Yang Join Aku Nie!

Monday, July 11, 2011

AKTIVITIKU DI PEJABAT


Seperti biasa pepgai nie IEB BW di blog kengkawan tersayang IEB... Tertarik untuk membuat Segmen Kakak Sayang IEB ni Mak Dara mengenai Aktivitiku Di Pejabat... Mudah jer koram segmen nie.. Koram per lagi jom join ...



Aktiviti yang biasa IEB lakukan di Pejabat IEB nie.. Macam biasalah sebelum pukul 8.00 pagi dah sampai dah punch card, kalau terlewat sket call bff mintak tulun punch card & sebulan dalam sekali kot miahahahah (sila jangan tiru aksi ini di pejabat anda yer)... Lepas tu macam biasa bukak PC, tapi bukan nak buat kerja... Hehehhehehheeh.....

Lepas PC dah hidup perkara utama yang paling penting IEB buat bukak Mozilla Firefox dan terus taip Facebook dan sesambil tu macam biasa lah bukak blog kesayangan Blog Isteri Encek Bard lah apa lagi.. lepastu layan peminat-peminat di FB, membalas komen bagai&<--- sila jangan percaya, karut semata-mata dan sesambil juga layan komen-komen kengkawan di blog dan terjah blog kengkawan kesayangan yanga da entry-entry hot pepagie....

Dalam pukul 08.30 pagi berhenti sekejap sebab perut berkeroncong nak kena isik, pergi pantry buat air nescafe ker, teh tarik ker lepas tu carik roti semalam ngan biskut kering dan sarapan dengan lahapnya.. Kalau ada makan free meeting boss, per lagi pi ngendeng sikit.. Miahahahhahha...  Gosip-gosip ngan prend-prend jap sampai kul 09.00 pagi kat pentry ala-ala cam ngeteh la...

Lepas perut di isi dan sesi gosip-gosip masuk bilik bos, tengok ada tak surat keluar, kalau ada settlekan kejap surat keluar dan agihkan pada bahagian-bahagian.. Lepas tu sambung duduk depan PC sambil berblog lagi... Lebih kurang dalam pukul 11.00 pagi pulak key-in pulak surat-surat masuk untuk bos, sekejap jer koram lam setengah jam ke sejam jer, pastu sambung Blogging dan FB balik.... 

Tengah hari biasanyer jarang makan jadi habiskan masa blogging saja.. terjah blog kengkawan, baca-baca sambil klik-klik apa yang patut koram... Petang pulak key-in surat keluar dan agih-agihkan kepada bahagian-bahagian, dan sambung blogging lagi koram... Lepastu pukul 5.00 petang per lagi punch card dan balik...


Nota kaki : boleh katakan aktiviti seharaian ku berblog.. Huhuhu, Sungguhpun berbelog kerja dan tangungjawab harian harus diutamakan terlebih dahulu, bagi mengelakkan kerja bertangguh... Sebenarnya kerja kat opis IEB nie tak banyak sangat, daripada masa IEB terbuang melayan gosip-gosip tak sepatutnya baik IEB berblog jadi kurang dosa dari mengumpat sana-sini....


Ngendeng : Minta Sedikit
Ngeteh : Minum-minum sambil borak-borak

37 comments:

Farah Shamsudin said...

huk! penuh ye jadual seharian kat tempat kerja.. saya pn, kalau dah settle keja saya akan berblogging jee..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhhhhhhhhhh tankiu adik sayam sudi join.. wahhh kak adza pun sejak dua menjak ni dok terikut2 dgn perkataan sayam2 ni hahaha.. waaaaa bestttkan keja mcm ni.. takdelah stresssss sangat2... suka3.. =)

tiqa ramlan said...

heheh.. same jugak dengan saya yang suke blogging.. ^^

lagenda said...

setuju! setuju! bloging tetap blogging cuma kerja di opis tu tetap didahulukan..

Bila Ku Kata Cinta... said...

ai..u samelah kite..sejak dua 3 menjak ni...dee lah peng 'FB paling sejati..dari pagi..ke tghari..ke ptg...hehe...maklumlah...job description kite ikut xtvt dan keje2 bos kite a.k. a lecturer..

MARIA LIZA said...

saya laks pagi2 mesti siapkan keje..kul 10 baru leh layan blog...yg penting kerja siap dulu..

Mira R. said...

keje kat kementerian mana ye?
huhuhu,sempat lagi BW ek. hehe :)

nazirah said...

hehe lebey krg je kte cume lately ni .. cci bz sbb kkrgn kakitangan kat opis ngeeee ;)

Aku Ibu Muda said...

biasa pepagi senin kurang masa nk blogging :)

KAMIHIDUP said...

sedapnya kerja akak, heee. :)

Achiq said...

bestnya kerja mcm ni....kurang stressnya....

fazrulnoor said...

malasnye nak buat keje

Sunah Sakura said...

saya takde pejabat, takleh nak join.. ekeke.. tapi saya ada lab... dan saya macam akak gak, berblog aje kejenye.. :p

Isteri Encek Bard said...

kerja yang tak der kerja nie lagi stress kot.. huhuhuhu nak banyak kerja dan menyibukkan diri baru rasa extreme

Cahaya Mama said...

berblog smbil keje,.mmg rmai yg buat gitu,.tp make sure kje siap by time,.hehe,.

Mira R. said...

betul2. kerja yang takde kerja ni sangatlah membosankan. sangat2. kan?

sama macam saya. datang keje, ngadap PC. bos bagi keje, buat. takde keje goyang kaki.

kehkehkeh

cik najihah said...

happy working & blogging kak :)

NUR said...

dahulukan kerja barule blog ye,

aizamia3 said...

pandai2lah.. asalkan kerja siap. ;)

psstt: FB kat opis dah kena block..

aimie amalina said...

heeee~ blog juga wat saya ketagih..hehehe..=)

suhaili sarif said...

jawa betul ni ngeteh.hehe
eh jawa kan 2?hihi

saya sukala geng typo ni
sbb kite akan baca entri dengan bersungguh2.hehe

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

kerje tetap kerje tp blog dan fb wajib ekekek

Qaseh dalia adelia said...

hamboii buat kerja ye sis ..potong gaji karang

Darkbatman said...

bgs jugak berblog ne..leh kurgkan dose mengumpat..kehkehkeh

forever love said...

berblog 5 jam.. 3 jam buat keje.. haha

kakchik@ella said...

boleh eh org len punch kan kad? opis kc tak leh .. sbb punch kad is also our access card. nak kuarkan keta dari parking, guna kad, nak masuk opis, guna kad .. mmg tak boleh bagi kat org. hihi.

risa said...

hamboi hamboiii...ni keroje ke berblog neh...heheheh akak ni busy sikit dik nonnn...kalo ada bos memang takleh nak bernafas kalo bos takde baru amannnnn

Cik Wani said...

hye,,blogwlking here sis =)
btw jom komen link kt entry wani ni

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

zuwaidah said...

ngeh ngeh ngeh...kak zu ikut masa gak, kdg boleh blog kdg tak boleh. kalau keje byk, buka blog ni dlm pkl 5 petang...huhuhu memang masa tu agak ketinggalan sikit lah. tak apa kan...blog ni saja untuk suka2 di samping dpt ramai kenalan dan info jugak kan.

syahira ariff said...

bestnya keje mcm tu
at least dpt ngadap blog tiap2 hri
tp awas
jgn kantoi dgn bos dahla
=)

Faraa Eiman's said...

gler best kalu keje mcm nieyh , haha

kiera'sakura said...

kan kak.. dari buang masa mengumpat itu ini dengan org laen.. baek kita ngadap FB ngn blog.. hihihi

vampire's lovex said...

kan,blogging xde la mngumpat banyak sangat..komen-komen je..hihihi..

PinKy MoMMa said...

adik nak mnta kerja kt situ boleh hehehe..
mcm best je suasan opis di situ ;)
ari ni baru leh jengah adik akak ni..smalam blog akak tak leh sign in..aihhh..

Far8 budak baik said...

hahahahahaha
sampai opis terus bukan facebook
dlm blog kesygn dy uh..
kelaka je..ni keje ke ape?
hahaha =p

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe..niena melekat kt pc smpai la blk, biasanya tgh hri je gi mkn & solat zuhur pstu smbung blk .. tpi tgk keadaan gk.. klo ada keja, dahulukan keja.. lps ni bla tukar cawangan lain tatau la..sbb skang ni wat PA boss

Mama Gee said...

kerja mama plak bermusim...ade masa2 busy..ada masa2 mmg free je...so drp merayau tak tentu hala..duduk kt tempat sendiri dan bebrlogging sampai muntah...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...