Yang Join Aku Nie!

Tuesday, November 22, 2011

Skuad Bola Sepak Harimau Malaya Menjuari Emas di Sukan SEA Menentang Indonesia (TAHNIAH)

Assalamualaikum dan Selamat Pagi koram.... Hari ni IEB bekerja dengan penuh senyuman sebab Pasukan Harimau Malaya menang dalam perlawanan bola sepak di sukan SEA menentang Insonesia semalam.. Dapat ko semalam memacam sakit keluar, sekit kaki sebab kuat sangat hentak, sakit dada sebab berdebar teramat sangat, sakit tangan sebab tepuk tangak biler tak gol, sakit tekak bila gol, sakit telinga sebab bila gol jer ramai giler jirang keliling umah jerit golllllll.... 

Seronok IEB melihat semangat penyokong2 kita di Malaysia ni.... Bila habis jer dengar lagu Negaraku bergema di stadium meremang bulu roma IEB.... Oke lah hari ni penuh News FB pasal bola jer, ka blog pun semu apsal bola kan... Ada plak hamba Allah yang suh tukar cerita lain, katanya bosan asyik cerita yang sama katanya.... Uiks pada IEB memang sepatutnya satu hari ni kita patut cerita pasal ni jer tau.. Kita patut bangga dan bersyukur dengan kejayaan pasukan negara kita yang mengharumkan nama negara kita tercinta ni.... IEB memang sangat excited koram.. Bagi koram yang tak excited tu cuba tanamkan lebih lagi semngat kecintaan kepada negara sendiri.. Kalau bukan kita yang tak cintakan negara kita sendiri, siapa lagi kan???

Pasukan bola kita semalan main dengat cukup bersemangat dan bersungguh, walaupun keletihan mereka tetap mencuba sedaya upaya mereka untuk Malaysia... Terima kasih untuk skuad Bola Sepak Harimau Malaya kita.. Pada IEB kalau kalah pun, kalah bermaruah kalau tengok diorang main semalam... Mereka tak gentar dengan penyokong Indonesia yang cam hongah jer tu... Terbukti kemenangan itu milik kita.. syukur Alhamdulillah....

P/s : tentiber penuh bersemangat IEB nie, korang perasan tak blog IEB ni banyak cendawan kan???..... Nie datang balik sebab nak kutip semua cendawan tu nak jual kat pasal malam.. untung2 leh dapat RM500 ni.. hahhahahahha... Jangan ditanya kemana ku menghilang selama ini..... Insya Allah kalau ada kekangan waktu IEB akan update blog buruk ni.... Rindu ker kat IEB nie???


7 comments:

Tina Othman said...

tahniah, semua rakyat malaysia happy sangat kan hari ni

hihi lama tak update sampai keluar cendawan ye?

POSH76 said...

tahniah...dah lama menyepi...welcome back

Phat said...

doa seluruh rakyat malaysia di makbul kan malam tadi

KAMIHIDUP said...

Auuuuuummmmm!!!

sue zainun said...

harus2..harus ada semangat..bukan selalu kita menang..sukan tu pon bknnya sebulan sekali..huhuhu..haruslah diraikan ..ye x?

ir yien 9897 said...

yes jumpa ayat pasal di tukar kan kepada apsal..hehehe

Aummmmmmm,...
banggan dengan Muslim..hahaha

model pakaian muslim wanita said...

salam kenal dari saya,,sukses yahh dengan postingan nya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...