Yang Join Aku Nie!

Monday, June 20, 2011

Kartunis Ujang, Qayyum Meninggal Dunia

Hari nie IEB BW, blog kengkawan terbaca mengenai satu lagi berita pemergian orang yang berbakat besar di Malaysia iaitu Kartunis Majalah Ujang, Qayyum yang cukup dikenal dengan kartun Mat Dispact beliau..
Arwah dipercayai meninggal dunia di Apartment beliau jam 7.45 malam tadi kerana mengidap stroke... Takziah buat ahli keluarga Arwah.. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman..

Baru sahaja kita dikejutkan dengan pemergian Arwah Pak Uda... Biler teringat akan kematian, terasa keinsafan melanda diri.. Sesungguhnya ajal sentiasa menghampiri kita tak kira berapa usia kita... Setiap yang hidup akan pergi jua kepada NYA, kerana kita hanyalah sementara sahaja di dunia ini.....

30 comments:

Picco said...

is it?..pagi tadi baca RT pak nil pun bagitau. Alfatihah....

misscha said...

al-fatihah buat arwah qayyum....

BRO_MONDAY said...

miss IEB : salam takziah buat keluarga arwah...al fatihah...sesungguhnya kita di dunia ni hanya sementara...

kakngah said...

suka ngan watak mat yg suka paw en. bos dia rm2...

Al fatihah untuk arwah...

Zura said...

eh ye ke...suke baca kmik mat dispatch...al fatihah...

Satria Utama said...

qayyum n lengkuas tu org yg sama ker?

http://takmungkinbenar.blogspot.com

Satria Utama said...

qayyum n lengkuas tu org yg sama ker?

http://takmungkinbenar.blogspot.com

☀ Izzaty Hedry☀ said...

al fatihah...=(

Piasara said...

"alfatihah utk kedua insan ini..tidak semestinya org tua akn pergi dulu..Sentiasa ingat mati sekurang kurangnya akn buatkn kita insaf..."

zuwaidah said...

al fatihah...semoga ditempatkan berserta mereka yang beriman. dulu memang suka sgt baca komik..ada juga baca mat despatch ni...

d_tieah said...

Alfatihah..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

moga rohnya dicucuri rahmat~amin...alfatihah

logorithm said...

Sayang... muda lagi tuh...


Entri terbaru: Gambar Dulu-Dulu...

ShafiqIzwan said...

innalillah.. baru je tahu nie..

Sunah Sakura said...

innalillahi wa inna ilaihi rajiuun...

YanaMIB said...

oh amek dari sis lekit rupanya..hihi =P

takziah utk keluarga arwah~

makdara TERdiva said...

alfatihah buat arwah!
lepas ni kita pasti akan merindui hasil karya beliau

salam kenal dari MDT :)

Adinda Amy Sensei said...

al fatihah ...

tyka said...

innalillahi wauinna ilaihirojiun...

penah jumpa dia kt open house umah bos dia MOY

al-fatihah untuk arwah

Norhisham Nordin said...

al-fatihah buat arwah...

http://norhisham-nordin.blogspot.com

niena shopping2u said...

erm sy suka sesgt2 ngan kartunis ni,dlu masa kecik x miss bli majalah ujang

iskandarzulkarnainshah said...

Innalillahi Wa Inna Ilaihi Rojiun...
inilah antara insan-insan yg disayangi Allah. dia dijemput menghadap Ilahi pada usia yg muda agar tidak terus terjebak dengan dosa-dosa di dunia ini... Al-Fatihah buatnya dan salam takziah buat keluarga arwah...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

Al-fatihah...

syud said...

al aftihah..smoga arwah dtempatkan bersama org2 yg soleh..amin..

suka sgt baca kartun mat dispacth..
harap ada yg akan mnyambung ...

diana said...

al-fatihah..mati itu pasti..

Citarasa Rinduan said...

al fatihah,

tak sangka beliau dah pergi ke rahmatullah..
sayang sangat2..
lukisan beliau mmg cantik2

athirah said...

2berita sekali... hurmmm...

Iffah Afeefah said...

al fatihah

sayu pulak bace

hdup di dunia smentara

bile2 kite pula yang akan djmput menghadap y esa

risa said...

takziah dan alfatihah:(

KAMIHIDUP said...

Al-Fatihah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...