Yang Join Aku Nie!

Tuesday, June 14, 2011

Tabiat Bila Menaiki Kenderaan

Semalam cam biasa IEB jalan-jalan bukan cari makan di blog kawan-kawan dan IEB ternampak satu entry menarik yang IEB nak kongsikan ngan koram.. Pinjam idea awak yer dik, bukan copy paste idea awak.. Hehhehe, mintak izin kat tuan punyer idea...

IEB ada beberapa jenis tabiat yang IEB tak bleh kikis biler menaiki atau membawa kenderaan.. Apa yang IEB perasan tabiat ini berlaku sejak dari kecil lagi.. Kadang-kadang fikir, kelakar juga.. Koram ada ker tabiat serupa cam IEB nie??

Biler IEB menaiki kereta, IEB suka menyanyi-menyanyi, biasanya kalau IEB tak tido sepanjang perjalanan IEB akan menyanyi dari mula naik kereta hingga lah sampai ke destinasi... Kalau ada radio pun mulut IEB ni masih gatal juga nak menyanyi.. Kalau koram pernah terserempak IEB dalam kereta sedang menyanyi, sila abaikan perangai buruk tu yer... Kiranya koram ngah nampak IEB ngan berceramah dengan EN. Bard lah tu... Muahahhaaahh
Bila naik moto pun sama koram, tapi IEB tak derlah menyanyi dalam nada yang kuat macam dalam kereta, slow sikit volume IEB, sebab takut pulak En. Bard kata sakit telinga sebab dengar IEB menyanyi sebelah telinga dier....

Lagi satu tabiat yang ini paling buruk lah IEB rasa, biler IEB bawak motosikal a.k.a Minah Remfit bak kata Shah Rukh Curly dan Cik Panadol Elena, IEB suka nyanyi kuat-kuat atas moto, yer lah bawak sendiri, sendiri jer lah dengar nyanyian sumbang diri sendiri... Rasa sedap jer sore, padahal sumbang mambang.. Lagi satu yang paling huduh berangan biler bawak moto... Adeh yang nie IEB pun tak tahu apesal IEB tak boleh buang dalam diri IEB.. Berangan sampai cakap sensorang.. Jangan pulak koram ingat IEB ni psyko pulak, ni dah menjadi tabiat IEB dari IEB pandai bawak motor sampai lah sekarang.. Lepas ni kalau koram terserempak dengan minah remfit cakap sensorang, sila anggap beliau sedang bercakap di telefon menggunakan ear fhone.. miahahhahahha..

28 comments:

mizzkechique said...

akak...kite sm.. sy pun suka nyanyi ms merempit...

Rozuan Ismail said...

erk.habislah hujan.haha

b a m b a m ' s said...

bila driving sy suka drift! kekekeke.. :P

Gen2Merah said...

kalau tengah driving saya suka dengar lagu je. takut tumpuan hilang. tapi kalau saya jadi penumpang, konfom saya akan nyanyi jerit kuat2.. kekeke

Sunah Mohammad said...

macam housemate saya la kak IEB! hehehe...dia suke nyanyi sambil drive..kadang2 saya pun terikut!

lagenda said...

wahahahaha..seb bek mak x suka meyanyi but klu mak naik keta, mak suka bersila.

Ada yg bertabiat dan berhabitat sama like mak x?

woahahahahaha...

KAMIHIDUP said...

ieb, ni bukan perangai buruk, ni mengisi masa lapang, KAMI pun sama akan nyanyi, heee. :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

patut la pg2 ni hujan rupa2 ko nyanyi ye...

YanaMIB said...

ieb nyanyi smbl dgr radio ke nyanyi solo je?? haha

MamaEma said...

tentu terror kalau karaoke kan...

Isteri Encek Bard said...

mk sama lak tebiat kiter..
rozuan, panas jer hari-hari
bamban uishhh bahayo
gen2merah hehehhehe

Isteri Encek Bard said...

sunah, buruk kan perangai akak
mak hehheheh
kamihidup, tul tu
kak d ujan rahmat
yana nyanyi solo lagi best.. hehhehe
mama, adeh bab karok fail lak

fazilzura said...

hehehe , x penah nyanyi cmtuh psl nnt sure ngntuk .. kahh

tabiat zr, kalau naik keto .. sure zzzzzzzzzzzzz

liyana said...

terer kak ieb..
smbil bwa motor pn nyanyi lg..hehe

nazirah said...

hahaha kelakar la kak ieb ni .. adehhhh lawok tapi comel hehe..
macam2 tabiat kan hehehe

Fakhrul said...

hahaha...apa kata beli je mic satu psang kt kete tu..hahaa..gne speaker lori jual paper lama tu..wakaka..msti gmpak pnye..

cik panadol said...

suke..suke....suke nyanyi dalam kete sorg2...suara tu ya Alllah jangan cakap la teruknye mcm mane...tarik gile tp pitching ke laut....

p/s:
dalam kete shah rukh curly sy xdapat nyanyi sbb diorang pasal lagu2 klasik...tak layan la...

Rahmad said...

hebat juga iEb testing vocal dalam keta sambil meremfit..

Isteri Encek Bard said...

ZURA, SELALU GAK IEB TIDO
LIYANA . MIAHAHAH PENAH GAK KENE HON DEK KETA SEBAB BAWAK MOTO CAM HAMPEH
CCI. MIAHAHAHHA TEBIAT KAN
FAKHRUL, ADEH KANG RAMAI TAHAN NAK JUAL PAPER
CIK PANA ADEH OSAH SHAH RUKH CURLY ORANG LAMO.. MUAHAHHAHA LAYAN CLASIC NASIONAL KO??

Mrs.Yie said...

perkara biasa la tu nyanyi dalam keta sue.. :)

Finaz Jaafar said...

hahahha..sangat kelakar kalau orang lain tengok kte nyanyi beriya dalam kete

YB Raz said...

nyanyi dalam kereta tu biasalah..tapi nyanyi atas motor tu rasa erkkkk....

mr.curly said...

aduhhh..shah rukh??..cet!..nasir bilal khan ok le gak..hehe

p/s: bese nye wa suke bukak atap kete wa (ado kete sukan la kununnn, poyo)..hahaha..

syud said...

tringat kecik2 dulu slalu kalo naik je moto..
benda pertama yang akan syud buat adalah..
ZzzZzzZzZZzZ..~

HAHHA...

tau la knapa.. mcam dah kena pukau..naik jer..terus ngantuk..huhu

kakchik@ella said...

kc pun suka nyanyi sambil 'drift'. Hihi.

lalink7 said...

same pulak tabiat kiteee..hehehe..nak2 if nak blk ke rumah lps pkul 5 dgr lak lagu best..terus pusing2 kat memane sblum nak habiskan sbuah lagu tue..hehehe..klakar pun ade..heheh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehe.. memang kalau kita nyanyi tu dapat menghiburkan hati kita n rasa sore kita la paleng sedap waktu tu kn.. hahaha

Piasara said...

"akak kalau dlm perjalanan jauh balik kg misalnya..suka bercerita..kan apa takut somi akak ngantuk..buka cerita lama2 dr zmn kecik2 sampai zmn besar2..kahkah..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...