Yang Join Aku Nie!

Monday, July 4, 2011

First Impression atau Pandangan Pertama

Contoh-contoh pandangan pertama yang mungkin pernah koram sebut ataupun koram dengar, IEB pun pernah ada 1st Impression seperti di bawah... Baru sekarang terasa diri ini sangat lah tak layak nak judge seseorang melalui pandangan pertama sahaja. Entry nie just untuk suka-suka yer koram;
  • Eh, lelaki nie muda jer tengok, pakai kereta import mahal-mahal, nie mesti jual dadah nie, tak pun Bapak Ayam..
  • Wah lelaki nie jambu dan nampak lembut jer cakap nie mesti gay nie...
  • Eh, perempuan nie seksi sangat lah pakai baju tak cukup kain nie mesti pelacur ataupun bohsia nie
  • Eh, muka mamat nie masam semacam jer, aku senyum dia buat tak tahu jer, nie mesti jenis belagak nak mampos nie..
  • Wahh, boifreind dia muka huduh, tua pulak tu tapi pakai kereta besar, perempuan tu cantik, muda dan seksi, nie mesti kes nak kikis duit lelaki tu jer..
  • Wah besarnya punggung dan breast perempuan nie, nie mesti dah kawen nie, tak pun dah pernah main nie <--- minta maaf untuk ayat ini yer koram, IEB just bagi contoh, apa yang pernah IEB dengar...
  • Wah muda-muda dah pakai kereta besar, nie mesti ada orang bela nie..
  • Wah nie mesti ada Sugar Daddy bela nie, kerja kerani je pun dah pakai kereta mahal...
  • Lajunya bawak motor, nie mesti mat rempit nie...
  • Kurus kering jer orang nie, nie mesti isap dadah nie..
  • Hitamnyer bibir dia, nie mesti kuat isap rokok nie...
  • Wah tegang jer kulit dier, nie mesti pakai botox nie tak pu pakai susuk..
  • Wah melekat jer dengan bini kemana-mana dia, nie mesti kes bini queen control nie..
  • Eh orang tua nie tersengeh-sengeh kat aku, ni mesti orang tua gatal nak ngorat aku...
  • Wah terkinja-kinja cam nie, nie mesti selalau pi clubbing nie...
  • wah perempuan nie selalu gi clubbing mesti minum  arak nie...
  • Perempuan nie semacam jer, nie mesti dah tak der dara dah nie

Okey ini di antara first impression yang pernah terdetik di hati kecil dan  juga yang pernah IEB dengar... Entry ini just for fun yer kengkawan... Jangan pula di salah ertikan.. Kita kan manusia biasa yang tak pernah terlepas dari melakukan kesilapan..... Jika kita pernah terdetik dalam hati ayat-ayat diatas, cuba renungkan kan kembali, yang kita ini juga tak sesempurna mana nak judge orang sedemikian rupa... Mungkin ada juga orang yang pernah mempunyai pandangan pertama terhadap kita lalu mentafsirkan sedemikian rupa...

15 comments:

aizamia3 said...

betul.. cuba kalau kita kenal baru tau keadaan dia macam mana kan.. tapi kalau betul macam tu nak kata apa.. dah dia yang pilih jalan macam tu..

Ku Azhar said...

jadi berkelakuan baiklah time first2 jmpa so first impression pn baik...hehehe

azu said...

1st impression mmg bole tnjuk segala2nya..tgk juga sape yg menilainya..

Mrs.Yie said...

erm..sangat setuju..pandangan pertama tu sebenarnya palsu semata2..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sblm nak ckap nk fikir dulu....

siti kektus said...

betul kak, kite kalau tengok orang bibir hitam je, kite syak dia hisap rokok. huuhu

tapi selalunya betul, hehe

mizzkechique said...

1st impression gak la yg selalu slh... grrrrrrrr

KAMIHIDUP said...

pandangan pertama tu biarlah yang +ve, lepas dah kenal baru boleh judge. :)

Mama Gee said...

pernah jugak..kalo tgk org lelaki tu kurus sgt...mesti syak dia isap ganja...
hik2...tak bek kan...

PinKy MoMMa said...

1st impression akak pada kamu..
alahai comel dah ramahnye adik ni ;)

positive! yayyyy..

Ujang9897 said...

ramai yg 1st impression tgk gua ni jahat..hahaha

Isteri Encek Bard said...

hahhahah kak pinky.. thanks darling
ujang otak kuning

BeloG MTT said...

Selalunya orang suka judge sebelum kenal lebih rapat tapi bila dah kenal..hehehe

Kalau macam MTT first impression orang akan kata sombongnya ! tapi sebenarnya tak pon... :)

d_tieah said...

1st impression org pada sy yg selalu sy dengar ialah.. Eh, muka dia cam Lisa Surihani lah.. Hahaha.. *Tipu* Silalah gelak.. Ngee :) Ape2 pun semua orang tak lari dari 1st impression kan.. Sy pun dulu ade sorang mamat baru masuk keje, muka poyo habis ni.. Sy dalam hati dahlah tak hensem berlagak plak.. Sekali, sekarang ni dah jadi kamceng plak dah.. Hahaha..

Entry Terbaru 1: Perhimpunan Bersih Akan Dibatalkan?
Entry Terbaru 2 : Titah Khas Agong Mengenai Perhimpunan Haram 9 Julai
Entry Terbaru 3 : Sokong Bersih Tapi Tak pernah Mengundi

Sunah Sakura said...

pakaian Islam insya'Allah adalah pakaian terbaik dari pandangan pertama.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...