Yang Join Aku Nie!

Tuesday, January 25, 2011

Batuk..


Adeh dah masuk sebulan lebeh dah IAM batu, tak hokeh-hokeh lagi... rimas lak terkong, terkong kat opis, kat tempat awam.. Semua orang pandang IAM... pelbagai cara IAM cuba dah... buat teh o ngan madu, mkan madu ngan asam limau dan makan ubat batuk sampai IAM jadik high sampai ke pagi, kuat betul ubat batuk nie klinik nie... Biler malam tetengah tido jer asyik terjaga sebab tekak gatal giler.. Bil batuk of coz nak terkucil.... Tu lah nie semua mungkin ujian Allah untuk IAM... Tetapi sesaper ader petua untuk menghilangkan batuk nie, gitau IAM yer... Selain cara di atas....

Pic Achik Goggle yang punyer....

10 comments:

afzan said...

minum air kosong or suam pagi2 sebelum kumur mulut . bgn je terus minum dengan selawat ..

Isteri Yang Comel said...

cik ajan air suam pun sudah minum, tapi pepagi sebelum kumur mulut tu lum try lagik

sharos said...

minum air putih je jgn suam klu x lg teruk

Encik MamaT said...

lama dah tu.. takde rawatan susulan ke.. bahaya juga dibiarkan lama2...

KUREKURE COMEL said...

mina pun sme jgk...smpai sebulan batuk...last2..buat air lemon...terus ok...try ek...

Qaseh chenta said...

Try minum perahan air limau kasturi ngan kicap...
qaseh minum 3x mujarab,alhamdulillah,petua membe qaseh kasi....
try la....

HaNTwO said...

Memang musim orang kena penyakit sekarang ni...

Isteri Yang Comel said...

thanks semua bagi ifo dan tips.. Insya Allah IAM akan cuba selepas nie

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

1)minum kicap(dlm satu sudu besar) & peras asam limau kat atas tu..
klu tak menjadi jg...
2) minum air kelapa campur gula merah cikit campur garam sikit.. insyaallah lega...
cuba yg no.1 la dulu...klu tak menjadi br buat yg kedua plak ye....

Isteri Yang Comel said...

thanks kak d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...