Yang Join Aku Nie!

Monday, January 24, 2011

Kisah Malam Jumaat......

2, hari tak update blog, rindu plak kat blog buruk IAM nie... Hihihihi.. IAM bercuti kat rumah mertua di Jelebu, Negeri Sembilan......

Okeh IAM nak cerita peristiwa malam jumaat hari tu... MJ?? Ader peristiwa geli-geli ker ngan Abg. Manis di malam jumaat lepas.... Ermmmmm... Non Ado okeis.... Kan Abg. Manis ostesen.... Siang tu tekak teteiber teringin plak nak minum kopi ais, nak buat, malas plak koram, so start moto aper lagi gi kedai berdekatan tengok kot ader kopi ais... Beli kopi ais lam tin jer kat kedai runcit berdekatan.... Memula hengat nak minum esok jer kopi tu, tapi tak tahan lak tekak nie cam mengidam jer, petang tu gak IAM minum sampai abis Kopi Ais Latte... Pas minum baru teringat IAM nie klu minum kopi, sah tak leh tido punyer malam, walaupun minum petang.. Ah sudah, dah lah Abg. Manis ostesen, tinggal sensorang lak kat umah usang tu... Parah nie..... Mesti malam tak bleh tido.....

Biler malam menjelma jer mata rasa tak ngantuk, bukak FB, Blog Walking jap kat blog kengkawan, pastu terus amek selimut bantal bagai baring kat sofa tengok TV.. Lam hati nak pujuk mata lah suh teteido sambil tengok TV, tak leh tido gak maser tu lebek kurang kul 10 lebeh dah lah. Layan plak citer Magika yang boring tu.... Alamak sampai habis aku tengok tapi mata tak terlelap gak... Arghhhh parah, apesal lak penangan kopi ni kuat sangat.... Sampai lah lebih kureng kul 12 tengah malam lebeh mata aku tak leh tido gak... Parah nie dah lah sebelum ni penah kene kacau bi;er duk sensorang kat umah.. Otak dah piki bebukan dah nie... Kot Kak Limah teteiba ketuk sliding door ker naya aku... Dek kerana takutkan K. Limah muncul tetiba kat sliding door aku wat keputusan masuk tidor lam bilik jer lah.. Sebenarnyer memula takut gak nak ti lam bilik takut lak Kak Limah teteiba muncul kat sebelah jer.... Mau kejung atas katil.... Masuk lam bilik jer cuber bebuat pejam bagai, berangan bagai, tapi mata tak der plak menunjukkan mamai tertelap koram.... Ah sudah, berbagai posisi dah IAM cuber tido, tapi mata tak jugak mesra ngantuk kan..... Cam ner nie erk??? Lam tu walaupun lam jumaat tak der plak raser meremang bulu roma.... lebeh kureng kul 2 pagi gaknyer baru lah aku tertido ngan sendirinyer... Sedar2 dah kul 6 pagi, koram.. Alhamdulillah Kak Limah tak kacau pun lam tu.... Klu tak naya aku nak menjuerit..... Tu lah penakut sangat IAM nie.. Imagenasi tinggi... IAM bukan penakut sangat pun koram, cumer IAM penah kene kacau lam rumah sendiri sebelum nie, tu yang agak berimaginasi tinggi tu... Adeh pas nie tak mo minum kopi dah... Klu minum pepagi bleh lah.. Sungguhpun tekak meronta-ronta nak minum akak ku tahan jua... Cet....

Jom koram kiter ke blog Ujana Raudhah nie.. kiter belek aper yang patut yang ado lam blog beliau...

13 comments:

HaNTwO said...

Biasala tu kak..perasaan tu mestila ada..kalo saya tinggal sorang pun mau terberak kalo nampak menatang tu..

ummiarissa said...

apa tak cuba kira "sheep" dari 1 sampai 100...he he he...lewat jugak tu boleh tidur...takpelah semuanya okay kan..

Isteri Yang Comel said...

han, akak kene biaser kan tu, sebab Abg. Manis selalu gi ostesen
ummi dalam berangan tu ader gak mengira, tapi tak leh tido lak...

::nuRuLaDHar:: said...

perasaan suke maen2 bile kite dok sensorg..wuwuwuuu

fadhdeela said...

hihihi deela pun slalu kena tinggal..housemate slalu xblkk!! kalo tgk tv ada iklan cite antu sure tukar channel..hahaha

Meh singgah: Perkhawinan Ayu Raudha & Zaquan Adha!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kdg2 kita dah set kat pala kita...klu minum kopi mesti tak ngatuk..tu salah satu...mcm kakD minum p la bapak kopi pun stil leh tido jg..lps ni jgn set dah kata minum kopi hilang rasa mengantuk....buat2 biasa ja....insyallah ok punya...

Isteri Yang Comel said...

deela, nie IAm bukan citer antu jer, klu dengar iklan siri seram tu IAM dah tutup awal2 dah tv... takut sensorang kan

Kak D, tekak nie gatal plak nak minum kopi time Cik Abng tak do.. huhu

PuanBee said...

haha tu lah kuat sgt imagine yer.. :)

Piasara said...

ape la IAM ni...ingatkan ada citer terjumpa hantu jerangkung dalam lemari ke pa,suspen betul..

afzan said...

sue ! nak entry masak2 hujung minggu , ehhe

bukan photographer said...

wah..xpernah dgr kes macamni..sy plak mmg xsuke minum kopi..hehe

bdk johor said...

enjit2 semut..sape sakit naik atas. hehehee.
ape susah IAM..kita bako jer umah kak limah!! hahaha

Isteri Yang Comel said...

budak johor, sajer jer kome nyanyi lagu kak limoh yer... kome malam karang kene kejo baru tau.. hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...