Yang Join Aku Nie!

Monday, June 20, 2011

Keguguran Buat Kali Ke-2


Ya Allah, Sesungguhnya kami Redha dengan segala ketentuan Mu Ya Allah.. Setiap apa yang berlaku ada hikmahNYA Ya Allah... Kami berserah segal-galanya Hanya Pada Mu... Sudah suratan takdir IEB dan Suami tiada rezeki untuk baby yang ke-2 kami ini.... Sedih dan pilu teramat sangat..... Tabahkan hati kami Ya Allah untuk menerima Ujian MU... Amin, Yarabbal A'alami..

IEB baru sahaja keluar dari Wad Kecemasan Hospital Kecemasan Putrajaya kerana keguguran dan pendarahan.. Badan terasa sangat lemah, hati juga merasa sangat sedih.. I, need rest... Minta maaf banyak-banyak jika IEB tak sempat bertandang kebelog koram.... Maaf dipinta juga jika IEB ada membuat kalian berkecil hati... Sesungguhnya apa yang berlaku adalah ujian dari Yang Maha Esa buat diri IEB yang lemah ini.. Doakan semoga IEB tabah untuk menghadapinye yer...

49 comments:

~Kirin Selama Perak~ said...

sabar ek IEB..
mesti ada hikmahnya.
:)

cik panadol said...

harap IEB bnyk2 bersabar dan anggap semua ni sebagai ujian dari Allah...insya-Allah ade rezeki IEB nnt...

take care dear....sayang IEB!

iQapiQa said...

MasyaAllah..sabar byk2 ea kakak.mungkin bkn tiba masanya lagi..rest byk2..take care ye kakak.

forever love said...

saba ye kak IEB..

sepupu atq pun cmtue gak.. 2 bulan lepas tue. lekat lagi sorng.. sekarang nie mengamdung anak ke 4 da..

anak first die bru umur 5 tahun.. mungkin ada hikmah.. bawak bersaba ok..

riben putih said...

Allah beri kakak ujian sekarang...sabar ye..jaga kesihatan kakak tau! =)

Cik Kamoo said...

Banyak2kan bersabar! Sudah ketentuan Allah ... mungkin ada hikmah disebaliknya. Banyak2kan rehat ya ...

Bapak said...

IEB,

banyak bersabar dan tabah hadapi ujian Allah ini...

jaga kesihatan bebaik...

nurul nadia nasir said...

kak IEB, b strong k.
semoga tabah mengahadapi ujian ini.

cucu umie said...

semoga akak tbh yer..incya-Allah pasti Allah ad rncgn lain untuk akak nty..

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

semoga kamu tabah ya, saya turut bersimpati...

Lulu Caldina said...

ya Allah ye ke?
semoga tabah kak.....

amiraliyana said...

semoga tabah ya kakk.

i'm ezza haniza said...

ya allah ..akak kene kuat!

Mylady said...

sedih baca posting IEB..akak faham sangat..IEB kehilangan...akak plak hampir 7 tahun ternanti2 bila rezeki akan berpihak pada kami..sedih tu memang sedih...hanya Allah saja yang tahu..tapi, kita kena redha dengan ketentuannya..banyakkan bersabar ek..take care!..

mr.curly said...

byk2 bersabar n terus berdoa serta berusahe..insyaallah..yg penting kite masih lg bernyawe n diberi peluang..

laskar pelangi said...

kak. tabah eah...

Piasara said...

"sabar dan redha.."

AdyBudika said...

banyakkan bersabar...Allah menguji tanda diriNya dekat dengan kita...

Kak Aya said...

Bersabar ye..pasti ada rahmat disebalikya, hanya Allah yang Maha Mengetahui

Aida Azryn said...

sabar ya.. insyAllah mungkin lepas ni ada rezeki. doa banyak2. :)

mizzkechique said...

bykkn bersabar yer kak.. kali ni mungkin bkn rezeki akak n mn tau InsyaAllah akan dtg tuhan kurniakan akak rezeki berganda...

Ct Arina said...

semoga akak tabah k.. insyaallah yg lebih baik menanti akak n suami. amin.

Eza said...

bykkan bersabaq yee laling..stiap yg terjadi itu pasti ada hikmahnya...semoga adeq manis terus tabah okeh!...

wanda arry said...

sabar ye kak...ada hikmah disebalik ujian Allah SWT

ukhti syikin said...

:) i had 3 miscarriage before... alhamdulillah.. apa yang syikin set dalam mind... mungkin Allah bagi peringatan syikin belum layak untuk menjadi ibu yang mencorakkan anak2 solehah,makanya lebih baik anak2 itu menanti kite di pintu syurga,dari membesar entah cium bau syurga ke tidak kan.. sekurang2 nya kita dah ada anak2 yang confirm2 masuk syurga kan isteri encik bard?? we should be proud as a parent kan :)...


sakitnya syikin boleh bayang kan :).. syikin juga mengalami pendarahan yang teruk kerana kandungan semua nya di luar kesedaran :)... but i think.. putrajaya hospital punya layanan tip top kan.. syikin pernah housemen disana :D...



syikin kena kat gov hosp juga.. twice.. but dia orang tak bagi any bius masa buat d & c.. rasa macam kena siang hidup2 jer :p...


anyway . apa yang encik mamat selalu pesan kat syikin.. rezeki hak Allah untuk beri bila,kita sebagai hamba selalu berdoa,tetapi Allah nak bagi bila,terpulang pada Nya ,mungkin sekarang .. or 20 years lagi.. or di akhirat nanti,yang penting kita bersabar ,dan menjalani hidup dengan penuh keberkatan sebagai hamba Nya..


i know u are strong lady .. so... be proud dear... kamu sudah ada 2 anak yang confirm masuk syurga.Orang lain mungkin dikurniakan 10 anak di dunia.. tetapi mungkinkah ada di kalangan anak2 mereka yang masuk syurga pun belum tentu kan? ... kite dah ada alhamdulillah :)

el said...

jaga diri baik2..pantang lelok
insyallah moga IEB dimurahkan rezeki lagi

misscha said...

sabar ok dear....insyaAllah ada rezki lagi..

Puan tia said...

sabar byk2 yer..ade hikmah sume 2..

Salina@IbuAqil said...

Kuatkn smangat IEB.. Insya'allah rezeki slepas ni.. Jaga kesihatan dln brpantang ye dear..

rizaros said...

kuatkan semangat kak.. semoga akk tabah melauinya.. :)

syafiqakarim said...

eh, akak ada nampak sy tak?
sy keje wad tu. huhu
apasal x perasan nihh..


sabar kak.
ada hikmah tiap apa yg terjadi.
dpt kan rehat yg cukup.

Aku Ibu Muda said...

sabar yang...ada hikmah di sebalik segala kejadian yg berlaku :)

Adibah Jumali said...

sabar yep.
blm ad rezeki.
insyallah nnti adlah tu
kuat kn semangat

Lalinkfixa said...

takziah IEB..
fiza pun pernah mengalami keguguran..tapi keguguran fiza sebab baby tak sihat dan tak der jantung. 3 bulan baby bergantung dgn fiza. dan sewaktu 1st time scan nak tengok keadaan baby memang dah xde denyutan jantung jadi doktor advise fiza gugurkan sbb takut kuman menjangkiti rahim..

memang sedih fiza faham perasaan kita sbg ibu malahan saat2 itu la yang kita tunggu kan. tapi percaya lah Allah maha adil. dia amik dari kita sebab Dia nak kurniakan kita lagi baik dari yang kita ada skrg.

banyak rehat dan jgn banyak berfikir ok. Insyaallah ada lagi rezeki selepas ini :)

take care n have a good rest. :)

jUliANa^sAlLeh said...

sayang..Jujue doakan awak sihat cepat2 eks.. :) segala yg terjadi ada hikmahnya...redha dan tabah ek..take care tao!! :)

KAMIHIDUP said...

sabar kak, tuhan dah tetapkan untuk kita, redha je ye. :)

CNK said...

be strong babe, mungkin ada hikmah yang Allah nak bg pada u. just stay strong. we cant never ever judge ketentuan Allah. Mungkin ada yang lebih baik Allah nak beri pada awak. Inshallah :)

YanaMIB said...

terpegun bc komen ukhti syikin...

mungkin ieb kena bykkan rehat..jgn stress or buat kerja berat²..sy plak jd riso bc kisah² cemni..haishh.. smoga ieb and hubby tabah k..kita doa yg terbaik utk diri kita..insyaAllah =)

aDisH.sHidA said...

byk2 bersabar ye IEB..take care

Ellen said...

Sis...tetiba plak ellen kuar airmata saat baca entry sis ni..sori, ellen tak tau plak yang sis sekarang sedang preggy dan telah kehilangannya..Ellen leh bayangkan perkara ni jadi kat ellen...Ya Tuhan..memang susah nak terima kan sis...
Apapun..ellen tau sis seorang yang sangat tabah dan semoga kelak sis dan hubby akan dikurniakan lagi rezeki oleh Tuhan.Sama sama kita berdoa untuk itu.
Rehat baik2 ya sis...jangan keja terlalu kuat buat masa ni...

Salam sayang dari Ellen...

Citarasa Rinduan said...

IBE
BE STRONG.. kak pun ada pengalaman seperti awak

jaga kesihatan dik

dan,,
kak cdgnkan if dah sembuh.. cuba berurut. hope bakal babay junior bard akan muncul..amin

risa said...

tabah dan sabar lah ye sayang..
sesungguhnya ALLAh itu maha mengetahui ape yg kite tidak ketahui..
banyak faktor kenapa janin tidak melekat ye dear..banyak yg tersirat sebenarnya..kerna kite tak tau ape yg berlaku di alam roh..
pada zahirnya memang kite tidak nampak tetapi sesungguhnya semua itu telah ditakdirkan

akak dah dua kali mengalaminya so, akak paham perasaan tu..yg pertama memang memang bb tak sihat dia tak membesar dengan sepatutnya dan gugur..
yg kedua maybe terlalu lasak dan mendesak then kandungan lemah juga buat janin gugur..sebenarnya ada perjanjian antara manusia dan ALLAH kan dear..maybe janin tu tak sanggup nak menjalani kehidupan yg maha dasyat diluar sana lalu tidak mau membuat perjanjian dan akhirnya pegi..

takziah sis..semoga pari2 kecik tu dapat menolong kamu kelak

THE LEKAT LEKIT STORY said...

mungkin bukan rezeki. Insyaallah lepas ni mana tau menyusul lagi rezeki.

Qaseh dalia adelia said...

sis ! sabar ye sis syg ..mungkin masih takde rezeki buat sis .. ujian untuk sis dalam menempuhi rumah tangga jangan menangis , tapi kuatkan lah semangat tu .. bersyukur kerana sis masih de nafas yg perlu di teruskan .. insyaAllah one day .. rezeki tu ada .. muahhhhh sis rest lah

Liyana Zahim said...

Sabar akak.. Yg berlaku ada hikmah.. Yg hikmah tulah manis yg ada akn dtg.. InsyaALLAH, die lg maha mengetahui apa yg perlu dak tak perlu.. Mudah2an nnti ada rzeki lg..

Ujang9897 said...

tabik spring sbb akak kuat dan tabah..=)

PinKy MoMMa said...

adik sabar ye..
insyaAllah ada rzeki tu nanti..
Dia Maha Mengetahui..kamu kena kuat tau..

sis doakan yg terbaik utk kamu dear.. ;)

mynameismy said...

ish nape my tatao ni... -.-'

dah 2 kali IEB? kesian IEB... takpe. bersangka baik... tak dapat anak sekarang meaning that Allah nak kurniakan benda terbaik lain untuk IEB dan suami... IEB kan kuat..;)

usaha lagi oke! chaiyok2!;D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

lo pasai la kakD yg terlambat tahu benda ni...

sbr ye dik...insyaallah nanti2 ada la rezeki tu...kakD doakan utk kamu juga ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...