Yang Join Aku Nie!

Thursday, May 19, 2011

Button Follower Hilang

Lagi satu hal sampai pagi tadi button follower IEB masih lagi tak muncul, kenapa erk?? Blogspot dah buang widget tu ker.. IEB buat BW pun tak jumpa gak button follower koram.. Wah ramai yang merakamkan rasa terkilan jugak pasal hal nie... IEB ermmm terkilan jugak, sebab tak boleh nak tengok kawan-kawan IEB yang pernah bertandang dalam Blog IEB nie, Alahai harap-harap koram sudi lagi singgah belog IEB nie yer... Terkilan sebab Follower ramai??, ermm jauh sekali kot, sebab Follower IEB tak lah ramai mana, cukuplah untuk menambah semangat IEB untuk menulis... 

Ramai blogger otai mengetengahkan soal Pentingkah Button Folower Nie?? IEB tak salahkan mereka, bukan niat mereka untuk mempersendakan kiter yang obses pada Follower ni, cuma mereka mahu kita berbelog sebab kita minat menulis dan bukan mengejar populariti semata-mata... Apa niat koram berbelog sebenarnyer yer?? IEB tengok ada ramai blogger Otai yang sangat terkenal dengan hasil penulisan mereka, tapi follower mereka tak lah ramai mana, mereka bukan promote blog mereka untuk mendapat follower yang ramai, tapi mereka promosi setiap hasil penulisan mereka untuk tatapan umum pada pembaca malah UV mereka sehari lagi banyak berbanding dari follower mereka.. 


Sebab itu lah mereka menekankan pada penulisan yang boleh di terima ramai, daripada kita runsing dengan kehilangan button follower nie, baik kita runsing bagaiman nak tarik minat pembaca ke belog kita, bagaimana untuk menghasilkan entry yang menarik dan diterima pembaca juga bagaimana untuk memenang hati-sahabat-sahabat blogger kita supaya mereka senang bersahabat dengan kita sungguhpun hanya di alam maya....

Marilah kita ubah persepsi kita dari mencari follower yang ramai, kepada mencari sahabat yang ramai juga pembaca hasil penulisan kita dengan ramai.. IEB minta maaf jika entry ini buat koram terasa hati dan sebagainya... IEB cuma melahirkan pandangan dari hati IEB sahaja... Supaya kita tidak hilang mood untuk berbelog dan hilang minat untuk menghasilkan penulisan yang baik, sebab IEB tahu ramai sangat blogger yang pandai menghasilkan penulisan yang menarik.... Keep it up dan jangan berputus asa dek kerana masalah teknikal blogspot ini.. Anggap ini cuma satu cabaran koram untuk berjaya dalam dunia blog seperi bloger otai yang lain.. IEB akan sentiasa menyokong dan membaca hasil penulisan koram juga IEB akan sentiasa menjadi sahabat koram di alam maya....

15 comments:

bersama kak Es said...

Follower penting bukan sebab nak angka..tapi nak berpanjangan. Kak Es datang follow IEB bukan sebab nak tambahkan angka tu, tp senang nanti Kak Es nak BW bila dah follow org. tak kisah lah org tu nak follow ke tidak. Tp kalau entry dia best..apa salahnya follow...kan?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tu la bg kakD la kan...klu folowe hilang tak pa lg...jgn blog kita yg hilang...hehehehehhe...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

saya nye blog semalam je kak jadi cm ni.. tapi ari ni dh ok jerk :)

damha said...

slm blogger..saya yg ke 1673 follower...he333

mizzkechique said...

sy punye hr ni dh ok kak...hehe
hr ni kuciwa, ada yg unfollow MK...

Rozuan Ismail said...

malam tadi je.pagi ni dah ok

Blogger Melayu Jawa said...

Saya punya pun dah ok jer pg ni. x der apa2 pun. harap x terjadi lg lah ya. mungkin disebabkan dia orang tgh upgrade sistem dorang kot.

lalink7 said...

dah nampak dah follower akka yg ramai tue..hehe =)

Zura said...

tp dh okey kan skrg...

ummiarissa said...

tak dapat follow,biasanya saya tinggalkan di ruangan komen...mudah si penulis nak follow up...he he he

Qaseh dalia adelia said...

sis omei ! follower hilang xpe sahabat hilang xmo ..hihi

... said...

as salam..
hehe. button hilang takpe. kalau blogger hilang? entri terakhir itulah menjadi tatapan pembaca. hehehehe~
kalau saya hilang? ah sudah~
tada kisah juga. hehehe

Pembawa_Wacana said...

Follower hilang tu kebiasaaan tu... ni dah berapa kali angka berkurang....tapi yang berkurang dua.... naik lagi 5...:)

Toni Tolson said...

as salam.. hehe. button hilang takpe. kalau blogger hilang? entri terakhir itulah menjadi tatapan pembaca. hehehehe~ kalau saya hilang? ah sudah~ tada kisah juga. hehehe

Barbaradkoh said...

malam tadi je.pagi ni dah ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...