Yang Join Aku Nie!

Friday, September 9, 2011

Heliza Helmi Meminta Bayaran Pendahuluan Segera Untuk Pembedahan Mak

Hurmmmm tak patut, tak patut..... Jap jap koram yang peminat Heliza atau Ija jangan lah terbakar plak ngan entri yang berunsur fitnah nie... Sebenarnya semalam IEB menjalan kan misi untuk menjerat Heliza Helmi Pelesu... Yang menyamar sebagai Heliza untuk meminta duit dari peminat-peminat beliau untuk pembedahan mak dia yang sakit.....

Jika sebelum ini Ujang pernah juga terkena dengan Faker Heliza nie.... Misi Di Faker ini adalah sama  meminta duit dari peminat Heliza.... Dia hengat kitaorang ni bodoh ker senang-senang nak bagi duit pada dia.. 

Semalam IEB menyamar sebagi sumone yang memrlukan Heliza sebagai artis undangan untuk Sambutan Majlis Hari Raya Company IEB dan ternyata banyak pembohongan yang dibuat oleh Faker heliza ini.... Faker Heliza ini mengenakan bayaran sebanyak RM15 000 untuk 10 lagu, tapi disebabkan beliau kenal IEB dia bagi IEB diskaun sebanyak RM3 000, So IEB perlu emmbayar beliau sebanyak RM12 000... Akan tetapi beliau meminta bayaran pendahuluan itu segera di bank in kan dalan akaun bank PA dia.... Memula PA dia lepastu sedara dia pulak.. Adeh nampak sangat nak menipu kejap PA kejap sedara.....

Tapi IEB masih gagal untuk mendapatkan no akaun si faker nie kerana si faker ini meminta IEB no telefon IEB atau menghbungi dia bagi mengelakkan dia ditipu.. Sebab si faker ni dah pernah kena tipu sebelum nie..... Adeh dia menipu tu tak hengat kan....
Malam tadi Real Heliza Helmi membuat pengakuan di FB beliau bahawa ada si Faker sedang menipu menggunakan nama Heliza Helmi untuk meminta duet bagi pembedahan ibunya yang sakit..... terima Kasih buat Ija kerana membuat statement itu dan membuatkan beliau deactive akaun FB si Faker tu dan sekaligus dapat menyelamatkan orang ramai dari ditipu oleh si faker ini... Kesian Ija, mudah-mudahan Ija tabah menghadapi dugaan ini..... Kepada si Faker pulak mudah-mudahan dia dibukan kan hati untuk sedar dans ekaligus berubah....

Berikut sedikit sebanyak keratan pebualan IEB dengan si Faker.... 

 
 
 

 
 

P/S : FB si Faker ini sanagt serupa dengan FB Heliza Helmi sebenar.... Gambar sentiasa di update yang dicuri dari FB Heliza Helmi, setiap post di FB juga mengenai keagaamaan dan nama FB si faker ini sentiasa ditukar-tukar bagi mengelirukan orang ramai.. Jadi semua berhati-hati yer.....

27 comments:

AYuNG said...

hishhh..mcm nih punya org pun ada

mamaNoriz said...

astaqfirullah,

tiru takpe lagi tapi sampai mintak duit tu dah melampau benooo..

pastu ckp mak sakit lagi...eee, geram nyee

cik Dil said...

apa punya org la...=.=

MamaEma said...

nak kaya senang dgn cr menipu..haish..

Diana @ bilakukatacinta said...

berani betul dia wat camtu. Mentang2 heliza ni ramai peminat...

YanaMIB said...

mental punya olang..haha ai loike lah ieb nyer penyamaran..wahh ieb pn boleh menyamar gitu..hoho dh dpt no fon oke la..wpn dia boleh tkr..xpe ieb cuba lg dptkan no akaun..kikiki =)

eliyaezlinalias said...

isk isk isk~~~kesian heliza yg tkena tempias...

d_tieah said...

Gilossssssssssss.. Kesian Heliza, walau tak berapa minat.. Hehehe.. Tak takut ke kena cekup??? Haish..

Entry Terbaru : Topup Dan Pek Sim Baru Naik Harga

Finaz Jaafar said...

BERANI DIA NAK TIPU ORANG !

Ujang9897 said...

apa lagi..no dah ada..hee

kpah k-poh said...

kesian heliza yg kena tempiasnya...

kakchik@ella said...

Ada eh camni? Ish3 .. jahatnya dia.

nazirah said...

sian ija...

mama maman said...

senang2 je blh dpt duit kan.. menipu je..

Cik Bambam said...

mcm hareeeeeeeeeeemmm jek org2 cenggini..haishhh! --'

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ni gara2 bila ade orang yang nak dapat duit dengan cara mudah kan.. ape lagi.. siasat.. n tangkap la..

aimaniman said...

ada orang yang memangx senang nengok orang lain senang.. semoga heliza tabah n success terus...

halila Ibrahim said...

kekeke... nak menipu pun x pandai .. ada ke sampai minta2 duit..

Ezad Skytech said...

kenapa la si faker ni perlu menyamar untuk tipu duit orang..adehhh...mcm ni pon ada ke..

lieynanilaz said...

berhati-hatilah ya...semoga kita semua x kena perangkap si faker ni..huhu..

Qaseh dalia adelia said...

gila betul manusia faker ni , terdesak nak duit keje lah oiii

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ish ish.. melampau laa si faker tu

PinKy MoMMa said...

serius terdesak! desperado ke haper ni aduhhh!

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

perghhhh cayalahhhhhh sis.. boleh jady spy lah.. memang terkantoi faker tu..

Alin Marlini said...

orang camni pon ade...tak kemana pun tu nanti..

ir yien 9897 said...

yien nk jadi faker IEB lah..huhu
rajin akk menyamar vs layan si faker tu...huhu

nk amik lah no hp tu..huhu

afzan said...

haha . pandai sungguh sue menyamar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...