Yang Join Aku Nie!

Wednesday, May 18, 2011

Hati Yang Di Sakiti

Ermmmm mood pagi rabu nie cam tak berapa nak hokeh jer korang, disebabkan orang-orang di sekeliling IEB nie lah, sapa lagi opismate IEB lah, nak bercerita panjang lebar pun tak baik, kang di katakan mengumpat pulak... IEB memang menyampah dengan orang yang suker menjaga tepi kain orang jer 24 jam nie, lepas tu asyik dok ngumpat sana-sini, mengutuk sana sini, seolah-olah cam dier tu bagus jer.. Nak bagi nasihat pun IEB nie tak layak, sebab memasing dah tua bangka dah dah masak dengan erti kehidupan, tapi masih berpikiran sempit... Lagi satu tak boleh kawal hot temper dier, sikit-sikt nak marah jerit-jerit, bingit lah terlinga ni dengar... Bayangkan hari-hari IEB menghadapi situasi sebegini di opis... 

Bila balik rumah rasa aman jer dunia nie lagi tengok suami tercinta rasa sejuk balik hati yang panas nie.... Hari hari telinga nie penuh dengan taik telinga umpatan dan kejian mereka... Adeh kalau lah telingan boleh bercakap, mesti diorang kata tak sanggup lagi nak dengar.... lagi satu mereka nie depan kita punya lah baik yang amat, tapi belakang kita umpatan dan makian tu pasal diri kita tu tetap ada koram siap nak bagi tahu kalau boleh satu dunia pasal hal kita nie..... Lagi satu perangai yang sangat IEB tak boleh dengar biler suka menjatuhkan orang lain di depan Bos besar, sampaikan mereka ini tak layak untuk mendapatkan ganjaran yang sepatutnya.... IEB sangat bersimpati pada mereka yang pernah terkena.... IEB meluahkan dalam belog nie pun sebab dah tak tahan sangat dengan perangai mereka... Selain itu mereka ini juga selalu mangangap kami ni macam kuli batak mereka, senang tuk disuruh-suruh... Kekadang dah rasa macam orang gaji pun ia jugak... Arghhhh sangat tensyen....

Sangat berharap satu hari nanti pintu hati mereka akan terbuka untuk berubah.. Amin... Ramai dah hati terluka disebabkan mulut puaka mereka nie dan ramai juga yang mereka sakiti nie mendoakan yang buruk-buruk tuk si mulut puaka nie... Nak tenangkan diri lah... Jom sarapan pagi dengan lontong koram... Ermmmm yummy, jemput makan yer semua... Koram makan apa pagi nie???


12 comments:

mizzkechique said...

akak...kt opis MK ada spesis mcm ni.. dan lega sgt sbb dia dah benti keje.. kalau tak, dl pagi2 dia la mulakan sesi.. benci sgt.. dh jd mak orang pun buruk perangai...mengata hal buruk org sana sini, tp xsedar diri tu bukan betul sgt... Nauzubillah... mintak jauh la..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

biasa la kak.. seniirata ni biasanye ingat ape yang dieorang wat tu sume betol.. so nak tunjjukkan keotaian dieorang kat budak2 muda la.. semua tempat keje ade spesis cm ni kn kak :(

Mrs.Yie said...

sue..sound je diaorang tu pakai speaker besar..

MamaEma said...

cuba letak kapas kat dalam telinga...dengar pun sayup2 nanti...hehehe

jangan marah2...

oh, saya breakfast dgn mee goreng kat pantri hari nii....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

dah la..tak yah layan dgn lepa semua tu...
mai sini dok dgn kakD kita sembang 2..

puanbee said...

adei sabar je lah , bee dulu mcm nih jugak tp belainan kaum lg susah sbb dia dengan bos sama kaum kami lain kaum , teruk lah depa ni ...

risa said...

alahai dik non..org yg suka kipas ni nanti akan terkipas jugak dear..
kat mana2 pon sama je kan..
kat tempat akak pon sama tau...si manusia tu siap dah eksiden dah sampai pasang skru kat muke..sebab asik kena sumpah je..alahaiii
sabo sayam ye

zuwaidah said...

nasib baik kat ofis kak zu semua jenis diam buat keje...semua ok2 belaka. lagipun tak ramai kami 3 org perempuan, yang lelaki semua gi site. bos masuk sekejap2 aje. so masing2 pandai2 buat keje sendiri lepas tu nak buat apa pun tak apa. tak sapa nak marah, janji keje settle.

Encik MamaT said...

sabar.. kat mana2 pun ada orang mcm ni... biasa la.. kita hidup bermasyarakat... hehe... anggap je la ujian...

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Memang tak best nak bekerja kalau ada officemate yang macm tu.. Banayk2kan bersabar ye sis =)

Liyana Zahim said...

Mulut mnusia mmgla.. Rmai yg tak elok dri yg elok.. Mencik!!!

Obat Sakit 2011 said...

amiin
semoga pintu hati mereka terbuka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...