Yang Join Aku Nie!

Thursday, April 21, 2011

Guna Cara Halus Untuk Up Traffic Blog

Ado ker korang berniat cam tu erk?? Koram rasa nak up traffic blog jer koram pi jumpa bomoh siam. Patu koram rasa nak down kan blogger yang koram tak suker jer koram pi jumpa bomoh gak, buat sampai orang tak leh bukak blog kawan tu.... Erkk ado ker?? Ermmm setakat nie tak penah berlaku lagi rasanyer.....

Apa yang IEB penah jumpa biler  blogger nie nak up traffic dier, dier buat entry dengan menhentam dan mengutuk blogger lain sampai blogger yang dikutuknyer tu pun down habis... Banyak gak kes cam nie berlaku lam dunia blogger. Kalau koram tak suka blogger tu sekalipun, tak boleh ker, koram cuber menaikkan lagi blog dier lam blog koram. Mana tahu sikit sebanyak koram boleh melupakan PHD koram terhadap blogger tu... Come on lah koram, koram nak hentam dier teruk sangat, koram bukan kenal pun dier dialam nyata, koram hanya kenal di alam maya sahaja. Kekadang kita tidak boleh mentafsir seseorang tu melalui penulisan dier sahaja. Tak semesti penulisan dier sopan dier sorang yang baik di luar sana dan tak semesti penulisan dier macam kurang ajar dan ada unsur lucah dier sorang yang jahat di luar sana (ini tidak merujuk pada sesiapa yer, IEB hanya memberi contoh dan mintak maaf kalau ada yang terasa). So, don't judge orang melalui penulisannya sahaja. Kalau koram bebetul rasa tak puas hati dengan penulisan blogger tu, cuba koram ajak jumpa dan kenal mereka di alam nyata pula. Mestti koram akan mengubah persepsi koram terhadap mereka.

Persaingan didalam belog, ada juga yang menggunakan cara kutuk-mengutuk belog orang sebagai persaingan untuk meng up lagi blog mereka. Bila belog mereka dikenali dengan identiti mengutuk belog orang, sudah tentu akan ramai blogger nak masuk belog diorang, nak tengok apa entry hot yang ada (enty ini juga tidak ada kaitan dengan mana-mana blogger, minta maaf kalau terasa). Kenapa??? kalau koram buat entry berunsur pujian pada blogger lain, blog koram tak laku ker?? Cuba lah berubah ke arah persaingan secara sihat koram.. Persaingan secara sihat seperti buat segmen untuk merepatkan lagi hubungan koram sesama bloger, buat gathering "Tapi jangan lupa ajak pasangan koram menemani koram, bagi mengelakkan fitnah dari orang lain" dan banyak lagi cara persaingan secara sihat yang koram boleh aturkan. Cuba koram renung-renungkan....

34 comments:

Eza Ridzwan said...

mak aihhh...siap jumpa bomoh siam tuhh..dasat!!!...

faryzh said...

berblogging sekadar yang mampu je la IEB.buat kerana minat bukan kerana nafsu..

YanaMIB said...

jum kita gado ieb..mana tau dpt nek traffic =P

Isteri Encek Bard said...

kak eza tak penah jumpa lagi setakat nie
faryzh tul tu
yana jom yana walaupun lam hati tak sampai hati nak gado-gado ngan yana yang cute nie.. hihiiihi

mizzkechique said...

kutuk blog sendiri je yg mmpu...ngeh.. ngeh..

Piasara said...

"akak ni blogging nak isi masa terluang jer,drpd dok buat taik mata siang2 hari...tak kisah ler trafik tu naik ker turun..tapi setakat ni akak dah bersyukur sgt sbb dah dpt menjalin hubungan maya ni dgn beberapa org kwn...jadi ler..buktinya entri yg akk tulis tu ada respon...tp kalau org tu berblogging dgn tujuan yg lain,itu...hak masing2 lah kan...."

Mrs.Sabri said...

kak mimi sangat setuju dengan entri sue ni..tapi apa yang kita tengok selalunya mcm tulah yg berlaku..paling tidak patut sekali di lakukan adalah meletakkan LINK BLOG org yg bersalah tu kat entri yang di buat..untuk apa buat mcm tu??bukankah itu namanya MENGAIBKAN?kesian btl la..jangan pandang remeh perkara sebegini..kerana perbuatan MENGAIBKAN orang tu adalah satu DOSA..

Yan said...

Betul tu IEB,

banyak lagi kerja berfaedah. Akak buat blog utk kepuasan hati dan sebagai kenangan kalau kita dah tak de nanti. Boleh anak2 tgk. Then gambar2 lama still leh simpan kat sini...INSYALLAH

NabiLLa NaSir said...

jap lagi entri kutuk akak akan kluar kat blog saye. hahaha. gurau je =)))

Isteri Encek Bard said...

MK, akak pun kutk belog sendiri jer.. ekekke
tul tu kak pia
kak mimi biasalah persaingan sihat ada, nak persaingan tak sihat
kak yan i sokong u 100 persent
nabilla, silakan, akka sporting jer yang.. hihihii

~ yus ~ said...

mak ai, ingatkan kedai makan je biasa suka guna pelaris, blogger pun ada ke? Pelaris nak naikkan traffic? Huh! Buat apalah nak kejar trafik sangat tu....hmm..pelik kadang tu!

Rinah said...

susah nak percaya. macam-macam ada kat dunia blogging nie ya..

Dayana AZ said...

haha, tak ptot tol kne sampai jmpe bomoh. ish3.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

xpernah blog saya kena hentam oleh blogger len... akak hentam la blog saya .. bg sy femes siket,, haha

Isteri Encek Bard said...

top, akak layan jer kalau ko hati batu.. ekekkekke

Mera naam Joker said...

terimaa kasih jugak pada korang semua kerana mempromosikan blog aku satu ketika dulu.... tapi sekarang semuanya tinggal kenangan T_T

.................cP~ said...

salam...erk :| ada ke sampai macam tu? ingatkan dunia blog cuma untuk suka2 + ada guna untuk menjana pendapatan.
tidak ku sangka..

nazirah said...

owh camtu ek kak?
cci tak taw lak
tp penah ada kes gak kan
aih manusia ni selalu berhati busuk kan mmmm

zer0xs said...

betul betul betul..... den pun ponah isu kan org org mcm nih... kalau tak puas hati ekau semua bia jo la blog tuh.. takyah kondem kondem isk isk isk... tak bersomangat waja gitu~

LindaRahim said...

sokong -
1)koram cuber menaikkan lagi blog dier lam blog koram
2)Persaingan secara sihat seperti buat segmen untuk merepatkan lagi hubungan koram sesama bloger
3)kita tidak boleh mentafsir seseorang tu melalui penulisan dier sahaja
4)jangan lupa ajak pasangan koram menemani koram, bagi mengelakkan fitnah dari orang lain

hihi....

Sufinah Yussof (SY) said...

Pergh! Hebat. Kuat gile kentang nak kutuk2 blog orang. Bila mentaliti nak maju kalau idop asyik nak kutuk orang? Ish, ish, ish~
Setuju dengan akak entry akak ni. Saya loike. ^^

Ujang9897 said...

teguran yg membina mcm ini yg kita nak..=)

kalau sy ada salah silap sila tegur k..

tanak la lucah2 dah..org tak suka..=)

lea said...

hoho..takde lah sampai macam tu sama sekali

lea said...

hoho..takde lah sampai macam tu sama sekali

kakchik@ella said...

weih .. dunia semata-mata yg dikejar tu.

jmpa bomoh siam?? Nehi .. nehi ..
create controversy?? ish .. geng fasha sanda la org camni. taun depan boleh bagi award blogger fofular. hihi ..

Ayie said...

gile glemer la kot kak.. hahaha

Kjee said...

hehehe suka baca.
sudilah jugak amik ole2 dari blog kjee yer. thnx

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

sellalu kutuk ujang je..sbb dia suke cr pasal ngan su

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ini isu yg boleh dibw ketengah...jgn la main2 bomoh ni..tak baik tau...

bab kutuk mengutuk ni dah slalu dgr dah...mcm2 kan skg ni...nasib la kakD ni baik hati...alo2 terpuji diri sediri la plak...

fyna said...

suke persaingan yang sehat2..
tamo gado2...
;)

AizA said...

hahhhhh.. naper la suka wat lagu tu... nak femes pun biaq lah cara bersih... ni dak... poyos betul...

Lya Colours said...

hoih sebab nak up traffic sampai jumpa bomoh. maniac btol orang2 macam ni. org blog nak happy2 tambah kenalan, ada plak insan pelik2 cmni

Qaseh dalia adelia said...

ni dipanggil cara kotor sis ... nak dapat perhatian .. isy2 ...

Liyana Zahim said...

Tis is my humble opinion: some bloger ske wat entry wat shud do wat shudnt do wif ur blog.. Jgn psg lagu la, jgn kaler cani2 t silau mate, bute mate.. Herherher.. Ktuk header bloger lain pon ade.. Stiap org ada cita rasa msg2.. Tpulang pda die org.. Lau tak ske jz b silent.. Jgn bkn blog yg tak disukai itu.. Bley? Lau industry seni tu da brape besar patah lg industry blogin.. Gegegege..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...