Yang Join Aku Nie!

Friday, July 8, 2011

Vendalisme Ker Apa??

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua... Dah sarapan ker?? Mulakan hari anda dengan sunyuman dan berfikiran positif, walaupun dalam hati geram yang teramat sangat.... Sabar jer lah.... Apa yang buat IEB geram??? Pepagi lagi dah terbau haruman menyengat dalam hidung yang bukan bau perfume tau... Kalau minyak mekah tu kira boeh lagi tahan..

Koram nak tahu apa yang IEB bau pepagi lagi.. Bau hancing... Sapalah yang tak tahan sangat sampai dalam lift pun koram nak melepas.... Adohaiiii kalau nak melepas pun jangan lah dalam lift okeh.. Keluar pada lift, jalan nak ker parking kereta semerbak lagi bau hancing yang dah beberapa hari dekat situ.. Ni bukan bau kencing kucing, tapi kencing manusia... Sebenarnya sudah berbulan-bulan ada bau hancing dekat area parking rumah IEB tu...Sekejap jer hilang bau seminggu, lepas tu mesti ada bau lagi.....


Koram pernah ke mengalaminya?? Apa nak bagi istilah nie Vendalisme ker apa nie?? Hadoiiiiaaaaiii.... Sabar oke IEB, sabar...

23 comments:

Sharienz Sz said...

sabar ye kak IEB..hehe

memang tak senonoh la kencing merata-rata..ni mesti kes tak tahu apa kegunaan tandas!! kan..

saya pun x tau nak panggil apa ni..vendalisme ke apa? panggil aje terkucil keke

aimie amalina said...

ya ampun~ ade jugak manusia nk kucai sebegitu ghope, x dan2 dah aih, ayoo..sabo la ye akak IEB ~ btw ~ moning sis! sy bru follow nih~ nice to meet akak IEB =)

Ums Niza said...

kalau tempat tu tersembunyi dan sunyi lagilah orang suka buat macam tu...ada tandas...tapi malas nak pergi...

ezasunflower said...

Teruk kan? Eza pernah pergi satu tempat parking di Penang, ada notis kat situ dia lekat, "Hanya Anjing Kencing Di Sini"... hahaha... sure kalau ada orang nak kencing kat situ fikir 2 kali..

btw, thanks follow EzaSunflower yer... follow IEB balik! @_@

Nurul Jannah said...

teruknye..

YanaMIB said...

eww pi la report kt pihak pengurusan..letak cctv ke dlm lif tu..dpt tgkp ks sunat kali ke 2 itu olang..huhu~

eB ezrin said...

p0lo, jom jenguk kami
http://mamaaerish.blogspot.com/
;p

Isteri Encek Bard said...

Sharienz Sz : dah selalu sangat.. huhuhu

aimie amalina : tu lah tu

Ums Niza : adeh memasing rumah ada 2 tandas kan

ezasunflower : comel la sign tu

Isteri Encek Bard said...

Nurul Jannah : geram jer IEB

YanaMIB : bagus idea tu.. sunat lagi sekali

eB ezrin : okeh dear

ikatankasihku said...

nasib dia kencing, kalau dia ber tu lagi haru....

mizzkechique said...

eeeeeeeeeeee...pengotor!!!

Ct Arina said...

euwwwwww >_<

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

waduhh kes berat jgk ni.. kalau saya kompom tak tahan punya bau2 mcm tu..

cik panadol said...

lift kt area umah sy pon cmtu ieb...bkn takat bau hancing...bau sampah2 pon ade...nasib ade org cici lift tu tiap2 pagi...tp sekajap je wangi sbb petang je dah ade org buat taik balik!

Encik MamaT said...

kencing budak kot... hehe.. mana tau kot mak bapak dia tak sempat nak bawak balik rumah.. hehehe

Piasara said...

"itu bkn terkucil lagi tu,memang sengaja..kalau dah perangai pengotor mcm tu la..."

PinKy MoMMa said...

tak de cctv ke kt situ dik..
x nyempat nyempat nak membuangnyer..hampes kan..

Ku Azhar said...

letak je guard sorang kt situ akak! :D

lalink7 said...

keje budak ke org dewasa tue..nsib xbau petaii..hehehe

alif haris said...

hahha .. tu bkn vandalisme itu pengotor tu .. huhu ..

rumah dorag takde tandas la tu

MamaEma said...

adatlah kalau duduk rumah yg pakai lift ni...diaorang langsung tak terfikir degn masyarakat sana..haissh..kasi sunat sepuluh kali baru padan muka..

lagenda said...

eh..apa daaaa depa2 nih! Tak dhark akai ka apa?? Isk..mmg vandalisme dah tu EIB.

ABU said...

tak reti nak masak..tapi rasanya pasti sedap..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...