Yang Join Aku Nie!

Monday, January 3, 2011

Hari Pertama Sekolah....

Amacam koram ?? Warghhhh malasnyer hari nie hari pertama sekolah setelah sebulan bercuti..... Pasni nak kene baca buku balik, buat keje sekolah balik... aritu masa cuti asik jenjalan jer, asik main2 jer.. buku langsung tak pandang... Bak kata pepatah aku, "kalu cuti sekolah, buku pun cuti sekolah gak" buleh cam tu.. Hihihi...
Eh, mengarut lah IAM nie, dah jadik bini orang pun sibuk nak sekolah lagik... Aku bermimpi rupernyer... Mimpi masih bersekolah lagik.. Amacam pengalaman koram maser skolah2 dedulu?? Pengalaman darjah 1... mesti banyak yang menangis nak pi sekolah kan?? Mesti banyak yang mak kene tunggu 2,3 hari kan?? seminggu pun ader...Aku?? aku ilek jer... maner main tunggu2 nie.. Cet, belagak.. larikkkk...betul koram.. aku tak yah mak aku tunggu pun... Aku dulu maser sebelum darjah 1, f coz lah Sekolah Tadika kan... siap balik sekolah jalan kaki lagi darik Tadika.. dah lah Tadika tu jauh nak mampus dari umah aku.. Berani giler kan... Nie bukan berani sajer carik nahas.. Aku sesajer maser tu nak balik jalan kaki ngan geng2 aku... Kitaorang tak balik terus pun maser tu.. Ader ker baru 6 tahun dah pandai merayau2.. Kul 6 dedekat kul 7 baru sampai umah.. Bayangkan lah koram maser tu abis kelas kul 12 tgh hari kot, kul 6 lebih baru smpai umah.... sesampai kat umah jer ayah aku kejar ngan parang... Wahaaaa.. larik.. Maser tu ayah sangat garang.. Tapi garang nyer seorang ayah yang memebentuk aku jadi orang... Mekasih Ayah....
Klu teringat balik zaman tu, tergelak sensorang aku.. Tapi untuk pengatahuan koram aku suker sesangat hari pertama sekolah nie.. Yerlah sebab, aku pakai baju baru, tudung baru kasut baru, beg baru... Pastu buku2 semua baru2.. Aku suker mender-mender yang bau kedai (bau benda2 baru beli) nie.. Sedap jer... Wahaaa.. lamer dah tak bau buku sekolah baru (bau kedai).....
Koram, jangan luper pi Blog kengkawan aku yang kacak, cantek , manis comel nie tau.. Banyak Entry menarik kat Blog derang.. Tak cayer... Koram klik jer kat gambo kat bawah ni....




3 comments:

~ yus ~ said...

Tajuk entri kita hampir sama tahun ni...hehe.

Pengalaman pertama dulu, asyik tengok muka emak je kat pintu pagar, takut emak balik. Last2 mak balik juga..huhu.

Mujahadah said...

tiap2 tahun, dulu time skolah... mesti sambut bday kat skolah... first day skolah lak tu! 3/1. Tak best, tapi bila balik skolah je, ada majlis kat rumh.....yeahhh

Encik MamaT said...

wah... IAM jadi tukang promosi.. hehe... syabas... kongsi2 blog best.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...