Yang Join Aku Nie!

Wednesday, October 12, 2011

Cara Menukar Gambar Latar Belakang Untuk Page Goggle

Hurmmmmm benda ni mungkin dah biasa kot bagi koram, tapi IEB baru jumpa application ni pagi tadi, berminat IEb untuk berkongsi pada yang belum menatahuinya.... Untuk mengabadikan foto bersama orang-orang tersayang di page goggle koram leh layah tutor IEB kat bawah nie.. Mintak maaf andai ada terkurang dalam tutor di bawah ini yer.....
  • Mula-mula sekali, koram mesti lah kena taip http://www.google.com/ atau http://www.google.com.my kan untuk masuk ke page google....
  • Pastikan koram sign-in dahulu dalam account goggle yer. 
  • Bila dah masuk ke page goggle koram klik di Change Background Image seperti yang dalam gambar diatas kalau koram tak jumpa petak Chage Backgroud Image tersebut. Dan petak seperti gambar dibawah akan keluar.
 
  • Bila sudah keluar petak di atas koram boleh pilih seperti yang telah IEB petakkan bewarna pink itu sama ada Public Gallery (gambar sediada oleh Google), From Your Computer (Ha!! yang ni koram leh letak gambar-gambar korang yang ada dalam komputer koram, gambar bersama orang-orang tersayang seperti dalam gambar 1),  Your Picasa Web Photo (Gambar-gambar koram yang ada dalam simpanan account koram dalam internet),  Your Recent Pick (Gambar-gambar yang pernah koram gunakan di Page Google dan  No Backgroud (Tiada gambar latar untuk Page Google koram)
  • Selepas itu klik sellect.
Senang kan??? Selamat Mencuba yer koram...... Lepas ni boleh lah abadikan gambar-gambar kenangan koram dalam page google.. Tak kira lah gambo dengan ekkasih ker, kekasih golap ker, suami tercinta ker, anak-anak ker , adik-beradik ker, ibu-bapa ker dan sebagainya......

11 comments:

Cik Eka said...

wahh gitu!
nak try dekat netbook rumah...nak buat komputer opis ni kang pengsan pulak boss nampak..hahahaha

tq kak ieb

Phat said...

terima kasih cikgu

Sari Yusa Ibrahim said...

sambil berdiri angguk kepala.. terima kasih, isteri encek bard

Niena Pengembara Ilahi said...

thanks share :D

ir yien 9897 said...

akk yien pun baru tahu..wah seronok nyer.. tadi yien dengan kecoh nyer memberitahu satu office..hehehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

perghh.. memang terbaik la kak.. saya sebelom ne pon xtau leh tukar2 backgorung image google ni :)

kpah k-poh said...

anak bujang kpah ada laa buat ni kat laptop dia...biasa lah..buh gambar makwe dia....tak kan nak buh gambar mak dia pulak..kan..hmmmm

Isteri Encek Bard said...

phat : wah teruja tu jadi cekgu sekejap...

SYI : cecamer

Niena : sesamer

Yien : wah terus buh gambo kekasih hati kennn

top : akak sesajer jer godek2

K. Pah : suh anak akak buh gambo akak gak.. ekekkekekke

Cik Bambam said...

oh boleh ekkk..baru tahu..ahhaha..kesian betol saye..

Faiz Tapit said...

nak letak gambo luna maya lah

si cokelattte said...

tenkiu kak su.. kite da buat da.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...