Yang Join Aku Nie!

Monday, April 11, 2011

Gerammmmmm...


Wah agak bersawang jugak belog IEB nie, sebab dah 2 hari tak jenguk belog kesayangan nie... Rindu sangat, rindu juga nak baca entry koram, sat gi IEB terjah belog koram...

Apa yang membuat IEB geram??? sebenarnya peristiwa nie berlaku semalam koram, semasa IEB dan En. Bard dalam perjalanan pulang dari Jelebu, Negeri Sembilan ke Putrajaya... Minggu nie balik kampung En. Bard... Kami bergerak balik dalam pukul 3 petang, En. Bard buat keputusan nak cuci kereta di seremban, so kami balik ikut highway Seremban lah kali ini.... Selepas selesai kereta di cuci, kami pun meneruskan perjalanan pulang ke Putrajaya.. Ceh macam karangan SPM pulak dah... Sambung cerita balik.. Lepas traffic light di depan Hentian Bas Seremban, tiba-tiba ada 1 orang india sedang melintas jalan juga 2 orang warga emas yang nak melintas jalan depan kereta kami.. Masa tu nasib baik En. Bard bawak pada kelajuan yang sangat minima (perlahan lah kiranya)... Sempat lah tekan break kereta, kalau tak terlanggar pulak 1 orang india tu... Yang kami geramkan bukan orang yang melintas, tapi ada satu kereta di belakang kami yang bunyi kan hon banyak kali, tanda marah sebab kami berhenti mengejut, tapi tak da lah mengejut sangat koram, sebab En. Bard bawak pada kelajuan 30km jer koram maser tu.... Sangat perlahan okeh....

So kami pun meneruskan perjalanan kami, sampai di satu traffic light sebelum masuk Plaza Tol Seremban, kereta tu berhenti btul-betul sebelah kereta kami.... En. Bard tengok dier, dier pun bukak cermin kereta dan sound En. Bard dalam nada yang agak tinggi.... "Pasal apa abang break mengejut, sikit lagi saya nak langgar" lebih kureng cam tu lah bunyinyer koram... En. Bard pun aper lagi agak naik jugak lah temperature beliau tu, gitau dier balik, langgar jer lah kereta aku, daripada aku langgar orang tua kat depan tu.... Terjadi jugalah perbalahan selama 3 minit lebeh kurang.. Orang tu dah cakap jerit-jerit ni sebab tak puas hati... IEB cuba controlkan En. Bard yang sedang hot tu... Selepas itu kami pun meneruskan perjalanan kami ke Putrajaya.... Memang lah salah kami sebab break secara mengejut, tapi niat kami cuma mahu mengelak orang yang sedang melintas di depan kami... Nyawa orang tu... Tapi apesal dier folow kami dengan jarak yang dekat sangat dan laju, kalau dier folow jauh mesti selamat punyer, lagi satu, setahu IEB kereta dier tu jenis kereta 4 wheel drive yang ada sistem break keselamatan canggih, kalau tak silap lah.... Tahu lah kereta ko tu kereta mahal, dan kereta kami ni buruk jer...

32 comments:

mizzkechique said...

kak..dia pun salah jugak sbb kan ada had jarak kenderaan untuk follow kenderaan depan... dia yang bengap sbb blajar undang2 jalanraya failed...

Ujang9897 said...

jgn risau...kalau dia langgar belakang, dia tetap salah..=)

napa tak tumbuk jer..hee

mrs.sabri said...

ala dia yg salah tu..korang berdua x salah sebab bukannya korang tahu pun ada kereta yg rapat dgn korang kat blakang..btl x?berlagak la tu mentang2 kereta dia beso..hehe

Isteri Yang Comel said...

MK, tu lah pasal, kami pun tahu pasal jarak nak folow belakng nie

Isteri Yang Comel said...

ujang En. Bard dah nak keluar bertumbuk dah, tapi dier tak berhenti pulak, terus belah jer, budak muda yang jenis saynag kereta nie, kerata mahal kan

Isteri Yang Comel said...

kak mimi lagipun dier tenga laju kat belakang

qasehraihan said...

mesti tayar keter dia botak..tu yg dia isau sgt..mybe xngejut pun break tu..kihkih

bani ek ero mu itu melawan..
mesti IEB kecut perut ek..haha

Lagenda said...

ha ah..salah dia, then nak menyalahkan org lain plak. EIB kasi dia jalan kat depan keta EIB then korang plak hon kuat kuat spi dia pekak..hahahaha.

Vengong punya olang! ITu ha..tarak baca punya olang wooo!

mizzkechique said...

so kak..dun weri, dia tetap bersalah+bengap..haha

Isteri Yang Comel said...

qaseh raihan, maunyer tak kecut perit, darah pun naik.. hihhi

mak sangat vengong olang itu

mk hihii

Qaseh dalia adelia said...

kite bako je kete dia sis ..
hehe sabar sis ..manusia kan suka pentingkan diri lebih2 lagi kat jalan raya .. msg2 ikut hati ..nyawa org lain melayang sape nak tanggung ..

Piasara said...

"dia ikut dekat sgt la tu...kalau jarak ..takkan nak terlanggar kot...nasib baik selamat..org yg lintas selamat...keta korang pun selamat dr dicium org tu..."

topimagine said...

kalau ikut undang2 jalan raya, kalau kereta depan berhnti mengejut pon, dan kereta belakang langgar, kalau g mahkamah pon still kereta belakang salah :)

Eza Ridzwan said...

laaa..yg dia bengong g ikot rapat watpa...awat yg dia x langgaq...huh!klu akak la, mau akak maki sampai bebuih mulot laaa...muahahahaha...<- driver yg sgt baran nie!

Sunah Mohammad said...

yup, kalau dia langgar belakang, dia tetap salah..

Isteri Yang Comel said...

qaseh, ada raser nak bako nie.. ekekke

kak pia, tu lah pasal

top, tul tu

kak eza, tahu tak pa kak

rainbowcloudy said...

sis, sbb tu rain slalu ngamuk bila berada ats jln..
"naik qheta loqlaq" ... xpkai akai, mcm dia tu maharaja, nk belagak sombong atas jln, ingt dia sorang ja byaq cukai jln... boleh blah!!

aritu rain dh kena sekali, nyaris2 dah.... syukur umoq pnjang lg,kalu x nyawa dh melayang.

Faizal Fredley said...

kita bako jer...hahaha....jaga jarak anda....

kpah k-poh said...

akak kalau bawak kereta..pastu kereta belakang follow dekat sangat..mmg akak rimas...kita mana nak tahu yg kita kena break mengejut..kan..

YanaMIB said...

eh klu yana jd ieb kan, yana join je en bard tu gaduh dgn org tu...lalalala =P

Izamir Ridzwan said...

org lggr blkg ttp org blkg yg salah.. hahah ehh IEB, betul tuh, biar kereta rosak x pe. jgn nyawa pacik tuh yg melayang..

apek poyo said...

dah mmg org keto bosa ni cilako kalau bawak keto..mcm mak abah eh punyo jln..kalau den la org blkg asyik.honn jee..lg den bawak perlahan..biar padan muko eh...

Isteri Yang Comel said...

rain nasib baik umoq panjang kan

sunah tul tu

FF kak tak pepasala kene saman sebab bako keta orang.. hihihi

k. pah, tahu tak per kak

Isteri Yang Comel said...

yana memula join sekejap gak, pastu takut pulak jadi berlarutan

IR, tul tu lagi takut kalau ada nyawa melaayng tak sanggup nak tengok

apek, kete dio maha kan.. keto den kocik yo, keto lamo

deeya said...

kalau dia langgar krete akak , tu salah dia .... nampak sngat dia ta ikot jarak sbnar . geram lah !

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

gaster jln raya tu kot?jgn di layan!huhu

kakchik@ella said...

ce tanya dia .. kalo dia kat tmpt kita, dia brek tak? ke dia nak langgar je org tu? dia yg salah,, follow dekat2 nape?? bengong!!

Ana Montana said...

wahhhh..
mentang2 keta dia besau, tunjuk lagak pulak..
sape soh ikot dekat2 kan??
huhuhuuhhuhu..

cacing said...

kalo cacing la tu ieb, mmg dah lama parang naik kat kepala.. tak paham bahasa...

i am S!L4H.. said...

kak, nk tnye sebenanye 'koram' tu korang ke erh? ngeee

Isteri Yang Comel said...

SILAH YUP KORANG.. EHEHHEE

lalink7 said...

nsib xbelaku apa2..india nie bahaya sikit..kalau husz dah kecut perut dahh..haihh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...