Yang Join Aku Nie!

Wednesday, September 28, 2011

Terasa Kehilangan

Hurmmmmm IEB baru dapat mood untuk kembali berblog setelah sebulan lebih IEB mendiamkan diri dan kurang aktif dipersada blog nie......  Satu punca nya adalah sebab IEB kekeringan idea dan satu lagi punca, IEB rasa dunia blog cam makin suram jer.... Koram rasa tak apa yang IEB rasa nie....... Dunia blog dah tak semeriah dulu lagi.... Kalau dulu Blogger Ootai kita Ben Ashaari rajin buat segmen, meriah jugak rasa sebab dari segmen beliau kita dapat kenal ramai kawan dan sahabat.. Cam IEB mula rapat ngan kengkawan di blog bermula dari Segmen Ben Ashaari..... Ben Ashaari pun cam dah kurang kot buat segmen pasai, ramai yang downkan dia sebab segmen yang dia buat untuk kepentingan blog dia sahaja....

Hurmmmm pada IEB orang yang cuba judge Blogger Ootai nie cam tu cam silap jer... IEB bukan nak membodek Ben Ashaari yer... Jauh sekali nak dapat perhatian beliau.... Apa yang IEB dapat simpulkan disini segmen yang beliau buat tu dapat juga merapatkan hubunngan kita sesama blogger, macam team building lah kiranya.. Kebanyakan segmen beliau berkonsep team building yang mana memerlukan kita kenal diantara satu sama lain juga bekerjasama didalam satu kumpulan..... Kalau koram rasa tak mo join Ben Ashaari punya segmen, koram join lah segmen yang blogger lain buat.... Konsep segmen ni lebih kurang sama jer kan.... Untuk kenal-mengenal sesama blogger juga merapatkan hubungan kita sesama blogger...

Tapi terus terang IEB katakan dunia blog semakin sangat suram... mungkin salah satu sebab ramai yang baru masuk study, tapi yang tak study tu kemana menghilang yer??? Mungkin koram cam IEB juga masih busy ngan raya dan kekeringan idea.... Terasa sangat akan kehilangan.... CMG blogger OOtai pun cam dah tawar hati nak berbelog jer.... Mungkin dia pun terasa hati sebab ramai cuba nak downkan dia dengan mengatakan menumpang populariti orang lain.... Kenapa nak judge orang sebegitu yer??? Bukan ker Dapur Tanpa Sempadan itu dikenali dengan resepi-resepi CMG yang mengancam tu.... Hari hari bukak Blog Dapur Tanpa Sempadan tanpa sebarang entry cam tak best jer kan....

18 comments:

mizzkechique said...

btl la kak..sepi n suram..

Tina Othman said...

bila ramai yg negatif dari positif, tu yg jadi suram tu

Kancil 8349 said...

kena yakin ndak semestinya suram dan sepi..jika dia down kita kena tolong dia seperti mana dia tolong kita...

Fathin Fazila Razali said...

salah satu sebabnya sebab kebanyakkan blogger terdiri drpd studnt.. skrg ni kan ramai yang baru masuk u dan ada yang final exm.. sbb tu ramai yang tak dpt nak update.

KAMIHIDUP said...

suram sebab baru lepas raya. hee. :)

Sunah Sakura said...

kan....tetap menulis walopun takde yang baca...

Ary said...

singgah sini...nice...

*Ada sesiapa nak Join Segmen Pertama NUR KASIH
*Keadaan Di Somalia Yang Amat Meruncing Perlukan Bantuan Kita Lagi...

E-na Lovely Kitchen said...

E-na update bila ada kelapangan...kalau bz senyap je la...

AlongUsop said...

tu la kak..
saye yang tak ooooootai ni pon dah takde mud nak blog.. ngeheheheh.. :P

POSH76 said...

ada turun naiknya...keep blogging dear

Izzuddin Fauzi said...

Biasa la tu... Ada masa kte mmg rajin, ada masa amat malas... :D Saya tetap berblogging... Kalau kenal blog lama saya lahhh~~~

aizamia3 said...

ada masa buat kita takde idea nak update apa.. ada masa malasnya nak layan blog tapi keadaan yang lain pulak dari blog kita dapat ramai kawan.. ;)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tol tu kak.. sy pon perasan dunia blog ni semakin suram je kn..... sy pon xtau ape puncanye

anGah said...

alahai... lek lek sudah... atas niat kita nape kita berblogging..

i am S!L4H.. said...

bole jadik lemau lame2 cmni..

Heidi Shafiq said...

saye pun dah hilang mood blogging..

kpah k-poh said...

beribu blog yg ada..tak kan sbb Ben sorang jer dah suram dear? Cuba menjelajah dalam maya ni..ratus2 malah ribu2 blogger yg masih ada dan masih kita boleh baca entry nya..Tujuan berblog juga mempengaruhi dear, kalau nak ramai kenalan..kita yg kena cari..sbb nak harap org dtg blog kita...siapa lah kita ni kan...hmmm...kalau nak duit nuff melonjak..kena up traffic..kalau nak jadi pemes..kena berani buat kontorvesi dan entry berani mati...Betul tak dear..??? Bagi kpah,masuk blog sbb nak baca entry...mudah saja..

L said...

update la lagi.. huhu...

derhaka pada ibu bapa??=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-jahanam-3.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...