Yang Join Aku Nie!

Monday, April 11, 2011

Persahabatan Dalam Dunia Blog Tak Penting Langsung!

IEB nak tanya koram penting ker persahabatan dalam dunia blog nie?? Eh mana penting koram, buat aper nak bersahabat dengan orang yang kita tak nampak, tak dengar suara dan kenal hanya di alam maya, kang tak pepasal kene tipu jer.... 

Sebenarnyer koram yang ada anggapan macam tu kene banyak lagi mendalami dunia blog nie, kene selalu masuk ke Blog Otai yang banyak pengalaman tu, Insya Allah, kebanyakan mereka tak kedekut dengat ilmu blogging nie.... Pada pendapat IEB persahabatan dalam dunia blogging adalah sangat penting koram, disamping dapat mengenali rakan baru tidak kira usia, bangsa, juga golongan.... Setelah 4 bulan aktif dalam dunia blogging nie, Alhamdulillah IEB dapat mengenal ramai rakan-rakan dari Utara sampai lah ke Selatan. tak lupa juga yang berada di Sabah dan Sarawak... Kebanyakan mereka amat pentingkan persahabatan. Dengat persahabatan yang terjalin lah blog mereka dikenali ramai.... Mereka yang dah cukup dikenali, turut membantu rakan-rakan blog mereka yang baru bermula.. Kebanyakan mereka juga tidak pernah kedekut dengan ilmu mereka, saling bertukar pandangan juga bertukar pendapat sungguh pun mereka hanya bersahabat di alam maya (dunia blog).

Bila sudah rapat di dalam blog, mereka juga tidak penah puas untuk bersahabat hanya di alam maya, mula mengatur langkah untuk buat perjumpaan (gathering)... Biler dah berjumpa, bertambah akrab lah meraka, disamping dapat bertukar-tukar pendapat mengenai belog masing-masing. Dengan ini mereka akan menjadi lebih baik lagi untuk berblog dan menghasilkan penulisan yang menarik untuk dibaca umum.... So saper kata persahabatan itu tak penting, cuba lah tukar pendapat itu, dan cuba mencari sahabat walaupun hanya di alam maya.... Macam IEB, suker berkawan dengan semua orang. Saper yang tak suka kawan ngan IEB sila angkat kaki, IEB nak bagi hadiah spesel punyer.. hihihih

36 comments:

mizzkechique said...

sgt penting okeh... kite suke cri kawan...bile berblog ni, kawan kite dh makin ramai...dr situ la mule tkr2 pendapat dan info berguna..

LindaRahim said...

suke cr kawan...tp malu nk tunjuk muke..hihi..

Isteri Yang Comel said...

MK betul tu
Linda, jangan malu, tak perlu malu untuk berkawan

i am S!L4H.. said...

sukeeeeee kwn blog. hahah. x nmpk depan mate pon x pe. takut trjumpe kt lua segan plak. haha

Ujang9897 said...

tau takpe...=)

aDisH.sHidA said...

penting la....dr kereta merah ini la shida kena IEB,hehehe...i;allah suatu hari nanti kita akan jupe..semoga ikatan persahabatan akan berkekalan

Isteri Yang Comel said...

SILAH, JANGAN SEGAN DIK KALAU IEB TAK TEGUR, TEGUR IEB TAU

UJANG TEMPE TAK NAK KER?? HIHIHI

SHIDA KERETA MERAH MAHAT TU.. HIHIHI AMIN YARABBAL A'ALAMIN

darxniq said...

heeee...btol2....memang penting...
walaupon x kenal depan2..tp x salah nak berkawan kan??..:)

Farah Shamsudin said...

uiks.. sape kata tak penting? penting lar.. sangat penting.. saya suka berkawan tak kira dekat mana pun.. dengan adanya kawan lagi banyak pengalaman yg saya boleh dapat tau!
selain tu, boleh tengok dan kenal macam-macam orang.. papepun, saya suka berkawan.:)

SoLy SoLicious said...

so, sape nak kawan nan saye?? heee

Eza Ridzwan said...

xmo ckp byk...Keep in touch dear...hengat daku dlm doamu..

~ yus ~ said...

setuju memang penting. Akak sendiri pun dah ada yg mula kenal dari blog, tp sekarang antara kawan baik di alam realiti...

! syifa lovera said...

suka sangat dengan entry nie =)
i like to make friends!~

Qaseh dalia adelia said...

anggap sis mcm sis sendiri dah ..sis qasehraihan ..sis mamaogy bla3x haaaa.. org salu say ..buat pe nak berkawan kalau tak ikhlas mcmana nak tahu ikhlas or tak kalau belum mencari tali persahabtan..n kalau nak yg ikhlas ..didiklah diri supaya ikhlas dulu ..

Isteri Yang Comel said...

darzniq - betol tu

farah - penting kan...

soly IEB nak kawan

kak eza, i like, kalao jumper kat pasar tani tegur tau.. hihi

kak yus, tul tu kak

shifa, thanks yer

adik qaseh, thanks yer yang, qaseh pun cam adek akak dah...

aiman rashidd said...

suka rakan blog ok :)

HUHUHU have a nice day !

Zura said...

dr alam maya membawa ke alam realiti..

YanaMIB said...

berkwn biar beribu kn ieb kannn..hehe..kenduri kawen pn nk wat gathering gak camno tuh..huhu =)

Isteri Yang Comel said...

AIMAN, YUP

ZURA, INSYA ALLAH

YANA, BOLEH SAJA, JANJI MERAPATKAN SILATURAHIM..

Anonymous said...

hai boleh berkenalan.. saye baru lagi.. sila beri tunjuk ajar... sebab gua kurang di ajar.. haha

storyfromme said...

betul tu.kadang2 kawan dari alam maya ni la kawan yang sejati,serasi dengan kita.

ejai_ej said...

huhuh.. rakan blog ek.. kengkadang boleh jd baik, boleh jadi tak.. terpulang kepada diri memasing.. yg penting hati.. huhuhu... agak2 dengan jawapan cenggini IEB nak kasik hadiah tak kat ejai??? huhuhu

Along Usop said...

btui btui btui...

along stuju.. along stuju..

=)

mrs.sabri said...

sangat2 penting sebab dunia blog ni dia TAK SAMA dgn website2 chatting yg tah ape2 tu..kebanyakan identiti blogger adalah betul dan tidak menipu..

topimagine said...

top xpernah join mane2 gathering kak.. teringin gak, tapi segan la.... saya ni kan pemalu... hehehe

i am S!L4H.. said...

heee. silah bkn knal muke kak pon. ngehngeh

Adyshariz said...

dunia blogger la best..kebanyakkannnya jujur dan ikhlas waktu berbicara..hehe

kpah k-poh said...

persahabatan tak kira siapa..tapi mestilah ikhlas...

Piasara said...

"tak penting ker?kalau cam tu tak yah buat blog lah kan...bagi akak,persahabatan penting..kdg2 berkwn di dunia maya lebih best dr di dunia realiti.."

zmah said...

Bersahabat perlu walaupun dialam cyber

blog-tips-kurus said...

boleh berkenalan? hihi..:-)

Nur Hawa Mohd Zin said...

kadang2 rakan maya kat blog ni banyak membantu...sebab kita mudah bercerita..hehe

Ellen said...

aiya..sedihnya sis..dari utara ke selatan jer ka..rupanya tak sampai ke Sabah lagi...apa pun Ellen memang sayang sangat ngan persahabatan 2 yang dicipta di alam maya ni..ianya adalah lebih baik dari persahabatan dialam nyata tau..

Ellen mula berblog kerana nak cari ramai kawan...di sini Persahabatan tercipta , itulah kata2 ellen pertama sekali membuat blog ini 9 bulan yang lalu dan Di sini ku luahkan segala galanya,..

Ellen sayang sangat ngan persahabatan ini walau kita semua hanya bertemu di alam maya dan dipisahkan oleh Laut Cina Selatan namun apa yang penting ialah keikhlasan dalam bersahabat, tidak mengambil peluang di sebalik kesusahan sahabat dan tidak wujud jeles menjeles tapi semangat kerjasama yang penting...

Semoga Persahabatan yang tercipta ini akan kekal selama lamanya dan jadi kenangan bila sudah tiada nanti...
(sowi panjang lebar plak..hehe)

Isteri Yang Comel said...

ALAMAK ELLN LUPER NAK MENTION SABAH DAN SARAWAK.. SORY YER ELLEN

lalink7 said...

IEB sila lah wat gathering..nak join niee..hehehe

Aina said...

persahabatan penting...kalau ikhlas:) kekadang kerana mengejar 'yang lain' terlupa kawan dan persahabatan yg dijalinkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...