Yang Join Aku Nie!

Wednesday, June 8, 2011

BAHAYA!! Penyakit Demam Baru Menular di Seluruh Negeri di Malaysia

BAHAYA!!!!
Cerita yang IEB dapat sejak 2 menjak nie semakin ditakuti ramai. Penyakit-berjangkit ini sedang menyerang setiap orang yang berumur dalam lingkungan 14 hingga 60 tahun... Penyakit berjangkit ini dikatakan sangat bahaya kepada semua masyarakat di Malaysia yang menyerang tak mengira jantina.... IEB pun ada sikit merasai tanda-tanda Penyakit demam ini, Tapi IEB dah jumpa doktor, doktor kata masih diperingkat awal... Sesiapa yang mempunyai tanda-tanda awal dibawah sila segera berjumpa doktor...
<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Penyakit ini dinamakan  Penyakit Demam NE a.k.a ST <--- aper ke pelik nama penyakit nie

Tanda-tanda Penyakit :

Awal penyakit
  • Resah sepanjang hari
  • Jam 7.00 malam Isnin hingga Khamis mesti tak keluar gi mana-mana,sebab nak tengok benda tu kalau terpaksa keluar pun mesti cari isiatif lain nak tengok benda tu....
  • Kalau sehari tak tengok rasa macam nak maki orang jer
  • Menahan rasa nak berak kencing dan sebagainya
  • Mula memberi alasan pada Boss nak balik sebelum jam 7.00 malam sambil ajak Boss balik sekali
  • Bagi ibu-ibu pula menyediakan makan malam sebelum jam 06.30 petang, kiranya jam 06.30 petang memasing dah siap makan dan dah siap basuh pinggan dah
  • Anak-anak semua dah siap mandi dan keperluan anak-anak sudah tersedia
  • Mula menyimpan remote TV, takut nanti anak koram ambil tengok kartun pulak
  • Bagi tahu dekat anak koram yang siaran TV lain rosak, yang ada cuma siaran nie
Pertengahan penyakit
  • Bagi perempuan Mula verangan kan pasangan koram jadi cam lelaki tu
  • Bagi lelaki pula, mula verangan nak jadi cam lelaki itu dan verangan kan perempuan yang cantik seperti itu
  • Dah mula bising-bising nak pasangan koram jadi cam tu gak 
Peringkat Akhir

34 comments:

Puan tia said...

sedihnya..mula2 mcm nk fell2 baca entry ni..sekali scroll down..hampeh.. hehehe nasib baik kita xde demam ni.. syukur. hahah

Ujang9897 said...

hahahaha

layan dkt youtube jer la..

tak dpn tv kol 7..=)

Qaseh dalia adelia said...

hahaha qaseh lah tu ! pehhh mmg terkena btg hidung yg tak berapa mancung

NARDtheNERD said...

uihhh.
nasib baik i tak kena demam ni.
:P

~..Lesung Batu..~ said...

hahahaahah~ belom kena lagi demam ni..biasa2 je..kih3

Izamir Ridzwan said...

Izamir Ridzwan pon jadi seth tan jgak..

Liyana Zahim said...

Muahahaha.. Sy tidak!! Sy tidak bersimpton sedemikian rupe..

~Kirin Selama Perak~ said...

umah sewa takda TV
so online ja la..
hohohoho
:D

Ayeem Jemain said...

ayeem elena pon bolehhhh muehehe

tikin said...

hahaha..sentap gk mula2 bce tjuk..then ble scrolldown kt bwh,nampak la name dmam tu plik semacam jer..haha..rupe2 nye demam nora elena..wakakaka :P

mizzkechique said...

cehhh..terus demam bc entry ni...

Isteri Encek Bard said...

hahahha, dah ramai sangat kene demam nie.. miahhahahha

cik panadol said...

mau tukar name jugak la...jd nora panadol elena boleh?

qasehraihan said...

hahahha...sib bek sy xtgk..tutttt..hehe

Isteri Encek Bard said...

cik panadol, jap nak buh nak.. hahahha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tu dia sakan no demam ni...

HappyIrfa said...

sib baik tak jangkit saya w,pun hampir2 nak kena.terus makan ubat tukar cenel 702 layan Divauniversal

kakchik@ella said...

hahaha .. kelakar!! sib baik kc tak kena virus ni sbb kc tak tengok. kc layan novel dia lama dulu sudah.

amalinazlan said...

solat maghrib apa cite? :)

hawiz said...

takot gak,..huhu

athirah said...

nasib x demam... sbb mcm xbrapa layan sgt... hahahahah

Cik Eka said...

eka tak demam..seb bek.tahla tak bape tengok sgt..cuba nak tengok tapi takleh,mungkin tak tengok dari awal...hehe

Diya Diyana said...

demam cam nie no hal punya... yang teruk nyer bila demm nie senyum sorang bila scene romantis tu..besh cite nih..ketagih kalo tak tengok...

bedpet said...

hahaha. bahaya betul demam ni. boleh membawa maut. hihihi

mr.curly said...

aduhhh..wa xnk name seth tu..tp kalu tan sri curly,datuk sri curly,sir curly ke ok la gak..hikhik

Mrs.Yie said...

akak langsung x tengok cite ni sue..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

xpernah berkesempatan nengok citer ni lagi kak :)

putERi-kAtEk said...

pergh!!!!!!!! patut la tadi org masa nk balik dgr org paggil elena!! elena!!!! depa pggil sy rupanya.... hurmmm

.:Mama Dhia:. said...

suspen tul tajuk entry...
tp luckily saye tak terkena demam itu...
hehehehe...

Fathiah Hamim said...

hohoo naseb la fa tak tengok tv.

Sunah Mohammad said...

saya sunah saleha...erk!

msredcheesecake said...

msred belom dijangkiti demam ni lagi...heheee

Anonymous said...

It's remarkable in support of me to have a website, which is good for my knowledge. thanks admin

my web blog: twitter business cards
Check out my weblog : twitter marketing for dummies

Anonymous said...

Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm
thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring
blog writer but I'm still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for beginner blog writers? I'd genuinely appreciate it.


My weblog - vapornine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...