Yang Join Aku Nie!

Wednesday, January 26, 2011

Jagong Bakar VS Oblong Daging

Hari minggu lepas IAM kan berkumpel di rumah mertua bersama Abg. manis, Adek Ipar dan Isterinyer yang bakal menjadi ibu dan ayah... IAM nak dapat anak buah tak lama lagi....So Aktiviti hujung minggu kami sentiasa bersama-ssama satu keluarga... Hari sabtu kitaorang menjala ikan tilapia merah di kolam sedara kat kampung, so tengah hari tu terus masak stim... Sedap koram, ikan baru di tangkap terus menjadi hidangan kami sekeluarga.. Manis seungguh isinyer.. Hari ahad plak makan lagi ikan tilapia, tapi kali nie masak ikan goreng berlada... Wah semua berselera menikmati juadah, sampai tinggal tulang sebab makan beramai-ramai jan.. Tak sempat IAM nak aemk pic ikan tu... Aktiviti petang hari plak, hari tu ayah mertua IAM beli jagong, so aper lagi petang tu, kitaorang bakar lah jagong... Lamer gak tak makan jagong bakar nie.... Bakar jagong pastu salut ngan Planta... Habis 15 biji jagong kami belasah petang tu....
Mak Mertua Den ngan Beras Den
Sila Abaikan orang gaji yang macam K. Limah ngan bakar jagung tu....

Alamak ader lagi gambo ornag gaji tu.. Hihihihi


Tadaaaa, ini lah hasilner koram...
Lepas maghrib kitaorang pun balik ke Putrajaya... Malam tu IAM ngan Abg. Manis hantar Angah ke KL... Dekat kul 12 gak lah kitaorang sampai KL... Dah sampai KL tak sah klu kitaorang tak singgah Kedai burger kegilaan kitaorang kat Kg. Dato' Senu... So aper lagik oder 3 oblog daging tuk kitaorag, siap mintak kat abang tu extra kuah black papper.... Pada IAM nie lah Oblong terbaek penah IAM makan... Kesedapan dier lebeh kureng Prosperity Burger MCD..... Kat kul 2 pagi gak IAM dan Abg. Manis sampai kat umah, terus tido sebab kekenyangan....... Alhamdulillah....
 Oblong terbaik kat KL jer koram....

17 comments:

amir aizat said...

oblong daging tu lau tmbah dgn cheese lg sdap laar,hehe

~ yus ~ said...

Oblong tu mcm mana ye? Erkk..tak pernah makan sebenarnya..

Tapi akak suka jagung bakar..hehe

Isteri Yang Comel said...

kak yu oblong tu lebeh kurang prosperity burger kat MCD tu kak

afzan said...

comel gak bibik tu .. ehehe

cacing said...

cacing pun semalam makan oblong.... sedap!!!

Isteri Yang Comel said...

afzan bibik tu tak sempat solek tu..
cacaing makan kat ner??

Shina Jelita said...

wahhh.. suka sangat jagung bakar..tapi jarang dapat makan...

ejai_ej said...

hehehhe.. secara jujur nyer saya baru skali try oblong nih.. not bad. tp jangung bakar tu belom penah try lagi. hehehehhe

Roket Kertaz said...

huhu .. bibik.. jagung bakar n oblong 2 yer .. kuah lebih ckit..

Cempakamelati said...

Hmmm sedapnya masakan ikan talapia tu..salah satu kegemaran saya.

misza said...

biasa mkn oblong beli pasar malam. kat tmn dato senu sedap erk. nnt nak try la.

Isteri Yang Comel said...

ROKET, OBLONG SIAP..
CEMPAKA MEMANG SEDAP, IKAN TU TAK BAU HANYIR PUN
MISZA TAMAN DATO' SENU MEMANG SEDAP...

sayasukamerapu said...

oblong dan jagong bakar tu betul2 mengiurkan selera..hahaha

Misz Pinkie Winkie said...

oblong..saya suka oblong..saya juga suka jagung
hehhe

mzhany said...

katner oblong terbaek kl tuh? heheh tak tahu plak

Along Usop said...

mesti piley oblongg!!... =)

teratai said...

paling suka jagung bakar, best bila makan masa panas2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...