Yang Join Aku Nie!

Wednesday, December 1, 2010

Tak Payah Repeat Papar BM untok Calon SPM 2010



Horeyyyyy... Eh pasan lah aku nie, cam aku jer yang amek peksa kan.... Dah tua tak sedo dirik nak amek SPM lak(khas untuk aku jer).. hihiihii

Besyukur lah Adek-adek kakak semua sebab koram tak yah repeat Paper BM untuk SPM koram dah... mesti koram yang gundah gulana sebelum nie, ngah lonjak2 kegembiran kan.. hati2 melonjak yer Adek-adek, jagan jatuh plak...

Aper-aper pun Good Luck untuk adek-adek akhak semua.. Akhak pun turut gembira tok koram... hihihi...

Sumber Harian Metro

BM kertas 2 SPM tak perlu ambil semula

PUTRAJAYA: Khabar angin kononnya calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini perlu menduduki semula peperiksaan Bahasa Melayu (BM) Kertas 2 dijalankan pada 23 November lalu tidak benar sama sekali.

Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Abdul Ghafar Mahmud berkata, siasatan dijalankan Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM) mendapati peperiksaan kertas itu pada 23 November adalah sah.


Berikutan itu katanya, semua calon SPM menduduki peperiksaan itu tidak perlu menduduki semula peperiksaan kertas berkenaan.

“Saya meminta ibu bapa dan calon peperiksaan SPM supaya tidak mempercayai khabar angin yang tidak berasas ini,” katanya.


“Saya juga meminta ibu bapa dan calon supaya tidak perlu bimbang kerana kementerian sentiasa mengambil langkah bagi memastikan peperiksaan adalah sah serta memastikan kualiti dan standard peperiksaan berada pada tahap yang terbaik,” katanya dalam kenyataan, di sini, semalam.


Beliau berkata, buat masa ini, peperiksaan yang bermula 23 November lalu dan berakhir 20 Disember ini dapat dijalankan dengan baik dan lancar.

Abdul Ghafar berkata, ibu bapa atau calon yang ingin mendapatkan penjelasan berkaitan peperiksaan SPM yang sedang dijalankan sekarang boleh menghubungi Bilik Gerakan SPM, LPM di talian 03-88893551 atau 03-88893601 atau 03-28893520.

5 comments:

CaDLyNN said...

ala..takkan bm pon nk repeat paper kan..
malu la~

Far8 budak baik said...

betol betol..Bm je pun cewahhh..hahaha
subjek ne aku benci giel..
byk bce..hee

Solihin Zubir said...

ceh.. khabar angin je rupanya..
nasib baik xkena repeat..
kalo x, mesti tekanan..

Hidup Ini Adalah Kenyataan said...

lynn kater soalan dah bocor kan, tu epeat tu
far8 samer lah nak buat karangan tu cam amals jer dulu, tgk memeber sebelah buat karangan tak cukup2 kertas, siap request mintak kerta
solihin mesti calon SPM gumbira skang nie

~terataibungaindah~ said...

BM best!hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...