Yang Join Aku Nie!

Monday, April 4, 2011

Penting Tak Fopular?

Wah pagi isnin yang tersangat lah bluesnyer kan koram... Pagi ini mesti semua gosip pasal pupular kan.. Yer lah ABPH semalam kan gempak.... Orang kat kedai kopi cerita hal yang sama, orang naik erl pun borak hal yang sama, orang dalam flight pun cerita hal yang sama, makcik gi pasar beli ikan pun cerita hal yang sama koram, Cik Bedah datang rumah Cik Senah pun nak gosip jugak hal yang sama. Baru-baru kan mesti semua cerita hal yang sama. Masuk Belog kawan-kawan pun semua post entry yang sama... Cam IEB jugak.. Hihihihih....

Agaknya lah koram kalau ada Anugerah Bintang Blogger, mesti gempak giler kan. IEB fopular kah? Of coz lah I tak fopular koram, saper lah yang kenal I ni kan. Penting ker fopular nie koram?? Pada pendapat IEB penting kot.... Pada IEB kita bukan lah mengejar popular semata-mata koram, tapi cukup lah sekadar blog kita nie dikenali dengan identiti tersendiri, barulah ramai yang datang membaca blog kita. 

Macam Belog yang sudah glamer seperti Ben Ashaari, beliau sangat merendah diri walaupun beliau belog beliau sangat popular dikalangan blogger Malaysia, beliau tidak sombong juga sentiasa membantu blogger baru untuk naik dengan tidak jemu memberikan panduan untuk ber belog. Sebab itu lah belog beliau sentiasa dilawati ramai pengunjung. Belog Kak Red, yang tak perlu IEB ceritakan lagi, yang memang koram kenal sangat dengan cerita-cerita mengenai keluarga beliau juga mengenai kehidupan seharian beliau sebagai sebagai seorang blogger (jeles sangat sebab dier selalu gi bercuti, ada kasut cantik, ada beg cantik, i like sesangat lah Kak Red). Tak kurang juga blogger glamer yang lain seperti Jejariruncing, Hanis Zalikha, Fatin Liyana dan lain lain lagi dimana mereka semu sudah ada identiti masing-masing untuk menaikkan lagi nama mereka di arena blogger.. Betul kata Blogger otai kita Ben Ashaari, bukan mudah untuk popular, kita mesti rajin berusaha dan bekerja keras untuk mencapai tahap seperti mereka.

IEB respek juga dengan blogger yang sedang meningkat naik nie seperti Yuyu, Sunah, Ujang, FF, Qaseh Adalia, Yana MIB, Puteri Katek, Iqbal, Pendekar dan lain lain lagi. Mereka sangat rajin koram, sebab itu Belog mereka juga menjadi sebutan dikalangan blogger.. Syabas untuk mereka.. Apa pun popular itu penting, tapi yang paling penting adalah hubungan persahabatan sesama blogger. Jadilah blogger baik hati cam Kak Pah, dah macam kakak sendiri jer rasanyer. Agaknyer bila lah IEB nak join mereka yer?? Ermmm Insya Allah satu hari nanti... Cam ner nak  glamer hupdate belog pun tak selalu.. ekekek, verangan jer lebeh IEB nie...

35 comments:

Ujang9897 said...

erk.....=)

malunya..jauh lagi la

Mayana said...

emm fafau ckap jgn mengejar populariti tp biar populariti yg mengejar kita..ada maksud tersirat yg perlu kita fikirkan tu...

Rozuan Ismail said...

memang penting untuk popular..lebih-lebih lagi dalam dunia hiburan..kalau tak popular memang tak laku la..nak cari rezeki pon susah

Faizal Fredley said...

alamak sebaris ngn blogger pames...segan la FF....padahal belog FF x der org kenal pun...anyway tq ieb..nnti FF amik yer..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

update entry update jugak, tapi risiko tangan kat mouse tu jgn tak amek berat okeh.. bahaye taw.. sharing is scaryyyy~~~

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/04/blogger-sekalian-sila-jaga-tangan.html

puanbee said...

IEB yang penting IEB ramah tamah dn banyak idea..bee teringin nk jd cam IEB pandai wat entri heee

topimagine said...

kak IEB pon pemes gak... huhu.. kalau ade anugerah blogger popular untuk golongan ibu, mesi akk menang kn :)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

jauh lagi tapi sangat gembira kak bila ada orang hargai hasil kerja kita ..thanks kak =)

kpah k-poh said...

alhamdulillah..terharu sungguh..akak amalkan sikap mengenali sesama blogger...popular ke tidak tu...masih jauh lagi...

Rainbow said...

knp nak popular?
utk dpatkan sesuatu pengaruh..
bila ada pengaruh, org mudah ingt, mudah kenal,

bila semua dah kenal, dah ada pengaruh n populariti, aotomatik kuasa di tgn beliau.

Cekodok said...

btol tu ieb... hehe... bagi gua la kan.. malas la nak fofular sangat... hehe.. biarlah mcm ni.. gua ada kawan... gua ada geng... orang tak kenal gua.. geng gua kenal gua.. haha... tapi sebenarnya fofular tu orang yang iktiraf kita.. bukan kita sendiri yang mencapapkan diri...

alamak.. ketinggalan zaman.. gua tak tgk cite tu semalam.. haha.. tak minat ahh...

Cik Yana said...

Cik Yana tak nak popular. Sebab macam malu je semua orang tahu belog. Biar sederhana je cukup :)

Entry terkini: Hadiah dari Johor dah sampai. Thanx cik Ailyl :)

Ellen said...

Sis IEB pun dah popular gak ler..sapa tak kenal kan...tapi yang penting tak payah popular yang penting ramai sahabat..itu yang Ellen nak...hehe

mizzkechique said...

jap lagi pun akak akan fofular..

deatH_luVer said...

hee..susah nak jadi popular..

Sunah Mohammad said...

erk...doakan kami yang baru-baru ni ye kak, moga kami jadi macam akak yang baik hati...:)

Qaseh dalia adelia said...

sis yg comel ... qaseh masih jauh untuk di anggap populer .. sgt2 jauh lagi..biarlah ia dtg sendiri yg penting sis tak lupakan qaseh .. n qaseh xkan lupakan sis ..sis pun populer !!populer di mata qaseh ..

i am S!L4H.. said...

sy pemalu. caye x? agagaga

Pendekar Berkuda said...

nak popular?? rajin2 menyemak kat ruang komen orang-orang popular.... nanti semua orang kenal.. haha...

Pendekar Berkuda said...

pendekar tak popular pun... hahah....

tapi bina rangkaian dengan blogger ternama memang bagus... heheh...

risa said...

wahhhhhhhhh...nak populer jugak macam derang semua...alahaiii sibuk manjang camne? mencikkkk

YanaMIB said...

haha bagus gak idea ieb tuh..bintang blogger popular..pfftt...=P

erkk saya ni pemalu orgnya...nk jd popular tu mmg takkkkk lah kan..haha~ =P

jaa64 said...

waa....akak pun best gak ape..jap lagi popular la..hehe :)

new entry: buang tebiat pulak kan aku nih

... said...

as salam..

akak pun nak popular?
adoi.popular tu kalau tak dikawal selia, makan diri. ekeke~

saya tak mahu blog saya popular. saya cuma mahu entri2 saya je popula~

kalau saya popular, alamatnya bos atasan saya dapat menghidu tindak tanduk saya selama ni. haha~

=p

OH~
saya lagi suka memperkenalkan produk sendiri dari menumpang populariti orang lain ;)

eh~ tak! saya tak boleh bagi blog dan entri2 saya yang kat blog ni popular. haha~

saya cuma mahu 'popular' yang berdasarkan konsep memberi dan menerima macam kat blog qaseh kat atas ;)

tapi tak mahu popular~
yeah! macam mana tu =_=" jap lagi saya update lagi~
ekeke~ free la katakan~

BRO_MONDAY said...

miss IYC : boleh x panggil camni? atau pun nak IEB gak? koh koh koh yu pun pemes gak what!!! ai laik dis...('',)

akid azami said...

kalau blogger tu pikir panjang, mesti dia pun nak blog dia dikenali atau lagi tepat dibaca ramai orang..

Kalau tak, rasa macam syok sendiri je berblog..

nak usaha ke arah tu, pergh..

Lagenda said...

Semua2 kat atas tu mmg popular! Tp..mak tak popular. Hiks..jauh panggang dari api nak popular tu.

Muahahahaha..

♥sophie♥ said...

sis pon hebat jgk,, popular =)

FariehanIbrahim [LBC] said...

IEb pom da pemes pe.. >.<

apik pehe said...

laa..kak pon dah pemes tau..apik g blog ni..sebut2 nama akak..g sana pon sama..haaa..

... said...

haha~ akak blur tang mana? jangan ambil kisah kak. tadi pun main belasah JE taip. cepat taip. bos atas datang. ekeke~

OPS! SOLAT!!

akak, saya dah buat entri bariu pasal lambang misteri =)

infoSemasa :

infoSemasa : Kuasa Infeksi CELCOM~ Ding Ramai2 !!!

Isteri Yang Comel said...

alahi koram, IEB tak pemes lah.. koram yang kenal IEB jer... blushing sekejap... IEB tak mo pemes nie. apa yang paling penting persahabtan kita sesama blogger walaupun hanya di alam maya.. Insya Allah jika ada umur yang panjang kita buleh berjumpa.

apik pehe said...

wahhh..terbaik lah komen akak..ni yg sayang lebey ni(saje nk mitak belanja)..hahhaa

lalink7 said...

hmm...IEB pun pemes gak ape..hehehe

putERi-kAtEk said...

erk!!! kak IEB, terharunya....saya blog jalanan aje...huhuhu masih jauh lagi..... GUDLUCK utk akak IEB juga ye!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...