Yang Join Aku Nie!

Sunday, April 3, 2011

BLOG NI AKU RASA PATUT POPULAR LAA

Cuti hujung minggu nie IEB nak join Segmen En. Bang Bang Boom, Alah Celebrity blogger tu.. Mesti koram kenal kan... Gi cecepat ke belog dier tuk join.....
Soalan En. Bang Bang Boom : Berikan 5 blog yang korang rasa patut popular dan kenapa korang rasa blog tu patut popular
K. Pah Yang Comel - Kenapa IEB pilih belog K. Pah nie, of coz lah dia seorang yang sangat comel, IEB rasa serasi sangat ngan K. Pah nie walaupun kenal hanya di alam maya sahaja. K. Pah nie baik hati tau koram, tak caya pi belog dier. Dia rajin sangat review belog kawan-kawan. Yang paling terharu sekali suka wish birthday di entry dia. Masa birthday IEB yang lepasa dier buat satu entry untuk wish birthday kat IEB. Ni diantara blog yang akan hari-hari IEB jenguk. Hasil penulisan beliau sangat lah sempoi juga sangat bermakna utuk adik-adik camkami.. Love u lah k. Pah. Hope satu hari nanti boleh jumpa ngan K. Pah nie.
K. Mimi - Nama Blog beliau Belog Mrs. Sabri. Akak ni pun baik sangat ngan IEB... Walaupun tak der kakak, rasaer cam ada kakak jer biler IEb kenal ngan beliau. Belog beliau banyak menceritakan mengenai keluarga beliau. Pengisian yang ringkas dan menarik ada dalam belog beliau.
Mak Lgenda Yang Voge - IEB suka ke belag Mak, sebab mak nie voge tau koram, IEB suka kasut-kasut beliau yang sangat cantik. Beliau ingin mengadakan gathering di Serempan pada 08.05.2011. Sesaper yang nak join leh lah cepat-cepat ke belog beliau. Belog beliau nie banyak menulis mengenai anak-anak beliau yang comel-comel tu, juga mengenai keluarga beliau.. Seorang yang sangat merendah diri.
Cekodok Pisang Yang Cute - Budak nie ada hati nak ngorat En. Bard, nak jadi madu IEB... Ada apa dengan Belog Cekodok nie. Beliau nie blogger baru. Walaupun baru dah ada ramai peminat.. Cara penulisan yang sangat sempoi dan mesra alam.. MEmbahasakan diri " wa, lu". Serius tak penah jumpa belog yang sempoi habis macam nie..
FF Ensem - Musuh ketat Ujang nie.... Belog FF memang best. Penulisan beliau banyak berkisar isu terkini selain mencetuskan peperangan dengan blogger celebrity si Ujang tu...
Soalan En. Bang Bang Boom : Pada pendapat korang , apa yang patut dilakukan untuk popularkan sesebuah blog itu ?
Pada pendapat IEB, hubungan diantara kawan-kawan blogger tu tersangat lah penting, selain mengeratkan hubungan silaturahim sesama umat, kita dapat menambah kenalan walaupun hanya dialam maya. Entry haruslah sentiasa diupdate untuk bacaan kawan-kawan. Corak penulisan mestilah sentiasa meningkat dari semasa-kesemasa. Tidak sombong walaupun sduah popular.
Soalan En. Bang Bang Boom : Pentingkah populariti sesebuah blog dan kenapa ?
Penting, tapi bukanlah sekadar mengejar populariti semata-mata. Sepertimata kata IEB diatas hubungan sesama rakan blogger adalah sangat penting, disamping dapat menambah kenalan, kita boleh menarik mereka untuk membaca hasil penulisan kita, juga memberi pendapat mengenai hasil penulisan kita. Kritikan yang membangun adalah sangat penting 
utuk memperbaiki hasil tulisan kita.


P/S : Sebenarnyer koram, banyak lagi yang IEB nak masukkan, tapi sebab EN. Bang Bang Boom mintak 5 jer, IEB pun bagi 5 jer, kawan-kawan lain jangan berkecil hati yer.. Koram semua tetap best.

24 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 segmen ben 10 lg ke?adus kakD tak dan nk terjah...

jom tngk sapa peneka sipi2 TU...

Fyqa said...

wah tahniah utk dorang,

sat g nk p terjah.. :))

Rainbow said...

kakpah mmg pemurah, ramah . pakej lengkap jd seleberiti blog disukai ramai..(pinjam tagline susu [ekat f&n]) he...

mak vouge + gorgeaous .. meletop2.

Rainbow said...

kakpah mmg pemurah, ramah . pakej lengkap jd seleberiti blog disukai ramai..(pinjam tagline susu [ekat f&n]) he...

mak vouge + gorgeaous .. meletop2.

kpah k-poh said...

Amboi..rasa terharu pulak...terima kasih lah IEB....akak sayang semua kat sini...

Qaseh dalia adelia said...

jap g qaseh terjah ..hehe

s.y.a.r.q said...

IEB pon boleh masuk dalam top5 list :D

mrs.sabri said...

sueeeeee....terharu ni..time kasih banyak ye sue..x sangka la blog k.mimi jadi pilihan salah satu daripada 5 blog tu..walaupun blog k.mimi tu pengisiannya ringkas la sangat..x tau pulak ada yg suka.. :)

mrs.sabri said...

pembetulan ye sue..nama blog k.mimi salah tu..hehehe..DUNIA KAMI la sue.. :)

Cekodok said...

aish... merah pipi dah ni.. rasa nak nyorok kat belakang pokok je sambil intai2.. aishhh... mekasih madu... terharu beb....

solo molo said...

belogs fofuler nie...

bilela blog solomolo nak fofuler ek ???
huwaa....

Lagenda said...

Huaaa...malu..maluuu..maluuuu! Tinggi melangit pujian EIB ni pada mak. Thanks ye EIB kerna memilih blog mak yang tak seberapa tu. Tak de istimewanya blog mak tu..hanya berkisar kehidupan seharian yang mgkin membosankan bg orang lain.

ke 4-4 blog yang lain tu pun mak suka lepak kat sana. Mmg sempoi2 abis diorang tu semua. Mmg besh!

Thanks again EIB!! Mak pun suka datang sini..persahabatan yang terjalin tu amat bernilai utk kita sia siakan kan?

chentaNUYU said...

nama Nuyu xde?haha

pRiNCe said...

betul2...bukan senang nak jadi popular kan...:)
banyak kna usaha...
saya doakan sume blog yg di listkan tu cepat popular...huhu

fahmie firas said...

Jumpa awak di Blog Ben Ashaari
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
Klu free jemput singgah blog saya
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Isteri Yang Comel said...

sebenarnya ramai belog kengkawan yang layak untuk pofular. IEB minta k maaf sebab tak masukkan sebab en. ben minta 5 jer, kalau dier minta 50 Insya Allah semua blog akan IEB masukkan

Pembawa_Wacana said...

Sokong!!! Terus folo..:)

Mikeon9 said...

cekodok nak ngurat encik bard? wat the &%$#? why so gay... haha

Entri Terkini Saya: Please Jangan Nakal

Silent Thinker said...

melawat kamu yg fofularrr...
feel free singgah la blog sy
http://safiyahezora.blogspot.com/

Nour Akmal said...

blog bakal meletup ni...=)
blog kamu juga,,gud luck..!

c-tea said...

sama singgah dari segmen abg ben...mesti semua mereka yang tersenarai terbaik kan??jom lawat blog ct pulak..ct pun join

blog patut popular

Faizal Fredley said...

adalah blog yg no 5 tu blog FF??? Wah...sedihnya..bukan ke blog FF dah popular ker??? ahahh..gurau2 jer..tq IEB...terharu sgt ni..tapi satu pembetulan..bukan FF yer yg cari pasal ngn ujang gila tu..dia yg cari pasal..
dia gila sebab tu suka cari pasal ngn blog org....

bedpet said...

hasih. sogan nak join segmen abg ben10 tu. hihihi

Dekcik said...

jom kte tgk blog popular..
dari blog abg ben..
singgah blog dekcik..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...