Yang Join Aku Nie!

Wednesday, January 19, 2011

Masih kah kau ingat??

Pa, masih ingat tak, kenangan kiter maser kapel dedulu... Kalau kiter nak kuar date, nak makan KFC jer mesti kene ujan... Ader sekali tu sampai jer kat Alamanda pa perah baju Pa yang basah tu... Kesian Pa.... Ader lah lam 2 kali cam tu biler nak gi makan KFC je kene ujan....

Pa masih ingat tak, first time je ikut pa balik Kampung pa ngan moto, memelam maser tu... Pa ajak je minum air bukit kat bukit tangga.. Pa cakap air kat situ air dari bukit, bersih dan nyaman... Betul memang sejuk pun air tu pa....

Pa, masih ingat tak pa maser tu kiter bebaru kawin, kiter balik Jelebu... Pastu maser kiter nak balik Putrajaya balik hujan lebat... Mak nak antar, tapi kiter tak mo sebab tak nak susah kan mak... Kiter tunggu sampai ujan berenti... pastu kiter gerak... Hari tu first time kiter ikut Lebuhraya Lekas yang baru bukak tu.. Kiter nak try dekat ker jauh... Tentengah jalan lak sebelum smpi Seremban gi maser tu, tetiber ujan lak... Kiter berenti kat pondok tgu ujan reda, dalam 5 minit ujan berenti kiter pu teruskan perjalanan kiter.. Sampai jer kat bukit Tangga ujan turun ngan lebat, Pa kater teruskan lah sebab tak der tempat berenti... Pastu Kiter wat keputusan rejah jer ujan tu alang-alang dah basah kan.... Sepanjang perjalanan kiter nak balik Putrajaya kiter kene hujan.. Sampai Putrajaya jer lencun kiter... Kesian Pa maser tu kesejukan..... Je kat belakang Pa kurang sket kesejukan...

Pa, masih ingat tak biler kiter naik moto je selalu sejuk, Pa suh jer masukkan tangan jer lam sweter Pa, supaya tak sejuk... Kesian Pa lagi sejuk kan....

Dedulu je bukan tak mo mak anta Je sampai Putrajaya nek keta... Pastu Pa bawak moto sensorang.. Je bukan takut pa bawak aweks lain ker... Tapi Je klu boleh biar jadi2 aper lam perjalanan Je bersama Pa.. Tak terkilan Je klu jadi ape-ape..... Pastu Je klu boleh nak susah senang bersama Pa.. Je tak mo raser senang je ngan Pa... Klu Pa susah, Je pun nak rasa susah... Ibarat cubit peha kiri, terasa peha kanan....

Pa tau tak... Je raser kenagan nie semua sweet sebab bersama Pa.. Walaupun basah kene ujan sekalipun... Je harap Pa pun ingat kenagan kita ni selamnyer... Klu Pa lupa, takpe, Je tak kesah... Tapi Pa kene buka Blog Je ni baca balik coretan Je nie.. Je pun klu terlupa atau terleka, Insya Allah akan baca balik coretan kita nie...

Timer kasih Pa sebab selalu ambil berat kat Je.......

Hokeh pekater kiter terjah plak kat blog derang ni pas baca entry kat blog IAM.... Atok Sempoi, mintak kat dier kopi o kaw punyer... Singgah kat blog Lizz gak tau... Abang ni terrer amek gambo tau  meh lah kat bloh Abh Izz... Jom ajak Zaiya datting jom... Gugurl yang vogeu nie kiter baca story mory Dhia jom.... Mata Hati nie segan konon, meh kiter lawat orang pemalu nie... Wow panjang nyer namer dier si Mimi nie, ader aper pada nama dier?? Jangan luper plak klik aper yang patut kat Blog Saffiyah nie...

9 comments:

aleen aiden said...

hee.apela naseb ye.makan kfc je kene ujan.tp itula kenangan.. ^_^

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah suwet sgt...

cik bahulu oren said...

susah sng besama
ujan panas pun kena besama :)

Red Apple said...

suwetnyer.. :)

NAZRUL AZAT said...

sweet nyeeeeeeeeeee ;-)

mrs jamal said...

so sweat...

PuanBee said...

hehe kenangan yg manis..

M a W a D D a H said...

wahh..kenangan memang xleh dilupakan...

sweet gitu..moga kekal bahagia...:)

Encik MamaT said...

kenangan... walaupun kadang ianya pahit ianya sebagai pembakar semangat.. hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...