Yang Join Aku Nie!

Thursday, November 11, 2010

Ngerti Ngomong Jowo Orak???

gambo berkenaan tajuk diatas.... eh silap lak...


ha... nie baru betul... kat achik google gak


No, no, no.... i bukan anak jawes u allsss...... so dont call me jawe... tak relas i.... klu u alss nak panggil i mix belander (bukan belender okeh) i timer jer... tpi klu u alls panggil i mix jawa... tu bukan i okeh, tu adik i.....

hahahhaha... dah muke jawa tu buat lah care jawa yer tak.... aku ngaku aku keturunan jawa... sebab tuk belah mak aku jawa, belah ayah aku lak melayu.... so nak cakap aper lgi kan... jawe, tetap jawe okeh... tapi.... sayang aku nie dah murtad jawe... sok camner nak ajo kat anak, cucu , cicit klu generasi aku tak pandai cakap jawa.....

aper yang bleh aku ajo kat derang pun yang aku tau lah kan...
siji : 1, loro : 2, teloo : 3, papat :4, limo : 5, nenem : 6, pitu : 7, wolu : 8, songo : 9, sepuloh : 10

tak pun ......
wes : sudah
mangan : makan
urong : belum
boca : budak
paman : pakcik
wak : gelaran cam pakcik kot

buleh ler kot setakat basic nie kan.. hihihi... kesian keturunan jawa aku mungkin sampai generasi aku jer.. pastu tak der dah yang nak cakap jawa....... tu lah dedulu tak mo belajar ngan tuk.....

1 comment:

shopping2u said...

bocah=budak =.=
wes suwi orak ngomong jowo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...