Yang Join Aku Nie!

Friday, July 1, 2011

Putri Anak Mak Yang Baik (REALITI SEBUAH KEHIDUPAN)

 Dia adalah budak yg beremosi..
setiap hari menangis..
tapi mudah dipujuk..
dia budak yg tak boleh berkawan sgt
dia ada 2 org kawan baik
Damia dan Insyirah

Kalau bertiga dia happy…

Mcm2 cerita..
Tapi kalau senyap dia akan jadi sensitive dan menangis..

Ada satu masa, cikgu selalu suruh diaorg melukis dan mewarna gambar keluarga

Pada mula dia akan buat dgn cantik..tapi selepas tu

Dia akan conteng2 gambar2 tersebut,

dan terus tak nak buat
cikgu nya ckp selalu mcm tu..

Kalau kt umah..dia mmg budak yg ceria susah menangis kecuali diusik

Tapi di sekolah tak kena usik pun menangis..duduk dendiam pun nangis.
Cikgu cakap, selalu nak balik umah dgn alasan sakit perut, tp bila pujuk dia akan cool

sebenarnya aku pun tak jangka yg dia budak yg menangis..

terkejut aku bila cikgunya bgatau setiap hari dia menangis

So..aku pun bercerita pada cikgu supaya cikgu dapat handle budak yg sensitif tu

Aku cakap..aku dan bapak dia dah bercerai
Dia adalah mangsa perceraian itu

Untuk baca lanjut sila ker REALITI SEBUAH KEHIDUPAN

Mari lah kita sama-sama berdoa, agar mereka ini tabah menghadapi segala ujian yang diberikan NYA... Mudah-mudahan ada hikmah disebalik kejadian..... Mudah-mudahan ada Pelangi Nan Indah yang sedang menanti mereka... Berjujuran air mata IEB membaca kisah Puteri..... 

"Dear Puteri, jika suatu hari nanti awak terbaca entry makcik nie awak simpan ia sebagai kenagan... Makcik tahu awak seorang kanak-kanak yang sangat kuat, dan pintar seperti abang awak juga Ameer... Awak seorang anak yang sangat baik, sebab awak tak mahu lihat ibu awak terluka, walaupun dalam hati awak tersimpan seribu satu macam persoalan... Awak hanya simpan di dalam hati semata-mata awak mahu lihat ibu awak sentiasa gembira dan melupakan segala masalah yang dihadapi.... Makcik Doakan Mudah-mudahan Putri, Ameer dan Firdaus menjadi seorang yang sangat berjaya suatu hari nanti, juga menjadi anak-anak yang soleh dan solehah.. Amin Yarabbal A'alamin... Hargailah ibu awak yang banyak bekorban untuk awak adik beradik yer... Jaga hati ibu awak, semampu yang boleh....."

8 comments:

mizzkechique said...

sy xblh bc blog akak ni..sedey sgt...

Aku Ibu Muda said...

wani pon dah baca tadi..meruntun hati tiap kali baca entry kak aida :(

khunsuriyatit said...

semoga anank ini tabah

Tina Othman said...

itulah cara anak kecil nak luahkan emosi mereka, kesian (=

risa said...

speechless!!
semoga ALLAH merahmati mereka semua

kakchik@ella said...

nnt kc nak gi terjah.

rizaros said...

semoga anak ini membesar dgn baik n tabah :)

PinKy MoMMa said...

smga anak ini tabah..kesian dia terpaksa melaluinya ketika umur masih kecil ;(

pasti ada hikmah di sebalik kejadian ini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...