Yang Join Aku Nie!

Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru

Selamat hari guru diucapkan khas buat semua bekas guru yang pernah mengajar IEB, buat semua cuikgu yang menyambut Hari Guru pada hari ini dan tak lupa juga buat biras IEB Cikgu Nurul.... Teringat dulu masa zaman sekolah rendah, IEB beriya-iya nak bagi kat cekgu hadiah masa Hari Guru.. Masa tu tak silap IEB, IEB baru darjah 2, IEB beriya suh ayah IEB cari hadiah tuk IEB beri pada cikgu kelas kesayangan IEB.. Ayah IEB pun belikan sekotak tisyu dan bungkus cantik-cantik... Esoknyer dengan bangga IEB bagi kat cikgu kelas IEB tu...

Biler dipikir balik macam kelako plak, tisyu pun jadi tuk jadikan hadiah... Hihihi budak-budakkan tak kesah sangat isinya apa sebab dah bungkus cantik2, rasa bangga jer dapat bagi hadiah kat cikgu masa tu... Itu lah kali pertama dan terakhir IEB bagi hadiah kat cikgu.. Biler dah sekolah menengah bukan tak nak bagi cekgu hadiah, tapi rasa cam tak adil pulak kalau kiter just bagi seorang jer cikgu kan... Rasa nak bagi jer hadiah kat semua cekgu, tapi apakan daya kewangan tak berapa mencukupi amsa tu.. Terkubur lah niat di hati...

Masa sekolah rendah dulu IEB paling tak suka cekgu yang garang nie, tapi bila dah masuk sekolah menengah cikgu yang garang nie lah idola IEB dalam diam, sebab kerana mereka tegas lah IEB tak hanyut dalam keseronokan masa remaja... Bila tak malas nak buat homewor, mesti teringat muka dan suara cikgu yang garang, terus bataklan niat malas tu.. Tapi walau apapun banyak jasa guru tak terbalas.. Terima kasih cikgu sebab menjadikan saya sebagai seorang yang berguna.. Jasa mu ku kenang...

Beberapa hari nie belog IEB dah macam bersawang sikit, sepi tanpa pengujung.. memula sekali blogspot problem, banyak mood blogger ilang nak berbelog, lepastu pulak internet umah IEB buat hal... Tensyen jer ngan UniFi nie...

12 comments:

mizzkechique said...

kak..kite sm la.. adiah tu plg murah n senang nk balut...hehe

Ujang9897 said...

ter igt dosa2 dgn cikgu dulu..=)

Sunah Mohammad said...

kalau saya dulu2..saya suka bagi gelas kat cikgu...hahahahahha~

Isteri Encek Bard said...

mk... hihihi zaman bebudak lagi masa tu...
ujang hihihi zaman persekolahan banyak sangat kenangan
sunah akak tu lah kali pertama dan tu lah kali terakhir

LindaRahim said...

kalau xde cikgu ajar tulis n membaca...tak dpt nk komen kat sini...

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

memang sama ngan Mak Dara... cikgu yang baik2 selalu lupa nama.. tp cikgu yang garang2 tu sampai sekarang masih dok ingat nama dia hehehe

BRO_MONDAY said...

IEB : ai sangat nakal kat skolah dulu, tapi ai fokus pada pelajaran...cekgu² sangat tabah mengajar kami budak² nakal dulu...kini ai rasa ai dah jadi insan berguna hasil didikan cekgu² kat skolah dulu...('',)

Adinda Amy Sensei said...

selamat hari guru...

aslann said...

I bagi pemadam kat cikgu. Pemadam 20sen ade gambar bendera, kartun tu.. HAHA..kelakar plak.

hawiz said...

epi teachers day...ceh wahh..sepaking lak..hihi

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

teringat cikgu disiplin.. hahaha.. garang tp sporting :)

zuwaidah said...

ramai2 cikgu yang paling kak zu suka cikgu miss kee....sebab dia cantik (heheheheheh time tu darjah satu). jumpa semula miss kee ni tahun 1988 kat pelangi beach resort...lamanyaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...