Yang Join Aku Nie!

Friday, January 28, 2011

Dating Kat Kedai Abang Kenny

Lam 24, 25 haribulan tetiap bulan bagi Penjawat Awam adalah hari yang paling di nantikan.. Nak tau kenaper?? Time tu lah hari kenaikan pangkat, eh silap time gaji lah koram... Cam IAM memang tak sabo menunggu hari tu tiba koram... yer lah maner tak wet pun tinggal ciput-ciput jer nak wat belanjer kan, lagi lah pulak time bulan lepas gaji awal, lagi lah parak.... Biler pas gaji jer pakcik, makcik, abang, akak, adek semua berbondong-bondong ke Alamanda, bagi yang duk Putrajaya lah yer, Klu yang duk Kangar nak pi Alamanda gak time gaji sebab nak keluarkan duet ngan belanja barang dapur tak tau lah IAM plak kan.. Semuanyer melakukan aktiviti berkeluarga nie, pertama sekali mesti beratur sepanjang-panjang kat mesin ATM, time tu semua mesin ATM full orang beratur, pastu ramai yang berbondong-bondong ke Carrefour atau Parkson beli barang dapur, troli pun semua penuh menggunung. Kat restoran makanan segera cam kentaki, lempeng omputeh (Pizza Hut), MCD, Kedai Nasik Ayam ngan Food Court of coz lah fenuh. Dah gaji kan, so sesaper yang bekeluarga amik kesempatan makan sesama, bagi yang ngah bercinta plak berdating kan...

IAM ngan Abg. Manis pun amek kesempatan berdating gak. Tempat kitoram pi cam biaser lah koram, keluarkan duet, beli Biskut Famous Amos (satu ketika penah jadik isu kat JB takder, ibu mengidam tak puas hati), pastu kami pun singgah ke kedai Abang Kenny, alah Abang Kenny tu Abang Angkat IAM.. Cet.. Larik.... Balik makan-makan kat kedai Abang Kenny kitaorang beli barang kat Watson, banyak tu SALE.. Koram kene amek kesempatan sempena CNY nie kan, semua kedai SALE koram.. Wah.. mata IAM pun dah jadik duet-duet nie.. Hihihii...
Ha, inilah Kedai Abang Angkat IAM, Abang Kenny...
Ini dia Juadah kat Kedai Abang Kenny, Ermmm Yummy...
Tengok Abang Manis, ngah mengunyah, IAM wat permintaan nak amek pic dier...
Elleh, makcik nie belagak jer pakai sudu ngan pisau tu, padahal pakai tangan jer..

11 comments:

~ yus ~ said...

Pernah sekali je mkn kat Kenny, lepas tu tak singgah lagi dah...huhu.

Sebenarnya tak rasa kenyang dengan harga dia yg boleh tahan tu.. Orang kuat makan le katakan...ahaks

Anis Akhir said...

tak penah try lagi pon kenny rogers...
slalu mkn kfc ja...hehe

Isteri Yang Comel said...

biaser jer raser kenny rogers nie. sebab healty food kan...
kak yus betul lah tak kenyang sgt..

Mohd Ridhuan said...

sedapnye makan2...

afzan said...

lor sue dah makan kat restoran abg kenny nih ? emm x jadi la nak banje . baru ingat nak banje .. ehhehehe :P

A'IM said...

pergh dapat makan freee..

zatil said...

yum..yum...suka muffin dia jer :)

kay_are said...

kenny!! sejak habis blaja, x pernah g sane g.. huu

afzan said...

aik apesal ada dua nama afzan ni. aku confuse!

toyolkiut said...

wah..
sedapnya dating smbil mkn2...
TK lum pnh masuk lg tmpt tu..

- miSs A.R.E.E.N.A.D.I.R.A - said...

wah! best2...da lame areen x mkn kt kedai abg kenny ngan family....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...