Yang Join Aku Nie!

Thursday, October 27, 2011

Baru Aku Tahu Kenapa Hospital Putrajaya Sesak Dengan Manusia

Kalau tengok No. 500 tu memang cantik, cam no bertuah jer kan.. Tu lah nobor giliran IEB hari ni untuk appoinmet doktor, tapi nobor ni jugaklah yang membuatkan IEB terkandas di Hospital Putrajaya selama 5 jam.. Bagi koram 5 jam tu sekejap ker??? Kalau buat kek tu dah dapat berbuku-buku kan.... Tunggu lama tu tak kesah lah kan, dah biasa setiap 3,4 bulan cam ni lah IEB.... Hospital Putrajaya memang sentiasa sesak dengan orang, tapi kali ni IEB rasa paling lama yang pernah IEB tunggu... 

Selama 5 jam menunggu nie lah macam2 karenah orang yang IEB peratikan di Hospital Putrajaya.. Kalau koram yang pernah pergi sana mesti koram tahu camna keaadaan kritikal dan sesaknya di sana tu.... hari ni IEB ada buat analisis sikit, takderlah cam penganalisis politik tu.. Cuma IEB buat analisis mengapa berlakunya kesesakan teruk di Hospital Putrajaya ini.

Punca kesesakan tu adalah disebabkan pesakit yang ada appoinment doktor tu sorang jer, tapi yang menghantar boleh katakan sekeluarga koram, misalnya yang sakit atuk dia, yang hantar adalah neneknya, anaknya yang no. 1, anaknya yang no. 3 lah, siap bawak cucu lagi yang kecik-kecik.. Kalau sorang jer yang teman pesakit tu ok lagi lah, ini sampai sekeluarga nak teman sorang pesakit ni.. Kalau memang kurang upaya tu ok lah juga, ini aku rasa sihat walafiat, siap boleh jalan-jalan lagi koram.... Memang lah hospotal tu penuh.

Lagi satu yang buat darah IEB ni tinggi jer hari ni, ragam manusia pasal tempat duduk, dah lah ko hanya peneman pesakit jer, lepastu ko konker tempat duduk kat hospital tu untuk kerabat-kerabat ko saja untuk makcik lah, pakcik lah, abang angkat lah dan sebagainya, dan lagi siap letak beg korang, menandakan korang cop tempat duduk tu kalau koram nak ketandas ker, makan ker.... Fuuuu... Mintak maaf lah kalau ada sesiapa terasa dengan entry IEB ni.. IEB hanya melahirkan rasa terkilan saja... Kalau agak2 korang tak perlu ada dalam Hospital ditempat menunggu tu, boleh tak koram bagi tempat duduk tu pada orang yang memerlukan, macam orang tua ker, orang kurang upaya ker, dan ibu mengandung ker, ini IEB tengo kesian pakcik, makcik yang berdiri menunggu nobor giliran tu.. Kalau yang sihat walafiat cam IEB ni kena berdiri lama tu ok lagi lah....

Doktor kata darah IEB hari ni tinggi sangat.. Satu puncanya lupa makan ubat pagi tadi, satu puncanya stress tengok ragam manusia... Sebab tu kalau IEB gi hospital malas ajak En. Bard teman, lantak lah orang kata laki ko tak romantik ker hapa ker, tapi yang pasti IEB tak suka sebab keaadaan cam ni lah, kecuali memang IEB tak mampu nak bergerak sendiri, tu memang kena mintak teman lah... So koram yang rasa sihat walafiat dan rasa tak memerlukan peneman tu, tak perlu lah ajak sesiapa untuk tunggu koram sampai habis jumpa doktor tu. Ini pun untuk keselesaan kita bersama jugak kan.. Tak derlah kusut jer biler gi hospital tu....

16 comments:

BeloG MTT said...

Hahaha Kak IEB siap buat kajian lagi.. Memang leceh kann.. Pernah 3 4 kali juga kat sana masa kena suspek H1N1 memang sesak gila.. Tengah sakit rasa lagi bertambah tambah sakit ^^"/

Isteri Encek Bard said...

MTT, tu lah akak buat selama 5 jam kat situ di... sangat kusut, dah lah menunggu lama, pastu berhadapan ngan manusia cam ni plak.. Fuuuuu

cik panadol said...

IEB watpe kt hospital tu? tak sihat ke?

izfanora said...

betul r.. kadang bila ada yang teman, kita pula yang kena jaga dier macam dier yang sakit. sebabnya, dier sakit hati tunggu lama dan bebel2 tgk ragam manusia yang macam2..

kakchik@ella said...

Hurmmmm .. mmg camtu ragam2 kat hospital IEB. Kalo kita plan nak cepat atau sekejap,, jangan harap.

Isteri Encek Bard said...

CIK PANADOL, APPOINMENT DOKTOR JER.. IEB ADA BLOOD PLEASURE.. :)

PinKy MoMMa said...

punya lar lama..sampai boleh buat kajian dik hahahaha..lawak pulak..

psssttt kamu ok sajer kan? ke kes follow up darah rendah?

||aLeaSaRa|| said...

hehehehe kite jadi senak perut bila kena gi hospital putrajaya.tak kiralah sebagai pesakit luar ke..atau urusan nak bersalin ke...mmmg tak suka menunggu.rasanya kalau gi alamanda layan wayang pun sempat lagi sementara tgu no giliran kite hahahaha!

aanie said...

dah la pesakit ramai, bertambah2 sesak ngn peneman..hehe..

wan habibah said...

tak sihat ke kak?

Aku Ibu Muda said...

setuju bangat!

itu lah hakikatnya
di serdang [pun samaa

Cik Asma BLuppy said...

sabar kak... ragam manusia tu..

Gen2Merah said...

pergggh, sanggup menunggu 5 jam.. kalau saya better cari klinik yang biarmahal tapi sekejap... lagi sennag.. ehehe

qasehraihan said...

o ek gtu ke??
br skali g hospital ni..
mybe time sy pergi xsesak kot..
tp lawa spital ning..hehe

Finaz Jaafar said...

5 jam tu sgt lme kak..mcm2 boleh buat kot..haiyaaa sabar jela..kdg2 nak sabar pun tgk karenah org jadi tak sabar..haha

ain dzaya said...

Tak sia sia IEB pergi hospital..haha..
kajian yg terperici sampai naek darah tinggi......
sudah jadi habit kan pergi hospital segerombolan..baru ziarah namenya...hewhewhew



IEB di tag di sini..

http://aindzaya.blogspot.com/2011/10/soalan-cepu-mas-antara-blogger.html

IEB sempoi ke tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...