Yang Join Aku Nie!

Thursday, November 3, 2011

Menyepi Tak Bermakna Hilang

Assalamualaikum dan selamat petang semua... Dah petang baru den berkesempatan nak hupdate blog, takut koram tertanya-tanya kemana menghilangnya IEB... Hihihihi perasan kan, cam ada orang tanya jer. Erkkkk Alhamdulillah, kekenyangan baru lepas makan bersama En. Bard tercinta... hari den masak Sardin jer... Nak ker??? Alamak habis dah... Tetiber tekak ni teringin nak makan sardin pepedas plak, so masak sardin jer lah, kebetulan stok sardin masih ado lagi... Koram dah makan ker?? dah menjadi kebiasaaan IEB sekeluarga plak makan sebelum jam 7 ni... 

IEB biasanya balik kerja kul 5 tu terus menuju ke dapur buruk carik apa yang patut untuk menyediakan juadah makan malam... Kekadang sampai mati idea gak nak masak apa... Nasib baik banyak blog masakan  yang boleh IEB jengah untuk mencuba resepi dioarang.. Kebiasaanya IEB selalu masuk blog Cik Mat Gebu, Dapur Tanpa Sempadan untuk tiru sket masakan dia.. Terima kasih buat blogger masakan yang tidak pernah lokek mencurahkan ilmu masakan mereka kepada kita...

Dah 2, 3 minggu ni boring jer pi opis, Kesiputan internet di opis IEB sangat mematikan semangat IEB untuk berblog.. Laman sosial FB dan Twitter pun depa dah block.. Huaaaaa..... Serius bosan.. Bayangkan IEB ambil masa 20 minit nak update blog IEB... Nak loading gambo dan entry yang kita post sangat memakan masa, tak tahu lah Unit IT IEB sedang buat apa dengan network opis kami tu.. Bukannya sengaja ku mengungkit, tapi kau senganja yang membangkit. eh ternyanyi plak. Nak kata depa upgraded network, takkan lah dah 2 minggu internet tak ok lagi... Tak der plak bagi email mengatakan sedang menyelengara network.. Apa yang boleh buat sabo jer lah kan..

IEB mintak maaf yer kekalau lama koram tak nampak IEB dalam blog koram... IEB jengah juga blog koram walaupun bergerak cam siput, cuma IEB tak tinggal jojak yo, sobab eh biler komen jer PC IEB jadi hang plak... Mano silap eh, pun den tak tahu lah.. Insya Allah IEB akan jejak koram biler balik umah plak, tu pun lopeh den masak-masak dan buek kojo umah sikit...

12 comments:

Phat said...

soba yo lah IEB

hawiz said...

rindu dkt kaksue!

aDisH.sHidA said...

rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Sunah Sakura said...

nak jupe kakak sayam!!!

Isteri Encek Bard said...

phat tu lah tu, den soba yo ni

hawiz... tq, lama tak tegur kamu

serius rindu kakak kecik...

sunah akak pun nak sangat jumpa awak....

cik panadol said...

depa suruh amalkan slogan "Kerja Di Utamakan, Internet Di Ketepikan" tu....

Citarasa Rinduan said...

IEB..
sungguh kak mmg rindu

sardin>
wah.......... menu sedap.. makan dengan nais putih dan kicap...

Isteri Encek Bard said...

cik pan winduuu kamuuu oooo

kak ayu IEB pun rindu kak ayu gak

wan habibah said...

smlm mkn sardin tp wat sandwich

BeloG MTT said...

Betul kak IEB..Bila internet tenat memang semangat tu patah seribu.. Dah mcm tajuk lagu Shila Amzah pulak.. Hehe :D

Qaseh dalia adelia said...

qaseh pun dah lama menyepi hihihi .. rinduuu

Anonymous said...

Interesting information at least I think so. Thnx a lot for sharing this data.

Joseph Craudfield
jammer gps

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...