Yang Join Aku Nie!

Tuesday, April 5, 2011

Cerita Panas

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِي 

Bukak, blog sini cerita yang sama, bukak belog sana pun sama, memasing semua upload video yang sama. Mesti dalam pencarian google ker, yahoo ker dan lain-lain adalah yang tertinggi mengenai cerita yang sedang panas dipasaran, bak kueh karipap yang baru lepas diangkat dalam kuali. Terus terang IEB tak minat cerita mengenai cerita hot sekarang nie, bukan nak menyebelahi mana-mana, tapi seolah sifat jatuh-menjatuhkan sesama umat dah macam sebati dalam diri orang-orang kita walaupun tak semua, ini mungkin disebabkan perasaan hasad dengki yang terlampau... 

Bukan pasal cerita itu jer, banyak lagi cerita yang boleh kita cari di internet dah macam buat jualan murah fulak, yang buat cerita sendiri tu lain lah, mereka yang dosa, bagi yang menganiayai orang macam mana pulak??? Aduhai IEB terfikir bagaimana lah agaknya generasi akan datang, generasi anak-anak kita. Nauzubillah, minta di jauhkan perkara sebegini terjadi dalam diri kita.

Mengenai cerita yang sedang hot sekarang nie mari lah kita berhenti membuat spekulasi, adalah baik berdiam diri, dari tuduh menuduh, tanpa kita tahu kebenarannya dan biarlah ia terbongkar dengan sendirinya. Entry ini bukan bermaksud apa-apa yer koram, IEB minta maaf kalau ada yang terasa, IEB cuma ingin meluahkan sebagai insan yang amat kerdil di muka bumi ini ini. Subhanallah....

28 comments:

Achiq said...

Orng duk sibuk dgn gempat bumi, banjir dan mcm2 lagi bencana yang menyakinkanlah lagi kita bahawa tanda2 kiamat sudah hampir..
tapi masyarakat kita duk sibuk asyik nak memfitnah dan memburukkan orng lain...
Sedar2lah wahai insan....fikir2kanlah....

Eza Ridzwan said...

sori IEB..tapi nie ape kes yee..akak ketinggalan agaknye...

n!cK said...

ermm..padahal bukan ape sgt pon..tak baik sungguh mengaibkan orang..tak kire la mmg die ke tak..2 antara die ngan Tuhan kan..huhu T.T

MamaEma said...

a'ah...video pasal apa ni?

Isteri Yang Comel said...

VIDEO PASAL SKANDAL SEKS TU KORAM.. SEDANG HOT DIPASARAN... HIHIHI CUBA CARI KAT GOOGLE...

mizzkechique said...

menyebarkan pun kan satu kesalahan....ish...ish...

Cekodok said...

owh... igtkan usop kat abp tu.. ngeeee... adess

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

DAH RENEW IC BELOM? CEPAT!!!

PERNAH DAPAT BE TAK? APE JADI PAS KITA DAH DAPAT BE EHH?? SHARE SKET

qasehraihan said...

ye saya stuju dgn IEB..hoho
bahaya btul..
sush nk pcaya dgn dunia politik smua..hoho

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

btoi2 kakD tngk skg ni masing2 nk tuduh menuduh..pastu masing2 nk tunjuk diri sapa lbh berkuasa...kakD pun benci dgn keadaan skg ni...

Isteri Yang Comel said...

k. D macam nilah dunia politik sekarang

Mayana said...

emm tulah bak kata denai hati kalau A salah dia kena pnh petir,tp kalau mrk yg saalah mrk kena smbar petir

hmylieen said...

politics...owhhh not in my list, marilah kita bergembira di office big boss takdee yeahhhh!!

fyy mokhtar said...

sokongg sokongg. a'ah kan. nape nak buat cerita tuh. ==' tambah dosa aku jer bace. mane TAhu betul ke ta :D

dja_amiensukhri said...

baru nak melangkah ke dunia politik tp bila jadi berbelit camni, tataw mane yg betul.. huuu~

~@mOi ~~ said...

putrajaya kat maner ni? za keja kat kpm

s.y.a.r.q said...

setuju. rasa sampai naik fade up kalau bukak blog semua org cite gossip org yang same je

Rain said...

panas kak, panas!

CikBulat said...

biasalah sis. dunia makin hampir kehancuran :) makin banyaklah fitnahnya.

mrs.sabri said...

huhu sama la kak mimi pun perhatikan mcm tu..lebih2 lg kat blog..bila satu2 hal itu panas,maka masing2 berebut2 buat entri..apa yg kita tulis kat blog pun menjadi 'bukti' untuk 'esok hari'...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

owh..sis tak terlibat dlm hal ni...tak minat nak terlibat pun.hihi

chinta... said...

mmm sokong ngan IEB ...berdiam diri lebih baik..semoga Tuhan akan memberi petunjuk..

suci said...

sya setujuu

kita gak usah ikut2 buat maksiat :)

lalink7 said...

hmmm...isu panas nie ntah bile dpt sejukkan balik..

Ujang9897 said...

pasal politik tu ek..

hurm...

Pendekar Berkuda said...

yuhuhu.... tak mengapa... pasal politik tak ke mana... cuma kebetulan yang masuk ni adalah individu yang pendekar sangat anti atas segala keburukan yang dia bawa...

Qaseh dalia adelia said...

tak suka baca pasal politik .. ntah lah tak berminat lebih2 lagi yg panas2 sekarang lantak depa lah ..malas nak amek tahu ~

puanbee said...

bee pom tk suka cerita nk menjatuh kan tapi cerita happy2 buleh !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...