Yang Join Aku Nie!

Thursday, June 9, 2011

Cara Menarik Pembaca Ke Blog Kita

 Adeh sekso, apesal IEB goggle pic nie jer lah yang sopan sket, yang lain tak sanggup nak pilih

Semalam IEB ada buat pertanyaan di Sahabat Blogger mengenai isu ini, wah terima kasih pada yang memeberi respon yang sangat memberangsangkan, IEB sayam koram semua.. Muahahahha...
  • Pakai tali nie ide asal Syafiqcoklat nie, adeh bleh ker dik oi pakai tali, siap suh pi pinjam tali kat Bomba lagik, idea ko memang bernas lah Syafiq, suka akhak, klu nak tarik pengunjung yang ramai ofcoz lah kena carik tali yang panjang dan kuat yer tak??/ setakat tali rapia, tali pusat or tali bra tak jalan derr...
  • Idea yang ke dua nie serius kreatif dan berimaginasi tinggi budak comel nie.... Ader ker dier suh pakai magnet. Akak suker sangat idea ko dik, idea nie tercetus oleh Adilah yang Comel nie.. Adeh mangnet mana yang leh tarik pengunjung nie yo??/ bagi cadangan sket nak carik kat kedai serbaneka...
  • Letak video lucah dalam blog idea asal oleh Cik Pana yang comel ini... Wah best gak idea nie, tapi nak letak video aper erk?? Ado cadangan tak Hamzah Ian ngan Ayeem Elena?? Eh pehal plak aku pi tanya diorang nie?? Video Maria Ozawa okeh ker???
  • Penulisan yang menarik dan kreatif, serius si KSP nie nampak macho dan matang jer biler komen, muhahahhaha, Akhak suker idea ko nie KSP, dan IEB sedang dalam proses memperbaiki tulisan IEB supaya ramai nyinggah kat belog buruk IEB nie, alah kalau koram tak mo baca penulisan IEB pun, setakat jeling pun jadi lah <----- ayat mintak simpati or pelempang nie??
  • Seterusnya idea dari IEB sendiri, tarik pakai kren, yer lah saiz koram kan tak sama semua, ada kocik, ada besar, ada sodang, ado tinggi molangit, ado rondah rendang-rendang sedap mato memandang jer cam IEB.. Pakai ni gerenti leh menampung berat yang banyak.
  • Pakai Jala Ikan Laut Dalam, haaaa, yang ni confirm dapat punyer lah.. Dah Jala besar kan mesti ramai yang masuk lam belog IEB... 
Aper pu sila abaikan tips yang mengarut di atas, yang boleh pakai boleh korang amek, pakai dan simpan, pada IEB tips  KSP jer boleh digunakan untuk menarik pengunjung blog bertandang ke blog kita... Kita mestilah menghasilkan penulisan yang menarik untuk dibaca disemua peringkat umur yang bukan hanya mencari isu semasa untuk diketengahkan... Entry copy paste nie boleh diterima juga asal, kita mesti pandai untuk menjadikan ia adalah entry kita dan jangan lupa untuk memberi kredit pada penulis asal (ini sangat penting). Jangan lah koram copy bulat-bulat, cuba selitkan nasihat, humor dan sebagainya pada apa yang koram copy paste tu, baru lah pembaca tak bosan dan marah sebab koram suka ciplak.

Selain itu kita haruslah bijak untuk mencari idea baru untuk memberi kelainan pada blog kita selain unsur komedi yang boleh diterima setiap pembaca. IEB tengok blog-blog yang menghasilkan entry melalui kartun-kartun kreatif juga semakin popular kerana meraka ini mempunyai bakat dengan menghasilkan penulisan berdasarkan lukisan....

Abaikan entry ini jika koram rasa IEB membebel yer, IEB pun dah bosan sebenarnyer nie baca tulisan sendiri... Ada cadangan untuk menghasilkan penulisan menarik???

21 comments:

AdyBudika said...

tertarik lak bila tengok ada pic atas tu..ahahahaha

Isteri Encek Bard said...

Ady, semua lelaki cam tu..miahahhah

bersama kak Es said...

kenape tak tanya kak es puuunn...

tapi kak es nak gak bagitau

http://esmeda.blogspot.com/2011/06/jumpa-tips-baeekkk-punya.html

Ujang9897 said...

mesti pernah tgk video maria ozawa ni..hee

ops kantoi pulak kenal gambar tu..grrr



* KSP punya idea mmg saya kantoi la..tak reti lgsung nak kreatif2 enovatif ni..merepek reti la..=)

Anonymous said...

Apa merapu ni, menyesal baca. Blog macam ni boleh pergi jauh kalau buat entry bagus, bukan macam ni

SoLy SoLicious said...

nak try pakai jala tu la....heeee

Mrs.Yie said...

kepada cik anon tu..masing2 ada gaya panulisan yg tersendiri..ieb dengan caranya..awak dengan cara awak..begitu jugak blogger2 lain..peace :)

Abang Long said...

Salam...apa kata tarik guna bomoh yg pandai keje tarik menarik nih tapi kena ada ibu duitlah..huhu

Ini contoh topik penarik yg baik hehe

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/bangga-tiada-dara.html

sha said...

eh, ada anonymous la.. femes la akak (sb hnya yg femes ada anon.. hihi)

tips tu, kena kreatif.. erm, kena fikir sendiri @ berkunjung ke blog orang lain, baca entri.. baru dapat idea, mcmna nk buat entri jadi kreatif =)

cik panadol said...

1. hahahah...KSP punye idea memang terbaik...

2. kalo ieb nk video lucah leh cakap kt sy...nnt sy carikkan stock...

3. cik anon tu rajin gak baca entry2 ieb ni kan...ok masing2 ade cara n idea sendiri nk wat entry la cik anon...

AbgferOz said...

sis : cntik menarik sis mmg dabommm..

cik penadol : stock kasi sya sket k :) waakakakaak

Ayeem Jemain said...

maria ozawa tu sape ek? :p

nazirulhazwan~ said...

Den kalau copy mmg copy je,xde nak ubah2 da.hehe:p

cik Dil said...

alamak..nama dil ada..hahaa..hehee..dil mmg kreatif kalu bab merapu nii..hehhe.

eh akak, sebok la cik anon tuu..suka ati la nak tulis pasal pe pon..kan akak..

apik pehe said...

hehehe..diorang seme memang kreatif..hehehe..

Sunah Mohammad said...

nape nama saya pun takde gak??? :p

puanbee said...

susah juga .. yg penting jadi diri sendiri dan enjoy kalau kita enjoy oengunjung poun nejoy ye tidak ?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ye x yegakkan .. cam ne nak tarik pengunjung kat blog kita ek.. kena ada kuih muih or jajan kut baru ramai dtang :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

uik.. ada cik anon di sini... betul kata Mrs Yie tu.. masing masing ada cara masing masing.. IEB ada caranya menulis.. Dan cik Anon pun mungkin ada cara cik ANon tersendiri sebagai contoh.. memberi komen dgn menggunakan nama Anon.. soo lain org lain style.. begitulah adanya... kan kan kan..

qasehraihan said...

sume2 tu mmg kreatiff..


eh eh..ada anon a IEB...waaaaa dh glemer IEB skrg..haha

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/06/boikot-je-la-konsert-final-af-tu.html

hyemynameisrasyid said...

hehe.,pic diatas tu btol2 mnarik perhatian~
nice blog anyway^^

salam perkenalan dari Alahai~ jemput la ye^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...