la tu. haha
*kne ceramah sekali*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...