Yang Join Aku Nie!

Monday, February 14, 2011

Putrajaya-Kuala Lumpur-Seremban-Putrajaya

Wekeend yang sungguh memenatkan but enjoys bersama ahli keluarga yang lamer rasernyer tak kluar bersama... Ramai tanyer IEB tak gi ker ker Karnival WOW kat Putrajaya tu??? Jawapan bagi soalan anda hokeh... IEB tak berminat cam ner?? Tak beminat plak nak bersesak-sesak, laga-laga buntut bau ketiak masyam sebab berpeluh di bawah bahang mentari terik.... So IEB tak gi hokeh, walaupun Karnival tu berlangsung beberapa kilometer jer darik umah IEB.... Bukan tak mo memeriahkan majlis, cumer kang ramai plak nak mintak otograp, nak begambo bagai, tu malas tuh... Cettt pasan, malas lah koram pi tempat yang croded sangat nie... Kebetulan plak Hari sabtu ngan Ahad tu ramai yang datang kat umah IEB, Ader adek IEB bersama boyprend dier, Adek Ipar IEB si angah dan Isterinyer juger Pierre Andre Celup si Ayep.... So dah reramai nie ader lah aktiviti yang dirancang esok harinyer.... 

Lebeh kureng kul 1.30 esoknyer kitaorang pun memulerkan destinasi kitaorang.. Memuler kitaorang ke Lowyat, En. Bard nak carik barang tuk externall hardisk beliau... Adeh ramainyer kat lowyat hari minggu nie.. Aper lah yang derang wat kat sini reramai nie.. Bukan ader ikan, daging ker ayam ker... Bukan ader handbag gucci sale 50% pun.. Yang ader kat situ hanyerlah bebarang komputer jer koram.. Tapi orang punyerlah ramai.. Bersesak-sesak kitaorang lam tu cam sadin cap ayam dah... Habis mencarik barang bagai kitaorang bergerak ke Seremban.. tempat petama di tuju Ampangan, Seremban.... Carik makan lah aper lagik, dah lapo kan.. Tadi makan kopok leko jer wat alas perut... Lebeh kureng kul 5 baru sampai kat tempat makan.. Memacam menu lah oder, ader nasik goreng USA, giler haper nak makan nasik luar negara, tak pepasal kene kurrier... Nasik  gorang Pattaya, ni lagi satu oder import punyer darik Thailand... Adeh, sabooo je lahhhh... Hihihihi..

Habis sesi makan-makan sampai hongeh kater orang nogori, kami ker Seremban Parade tuk membuang air liur juga aktiviti basah-basah tekak sampai kering.. Karoke lah koram, pe lagik... Semua tunjuk bakat terpendam.. Memacam lagu kitaorang nyanyi.. Lagu nasyid pun jadi gak... Tapi dek kerana tekak IEB tak berapa nak elok, IEB nyanyi pun sekerat-sekerat jer dah suh cancel.. Huhuhuhu.... Tapi paper pun memang enjoy lah bersama adek beradik laupun penat...

1 comment:

zmah said...

Perjalanan yang pasti menyeronokkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...