Yang Join Aku Nie!

Friday, February 11, 2011

Hari Keluarga Di Genting Part 2

Yuhuuuu, koram, IAM baru berkesempatan nak hupdate pasal Hari Keluarga Jabantan IAM di Genting Highlands tahun lepas... Sebenarnyer Family Day, nie anjuran salah satu bahagian kat Jabatan IAM, kebetulan Bahagian nie memang bersangkut paut rapat ngan Bahagian yang yang IAM keje sknag nie, so derang pun invite opismate IAM yang tak ramai maner tu.. Dak opis IAM yang gi pun lam 3 orang jer, masuk abang manis 4 orang kan... Dah name family day kan, of coz lah bleh bawak keluarga kan.... Nie kire honey moon pertama IAM lah ngan Abang Mamis kan.... Wah seronot tau dapat honey moon free nie..... Seminggu sebelum gi IAM di beritahu yang IAM takkan dapat sebilik ngan Abng Manis seba tak cukup... Ala, sedih gak lah kan dengar berita tu.. Dalam pikiran baru nak manja-manja kat atas bukit yang sejut tu kan... Manja-manja yer koram, jangan pikir jauh sangat..... So ikut je lah kan, sebab kiter nie kan jemputan jer.... Sesampai jer kat bukit yang sejut tu IAM diberitahu plak oleh urusetia yang mana ada extra bilik, so IAM dapatlah satu bilik ngan Abang Manis.. Masa tu Allah jer yang tau betapa gembiranyer IAM.. Nak jerit hureyyyyyyy malu plak koram, jerit lam hati sudeh.... Hihihihihi..... So, lam ati IAM pat lah gak IAM nak raser mulan madu lam bilik.. hihihihi... Bilik yang kitaorang menginap tu teramatlah besarnyer.. 

Kitaorang menginap kat Awana Hotel & Resort Genting Higlands..... Sampai je, chek in hotel, letak barang terus naik kat atas nak main game bagai ngan memember....Maser naik kitaorang nek bas jer, sampai kat atas jer kitaorang terus makan kat hotel atas tu... Makanan, tok sah citer lah koram, memang banyak teramat, ader chinese food, western, jappanise... Kitaorang makan ngan banyaknyer, sebab nak merasa semua makanan kan.... memang terbaik makanan kat situ, sedap-sedap belaka.. Habis aktiviti memenuhkan meja makan, kitaorang berpecah main indoor game dan outdoor game.. Kebetulan maser tu cuti hujung minggu, jadi ramai yang bersesak-sesak sebab nak men game... Sejuk??? tok sah citer lah koram, IAM raser dah berada lam paras beku dah rasernyer.... Sejut giler kat atas tu, yang kebetulan hujan renyei-renyei..... Maser tu kitaorang bertiga jer kat atas nu IAM, Abang Mani ngan K. Linda, yang len tak tau maner menghilang.. Kitaorang tak dapat men banyak game pun, sebab biler nak men jer semua kene beratur sepanjang-panjangnyer, kitaorang yang malas nak beratur nie jalan-jalan jer.... Nak masuk Snow World tak bleh plak sebab under construction...  Setelah seharian berjimba kat atas nu, lebeh kureng kul 7 malam kami turun ke hotel, maser turun baru nek kabel car.. Wah cantek sungguh pemandangan dari atas... Malam plak kami ada sesi makan-makan bersama pengara juga sesi karaoke, malu-malu kucen IAM, sempat gak menyanyi 3 lagu bersama IAM, hihihi, dah lah sore tak sedap ader hati nak nyanyi....

Esoknyer plak kitaorang ader aktiviti bersama keluarga, bermacam-macam aktiviti sukaneka kami join.. Kami semua dibagi kepada kumpulan... Ader lah gak men terompah gergasi, tiup tepung, tiup belon bagai dan yang last sekali dapat hadiah bekas plastik ngan jajan.. Sonot sangat..... Habis sukaneka plak geng-geng lelaki ini men bola tampar kat gelanggang bola tampar kat hotel tu..... Habis makan tengah hari kami pun pulang semula ke Putrajaya... Memang seronot sekali koram, lelebih lagi percutian tajaan nie, disamping dapat mengeratkan lagi silaturahim sesama opis mate.....

3 comments:

Ujang9897 said...

ada lagi tak bilik lebih...hehe

tungkaran hati.blogspot said...

blog marche ....! Votre blog est super.

rizwan's sweetheart said...

sonoknye IAM wat ari kuarga kat genting!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...