Yang Join Aku Nie!

Thursday, May 19, 2011

Blogspot diTutup

Ermmm, semalam IEB BW kat belog kengkawan, boleh katakan majoriti buat entry mengenai isu semasa yang sedang hangat diperkatakan.... Yang pertama pasal Blogspot akan ditutup... Sikit sebanyak khabar angin ini sebenarnya menggerunkan IEB jugak.. Takut jugak kalau-kalau benar khabar angin nie benar-benar terjadi, mesti semua entry yang pernah IEB akan lesap begitu sahaja... 
Adeh sayang tu, banyak kenangan dalam Blog IEB nie. Lagi satu macam mana pulak dengan kawa-kawan blogger IEB yang tak add IEB dalam Facebook, alahai takut pulak lost contact dengan mereka... Tak mahu kehilangan sahabat yang sentiasa mengikuti perkembangan IEB dalam dunia blog nie dan yang membaca penulisan IEB.... So bagi sesiapa yang nak Add IEB dalam Facebook, silakan, IEB mengalu-alukan koram bagi mengelakkan kiter lost contact juka blogspot benar di tutup...  

Ramai juga kawan-kawan IEB yang menggunakan WP menasihatkan IEB bertukar dan mempunyai domain sendiri, tapiiiiiii, bukan kedekut koram cumer keadaan wang tak berapa nak mengizinkan, selagi ada benda free nie baik IEB guna sahaja... Yer lah sekarang nie harga barangan semua dah naik, jadi IEB mesti pandai mengurus kewangan kami dan membayar untuk keperluan bukan kehendak... Soal kehendak tu kemudian kira kecuali bila perlu... Apa pendapat koram pulak mengenai hal nie??

20 comments:

zie said...

biar betol??wa...xmo la ttp..

ArELeEz said...

betul ke, ek? isk3.. jgn la begitu.. sentap kang, ha..!

Eza said...

klu ditutop, redha jelah...akak pon x mampu nak ada domain sendiri...slagi free, slagi tulah pergunakannya..hehehee...

mizzkechique said...

betul ke kak?? hurmm, nk tkr domain pun fkr byk kali...kalau blog ni ramai follower n dh otai xpela gak.. sah2 hari2 org dtg jenguk...

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

xadil la kalau blogspot ni tutup, xadil kpd semua blogger yg dah popularkan blogspot...harap khabar angin la

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

rasenye ni sume khabar angin jerk yang dibuat oleh pesaing2 blogspot kut.. :) same gak cam kes facebook nak ditutop dulu :)

vanetian said...

as salam..
saya tak kisah sangat. tutup pun, saya
ada akaun2 blog dari service provider yang lain. entri semua dah ada hardcopy. transfer je dalam service lain. =)

tak yah risau ler kak.

gadis bunga said...

aha .
betul ke nak tutop ?
bole percaye ke .
entah2 ura ura je kot .
macam fb dulu.
last2 tak tutop pun .
just tukar emailkepada gmail je an .
no worry la ~

^^nu[dd]yra^^ said...

waaaaaaaaaa....janganlah tutup....mintak2 lah khabar angin jer~

Fakhrul1409 said...

nasihat aku:

1. Export file blogspot itu. Selepas itu, register free wordpress.com >> import file blogspot td ke dlm wordpress.com itu.

2. Dah semua import kt dlm free wordpress, baru pikir nk beli hosting n domain.Bayar sekali setahun je kot..RM75 je sthun..tak rugi pun..bukannya bulan2 byr..huhuhu..

3. Dah ada hosting nt, gnelah wordpress.org pulak..iaitu wordpress yg menggunakan hosting akan dibeli nt tu..

4.Export file wordpress.com yg free tu..dan import masuk ke dlm wordpress.org yg ni pulak yakni dlm hosting itu.

- Harap paham dan ambil nasihat ini yer..hehehe..tu pn kalau sygkan hasil penulisan anda dr hilang la..hhehehe..

Ujang9897 said...

kalau betul tutup nk buat cmner..hee


setakat ni belum nk tuka lg..hehe..masih baru

Fakhrul1409 said...

kalau ada domain pun, ianya tetap mggunakan platform blogspot yg sme jgk..

so better beli hosting la kalau dh ada domain tu..

Isteri Encek Bard said...

wah terima kasih semu sebab bagi nasihat, panjang bernas nasihat ustaz fakhrul tu... ermmm nanti pikirkan semula eh

Pembawa_Wacana said...

haritu pun dah try tanya dalam entri... tapi respon dari otai-otai....tak kot...:)

Mrs.Yie said...

masa ni lah pentingnya fungsi antara KEHENDAK dan KEPERLUAN..ekonomi asas jangan di lupa..hehehe..kabo angin je tu..insyaallah harap2 tidak akan berlaku.. :)

kakchik@ella said...

kabar angin je kot tu? dulu pun diaorg ckp FB nk tutup gak. tp smpai skrg ????? idup lagi FB tu, kan.

ABU said...

ni betul ke atau khbr angin,..mna blh mcm ni..huk huk!!

YanaMIB said...

mula2 nk upgrade, skrg nk tutup plak..??ngehh..mcm2..kesian kt org yg buat biz on9 la..=__=

Fathiah Hamim said...

alaaaa sayang nyaaaaa. :(

Zura said...

habis komen hilang..:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...