Yang Join Aku Nie!

Wednesday, April 13, 2011

Main Rubber

Hari nie entry IEB berbaur memgimbau zaman kanak-kanak ribena dulu... Dah berapa hari nie asyik entry dewasa jer, panjang fulak tu, mesti korang boring nak baca kan... Sory lah kalau boring sebab entry panjang berjela tu, cam biasalah kalau jari dah menekan keyboard tiba-tiba jer idea datang mencurah-curah... Ahaks...

Berbalik pada tajuk diatas yang bukan berbaur lucah okeh, dan sekadar cuma nak mengimbau kembali ingatan koram yang berada sama era ngan IEB mengenai main lawan getah pemadam... Sapa pernah main game nie amsa sekolah rendah dulu, sekolah menengah dah tak main dah sebab rasa dah remaja, malu nak main.. Hihiihi.. Kalau koram tak penah tengok, leh layan pic kat bawah nie yang IEB pinjam dari Achik Goggle...
Ha, cam gambar kat atas nie, koram pernah ker lawan-lawan cam nie??

Cara permainan dier kiter mesti picit hujung pemadam yang berbentuk segi empat sama, supaya dier melambung keatas. Pemenang adalah ditentukan apabila pemadam kita berada di atas [emadam pihak lawan... Senang jer kan game nie.. Tapi game nie pernah popular satu ketika dulu... Selain dari game lawan pemadam nie, IEB pernah juga mengumpul koleksi pemadan yang banyak, tapi sekarang dah habis dah sebab dah diturunkan pada generasi bawah IEB (adik-adik yang sedang menjadi ribena). IEB suka kumpul dari jenis bendera sampai lah jenis buah-buahan yang wangi tu.. Punyer lah banyak koleksi IEB dulu.... Selalu mak bagi duet belanja mesti simpan sebab nak beli pemadam.. Lepas tu lawan sapa paling banyak ada pemadam dan koleksi pelik pulak... Hihihihi budak-budak kan.. Yerlah masa tu mada ada lagi PSP, PS2... Rindu zaman kanak-kanak ribena.

22 comments:

mizzkechique said...

suke men mende ni dan slalu kalah... grrrr...terpakse kompol duit belanja skolah utk beli yg bru..mak lak bising2 sbb asek bertukar rubber je..

Zura said...

masa nie kumpul mcm2 jenis n design eraser...

Syafique Azawadi said...

haha rindu main bende alah ni ! dulu lawan, siapa kalah rampas, penuh satu tong milo haha

SoLy SoLicious said...

pmainan zman sklah2 dlu.. duit abis beli pmdam je..hahhaa

Isteri Yang Comel said...

tahu tak per, dulu sellau kumpul satu botol gula-gula, tapi biler kalah kosong terus botol gula-gula tu.. uwaaaaa

Ohno!!! said...

ahah...
dulu main modal 1 pemadam je...
asik menang je smpai dah berkotak2 kat umah...
masa tu main sape menang dapat pemadam tu...
lagi 1 game popular kat sekolah masa tu, main batang eskem...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

main rubber2..tak tau...TAPI klu main raba2 tau la...hohohohoohoho..

topimagine said...

hahaha.. memang best.. kalau menang kita dapat pemadam tu.. kalau kalah kita potong pemadam tu bagi kecik.. padan muka member... :)

Isteri Yang Comel said...

k. d, main raba IEB pun tau.. hihih tettttttt

Top, nakal na...

mrs.sabri said...

x pernah tgok org main ni la sue..ni pertama kali.. :)

syzwnsrwk said...

haha, ingat dulu masa kecik2 main benda ni..
siap buat koleksi lagi XD

Entri Fresh= Fly High - Karya Baru Serta Tutorial

shark said...

pergh...
pnuh nostalgia..
saper kalah kne amik rubber dia.

kakchik@ella said...

lama tak main rubber. hihi ...

YanaMIB said...

hobi zmn skola kumpul pemadam comel² mcm ni..bila cikgu takde main lawan pemadam sampai lebam! =P

best zaman tu..hehe =)

lalink7 said...

rindu juga masa dahulu sy pun pengumpul rubber terhebat masa dulu..hehehe..asik jd pembeli tetap depan koperasi skolah..haha

kelakar je masa dulu..

Rama2Ungu said...

rindunya ngan permainan niii..dulu mmg femes ni..sy dulu siap kumpul pemadam yang bentuk buah2 tu,..dulu beli jajan dapat pemadam tu...suka sngt..but now dah tak ingt mana pegi pemadam tu..maybe ngan my friends.
btw, permainan dulu kala mmg syok..lagi feel dari main psp/ps2 segala menda tu..

risa said...

sukeeeeeee...paling best main polis entri ngan getah..rinduuu

Abang Long said...

Salam...permainan semasa ketiadaan bos hehehe.

Mrs Fazlee said...

aku dulu masa kecik-kecik beli rubber cantik2 utk simpan je. esp yg wangi. sampai ke sudah aku tak pakai langsung. dok syg. pandai yg rubber biasa je heheh

i am S!L4H.. said...

haha. dulu suke kmpul pemadam yg buah2 tu. cute je.

*jaguh pemadam mase kt sekolah agame*
agagagaga

... said...

as salam..
hehe..zaman kanak2.. =)
saya suka kumpul pemadam yang macma meggi tu.
huhu..

Qaseh dalia adelia said...

hik2 tak pernah lak main benda ni ...tapi suka sgt padam meja ngan rubber ni ..hingga rubber ni dah sikit kekeke xde keje ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...