Yang Join Aku Nie!

Friday, December 9, 2011

Peminat KPOP Yang Habis Hingusan....

Haiii Allsss agak lama IEB tak bersiaran kan.... Hurmmmm biasa lah ujung2 tahun ni orang gomen sibut teramat... banyak hal nak kena settle... LNPT lah, SKT lah, kemas meja lah yang terbaru pasal SBPA lah.. Walaupun dah lama IEB menyepi dari dunia blog ni, IEB tetap mengikuti perkembangan dunia blog ni... 

Isu terbaru yang sedang hangat diperkatakan pasal siu KPOP... Korang tahu ker apa KPOP tu?? korang mesti tahu kan lelagi peminat fanatik orang-orang korea mata sepet tu... Pasni kalau ada yang nak hentam IEB, hentam lah.. IEB relakan sebab IEB hanya ingin meluahkan pendapat IEB jer.. selagi tak terluah, selagi tu sakit jer rasa... Pada IEB kebanyakan peminat KPOP ini terdiri dari budak2 hingusan yang abru nak naik, maaf lah kasar bahasa ni di mata korang kan...

Dua, tiga hari ni IEB merajinkan diri nak baca Blog Gigi Rabbit yang mengutuk KPOP... Giler haper dekat 2K komen mengutuk pemilik blog tu... Last2 dapat tahu rupanya orang yang dikutuk dalam blog tu bukan lah pemilik sebenar blog tu... IEB sedh sangat sebab melihat perpecahan bangsa kita sendiri iaitu Anak-anak Melayu yang bergaduh sesama sendiri untuk menegak kan keadilan memasing... Yang peminat fanatik KPOP tu lagi lah agak keterlaluan komen korang okeh.... Bangsa lain tepuk tangan dan tersenyum jer baca komen-komen korang tu.... 

Sepatutnya korang mesti berjuang untuk menegakkan kan bangsa dan budaya kita sendiri, bukannya menegakkan orang korea dan budaya yang bukan beragama islam tu.... Budaya kita di Malaysia ni dah cukup indah dah dimata IEB.... Kita kaya dengan budi bahasa, adat resam, pakaian sopan dan sebagainya....

IEB terus terang memang tak minat KPOP nie, yerlah mungkin sebab IEB ni dah tua kot, korang kan muda-mudi belaka dan mengikut peredaran zaman.. Kenapa??? orang yang tak minat KPOP ni kolot sangat ker dimata korang??? Tak der faedah pun korang akan dapat dari meminati KPOP nie, bukan Korea nak bagi penghargaan pun... Maaf lah kata-kata IEB ini agak keterlaluan... IEB cuma ingin melahirkan rasa geram sahaja kerana komen-komen korang, dah menunjukkan kelemahan kita ORANG MELAYU ni... Orang luar pun boleh cakap yang "bangsa kita ni kacang jer nak digulingkan sebab diorang sama dioarang pun musuh-bermusuh, gaduh bergaduh"... Sakit dada gak bila menulis entry nie... sebak ada geram pun ada....

Ok lah malas nak memanjangka luahan hati ni, sebab nanti konag mesti serang IEB punya.... IEB nak mengajak korang semua hentilah pergaduhan kita sesama saudara se Islam juga Melayu... Apa kata kita berjuang untuk budaya dan agama kita sendiri.. Malu lah dengan bangsa lain yang melihat karenah korang tu....hentikan lah komen-komen negatif tu..... 

Huuuuuu baru lega.....


8 comments:

Huda said...

Betul..kita setuju. Kita tak baca pun komen2 kat blog yang diserang tu. Tak kuasa nak layan. Tapi kesian lah pada si mangsa tu. Apa yang IEB cakap kat atas tu semua betul dan ada point..Haraplah kita semua bersatu dan takmo gaduh2 pada perkara yang remeh temeh seperti itu..

Fendy said...

wow...nampak mcm menarik....nak tgk r

kakchik@ella said...

KC baca komen2 tu. Over react rasa2nya diaorg tu, kan. Siap ugut mcm2. serius merbahaya.

~~zAnAfAhMi~~ said...

Kita ni kalau nak minat pun, biar la brpada2, bukan x boleh nak seronok cuma jgn taksub sgt.

Khuzrin Kamarudin said...

bnyk budak2 sekolah je tu.. hhohoho..

LydSunshine said...

IEB, jgn kutuk KPop. Saya adalah peminat tegar KPop. Saya lebih suka KPop daripada karipap. Min Ho tu bakal suami saya tau tak???

Heheheh... Tipu je... Saje menyakat IEB. Tak minat pun KPop. Minat JPop je dan MPop.

qasehraihan said...

masuk baca gak..
nk gelak pu ye..
budak2..
tp kesian yg empunya bdn yg diguna gmbr tu..huhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eemm..tu la kan...ank2 muda mudi zaman skg...nek risau kita...

maybe la kot...kita yg tua2 ni tak brapa nak kenan kpop bagai...hehehhe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...