Yang Join Aku Nie!

Thursday, January 13, 2011

I'm Fall In Love Part 3

Lamer gak Abg. Manis menyepi... Alamak dier tawar hati ker... Agak keciwa gak lah maser tu... Lam maser yang samer lak ader 2 orang housemate Abg. Manis yang sesungguh nak tackle kat aku... Asyik ngejas aku jer... Aku memang layan derang nie baik.. Yer lah kan aku anggap diorang nie cam kengkawan jer.... Dah salah sangka lak diorang kat aku... Last2 aku terus terang ngan yang satu nie, aku anggap dier kawan jer.. cumer yang satu lagi jer aku tak gitau, sebab dier ni cam payah sket..... Koram jangan hengat aku pasan lak he.. Aku cume cerita pengalaman aku jer.... 

Lamer gak Abg. Manis nie menyepi tak der mesej aku pas kejadian aku tolak cinta dier aritu.. Lam hati aku, sah Abg. Manis memain jer maser cakap nak kapel ngan aku hari tu... Aku rapat ngan sorang housemate Abg. Manis nie, sebba kami seopis, tapi serius aku gitau kat koram, aku anggap dier cam kawan jer... Dier anggap aku lebih plak.. Adeh camner nie... Aku agak fenin gak lah maser tu nak gitau perkara sebenar.... Arghhhh, tensen gak amser tu......

Ader lam 3 bulan Abg. Manis langsung tak kol aku, klu tak ader gak dier mesej, ker, tipon sesajer jer.... Luper gak nak gitau, maser tu aku ngan BFF, ngan dak2 serumah Abg. Manis rapat sangat.. Yer lah keluarga kan jauh, tu kitaorang kekadang masak ajak derang sekali makan kat umah kitaorang, Klu Abg. Manis masak pun dier ajak sekali Kitaorang serumah makan kat umah derang... Eh koram paham ke nie?? Alah bebuat paham yer lah.. Aku pun tak pandai sangat nak olah cerita cam penulis novel tu ... Hihihihihi.... 

Ader satu hari tu opis aku ader terlibat ngan satu Majlis Pelancaran kat Dataran Masjid Putera.. kebetulan aku jadik urusetia maser tu...... Satu hari sebelum Majlis Pelancaran tu aku duk kat Dataran Masjid Putra sampai lah malam tengok persiapan kat sana... Tetibe memeber aku tipon ajak keluar makan ... Aku pun on jer lah, lagik pun keje dah settle..... Tengah tunggu memeber aku tu, aku tergerak nak tipon Abg. Manis nak ajak sekali dier kuar makan.... Dier kater ok jer, pastu dier tanya aku kat ner skang... Aku cakap lah yang aku kat Dataran Putra sensorang jer.... Hihihi, cam ayat trick nak dating jer kan.... Tetiba Abg. Manis cakap yang dier kat Opis nak datang jumpe aku kat situ... Bayangkan lah koram, berdebar2 nyer aku maser tu.... Suker yang teramat sangat... Lam 5 minit Abg. Manis pun sampai... Kitaorang berborak2 kat Bintang (bukan bintang angkasa, tapi tempat duduk bintang) yang kat depan Masjid Putra tu.... Bayangkanlan koram, bahagianyer aku maser tu..... Ader satu ayat tu dier gitau aku yang aku hengat sampai skang... " Satu umah aku minat kat ko erk Seng ".... aku jawab balik " Eh, yer ker Bard?, termasuk ko lah erk?" ayat trick aku bagitau kat Abg. Manis, hihihihi, lam hati Tuhan lah yang tau bertapa berbunga-bunga nyer aku.... Pastu Abg.Manis seseyum tak jawab paper pun... Alamak manisnyer senyuman dier.... Aku akan hengat peristiwa nie sampai bebila koram, sebab biler aku teringat jer akan buat aku tersenyum... Tak lama pas tu memeber serumah aku datang... Kitaorang pun pi makan... Tapi Abg. Manis tak ikut pun sebab dier nak balik kampung... Keciwa gak aku maser tu sebab dier tak join makan sekali ngan kitaorang... Dier ader gitau gak dier nak balik Kampung malam tu... Aku tak bagi, sebab dah malam sangat, bahaya aku kater... Cet bebelum dah ambil berat....

Bermula dari hari tu kitaorang jadik rapat balik, selalu, sms, selalu tipon... AKu selalu cerita masalah aku kat Abg. Manis pasal cam ner aku nak gitau sorang budak yang syok habis kat aku tu... Abg. Manis pun bagi nasihat suh aku terus terang jer... Aku cam tak sampai hat koram..... Biler kitaorang dah rapat, aku mula rasa sayang kat Abg. Manis... Sesama sayang hokeh....  Aku pun wat keputusan gitau jer kat mamat tu... Aper lagi keciwa lah mamat tu... Aku tak der lah gitau kat dier aku dah together ngan Abg. Manis.... Cumer aku gitau aku anggap dier sebagai kawan jer.... Settle masalah aku maser tu.... Aku ngan Abg. Manis selalu dating kat bawah blok kitaorang.... Kitoaran buat keputusan nak declare kapel 08.08.2008.. Tepat kul 12 malam bersaksikan bintang dilangit, kat pondok Presint 11, kitorang menetapkan yang kitaorang dah kapel... Yeyyyyyyyyy..... Seronok..... Sayang kat Abg. Manis... Maser nie dah tukar nama panggilan dah... AKu panggil Abg. Manis Pa (Papa), Abg. Manis panggik aku Je (Anje).... 

Aku rasa bersyukur sangat dipertemukan ngan Abg. Manis, sebab Abg. manis seorang yang memahami, penyayang... Maser kitaorang kapelkitaorang tak sorok perangai sebenar.. Sebab Abg, Manis tak suka pura2.. Tak macam aku sebelum nie yang banyak emmendam raser jer... Ngan Abg. Manis tak der aku pendam raser... Klu aku nak simpan pun, Abg. Manis tau yang aku ader simpan sumting... So, aku pun ceritlah... Pada 25.01.2009, kitaorang ditunangkan.... Dan pada 12.12.2010 kitaorang disatukan ngan ikatan yang sah... Tak tertahan air mata aku menahar sebak, sebab aku dah bergelar isteri kepada Abg. Manis... Kini aku bahagia sesangat, dah setahun lebih usia perkahwinan kitaorang... 

Terima kasih Pa atas segala-galanya... Terima kasih Pa sebab membahagiakan Je... Je akan sentiasa sayang dan menyintai pa selama-lamanya... Kenangan Je bersama Pa sentiasa tersemat dalam hati je... Mudah-mudahan hubungan yang kita jalin ini akan kekal bahagia ke akhir hayat.... Mudah-mudahan kita dapat merempuh segala onak dan duri dalam perhubungan kita.. Amin Yarabbal A'alamin...

Eh koram semua baik hati kan... jom kiter ke blog Siti Norbaiti...

14 comments:

ArELeEz said...

amin yarabbal alamin..

::nuRuLaDHar:: said...

amiinnnn... sangat suwit! moga bahagia slalu oke..ehee

ejai_ej said...

erk.. dah abes ke citer nih?? huhuhuh.alorr... best citer ni...

semoga IAM berbahagia dengan AM hingga akhir hayat.. InsyaAllah... aminnnn...

nabilah_2908 said...

ngee...senyum sorang2 baca cite ni..sweetnya...

bila la eh turn sy...nk happy ending mcm ni...semuanya tak kesampaian..putus di tgh jalan...huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAPPY 55TH BIRTHDAY!!

NOOR FATIN said...

semoga bahagia. so sweet ^__^

apak cikidong said...

waaaaa nok... manis sungguh citee ni hihih

mOOneyes said...

org kata,saye ni sweet.cam gule.kadang2 gula pon xmanis cam saye..eh,apekah??tapi,cite nih sunggoh sweet dari saye...arhh!!!punye la lme sye tunggu akak tamatkn cite.adoiyaiii....bole wat novel nih kak.cubo toraii~moga tuhan makbulkn segala doa akak,dan org kat atas2 yg komen.aminnn~hehe

Isteri Yang Comel said...

Amin... mudah-mudahan semua... waha Aimi manis cam gulo ke madu?

Ujang9897 said...

so suwiittt...!!!

hehe

HaNTwO said...

N3 yang comel jadi sweet!!!!

siti norbaiti said...

sonok nye ending..mcm nk berchenta pulak..hehe..xde lah..yg penting perkahwinan isteri abg manis kekal ke akhir hayat..amin..
thanx sbb pomot :)

misza said...

semoga bahagia ke akhir hayat. lama tak singgah blog ni teringat pulak nak tau kesudahahan citer ni.

Isteri Yang Comel said...

thanks semua yer sebab sudi terjah blog IAM

Fauzan 'Jahn' Abas said...

salam follow kembali dan terima kasih dari Jahn

http://jahnscar.blogspot.com

semoga suami dan isteri ini bahagia dunia akhirat hendaknya...

so sweet together...hehe..

Amin Yarabbal A'alamin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...