Yang Join Aku Nie!

Monday, August 15, 2011

Bila Kekeringan Idea, Ku Mengabaikan Ia..... HUrmmmmm

Assalamualaikum, Salam 15 Ramadhan dan Selamat Pagi semua...... Rindu koram... Lama nampaknya IEB tak bersiaran didalam blog kan.... IEB bukan apa semakin hari, semakin kekeringan idea menulis nie.... Semangat berblog tu masih ada cuma idea untuk menulis sesuatu semakin kering disamping tugas harian yang agak banyak dan kesibukan di bulan Ramadhan.... 

Hurmmmmm terfikir IEB bagaimana lah blogger otai yang memerah otak untuk mendapat idea menuulis nie yer.... Bila tak da entry di blog buruk nie, IEB apa lagik nak tinggalkan jejak di blog koram pun IEB terasa kemalasan, sebab tiada entry di blog IEB nie.... Sangat berharap idea datang untuk IEB menulis semula......

Agak-agaknya otak pun puasa jugak kot, tu yang cam week jer nak berfikir nie.... 

Diam, tak diam sudah 15 Ramadhan, bermakna sudak 15 hari kita menjalankan Ibadah Puasa... Koram dah siap ker persiapan raya?? IEB raya tahun ni ala kadar jer kot..... Shopping pun tak sempat lagi nie..... Tengok lah ujung-ujung puasa sok baru shopping, masa tu barulah merungut orang ramai lah, orang macam ulat lah, pastu nak salahkan orang suka beli barang last minute, padahal diri sendiri pun cam tu gak.. Hehhehehehehe...... Mood nak shopping tu ada cuma, masa agak tidak mengizinkan lagi nak membeli persiapan untuk raya...... Koram camner?? dah siap persiapan nak raya.... Syukur Alhamdulillah duit bonus untuk raya dah pun masuk hari ini... Apa lagi koram........

20 comments:

Farah Shamsudin said...

aish.. takde buat apa sgt persiapan.. semuanya dlm keadaan sederhana sahaja..

:: Mrs.Eady :: said...

shoping?dah setel....

azam said...

shopping sakan.....??
Raya 2 kali je setahun.....hehehe

H.J said...

lepas terawih ieb doakan agar dapat idea mencurah2..haha

YanaMIB said...

kita pn nk soping last minute ieb..silap² mlm raya br soping bj raya..kehkehkeh =P

ir yien 9897 said...

bonus tak dapat lagi..
mood shopping pun takda..

perot lapar..idea utk blog pun lapar.. :)

mizzkechique said...

semekum..dtg nk bodek bonus akak..hehe..

kak, sy pun kdg2 ketandusan idea sgt.. ms tu otak ligatla fikir.. kesian cik otak..

izfanora said...

bonus dh masuk ? wah, boleh minta belanja nie.. hihi..

ejai_ej said...

huhuhu.. last week ge persint 2, ader sale tu kan.. huhuhu.. sesak giler org..bukan ge sebab nak beli persiapan raya, tp saje je nak menyemakkan keadaan. huhuhuhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 dah masyuk ye....jom soping...

BeloG MTT said...

Hmm sama lah dengan MTT kak IEB..Tapi lain sikit sebab idea ada tapi mood entah hilang kemana.. =..="

kayrul-shah said...

sama la kita....dah kering idea nak menulis....shopping????..dah settle semua tinggal nak beraya jer..hehehhe

abah khalisha said...

Itulah kadang-kadang ketandusan juga idea nk menulis..jalan yang terbaik adalah kongsi pengalaman yang mungkin bermakna utk orang lain

Mr Lonely said...

walking here with a smile.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

laskar pelangi said...

kak,patut ah lama tak nampak.busy yea..=)

dah nak raya kan..=)

PinKy MoMMa said...

so far so gud..smua dah settle tapi mood lom dtg 100% ni dik hehehe

Sunah Sakura said...

akhir2 ni dapat idea dari isu2 di FB..hurmmm..

Idah said...

belum habis shopping lg...utk diri sendiri pun belum....huhu..harap dpt beli semuanya sebelum balik kg nanti.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

lama xnmpak akk.. hehehe... nak bershoping y kak.. bper belas pasang bj raya tahun ni kak :)

Crystal Hati said...

Selamat menjalani ibadah puasa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...