Yang Join Aku Nie!

Saturday, April 5, 2014

Cerita Dongeng : Resam Kejiranan Rumah Pencakar Langit

Assalammualaikum... I' m back... Yuhuuuuu.... lamaaa oooo tak hupdate blog aku ni... aku kembali bukan nak cerita kemana aku menghilang, apa aku buat sebelum ni dan apa yang aku buat skang.. past is past.. (sebenarnyer malass engko, padahal idea banyak jer nak rulis) so skang aku aku just nak mencoret beberapa coretan nakal kat blog aku ni...

Ala klu rasa korang rindu kat aku ker apa ker? gi jer stalk FB aku, Isteri Encek Bard.. ada jer aku kat situ uollsss... Ada jer aku update status berunsur coretan coretan nakal mengenai gosyip artis, isu semasa seperti isu MH370 (Masih terus dan terus berdoa supaya dipermudahkan untuk merungkai apa yang berlaku ngan aeroplane ni) dan opcoz kisah aku, suami aku, anak comel aku dan family aku....  Ehh ada kerr org rindu kat aku??? Perasan lebih..

Ermmm corak dan cara penulisan aku mungkin akan berubah kot selari dengan diri aku skang ni... Gaya penulisan mungkin lebih kepada diri aku sendiri.. hehehheh... Idea spotan terus dari otak aku tulis terus.. tapiiii.... yang ni memang tak leh lari ngan aku iaitu TYPO, haa yang tu mmg takkan lari ngan aku... cerr korang bayangkan aku menulis sambil bermain dengan anak comel setahu lapan bulan tu... korang yg ada anak mesti dpt bayangkan... hahhahhaha padahal malas nak cek spelling ngko..

Ok aku melalut jauh dah ni dari tajuk kat atas... Resam hidup or berkampung atau kejiranan di kawasan rumah pencakar langit a.k.a rumah flat, ni aku wat kisah dongeng jer ni, baca boleh percaya jangan... hahahahha.... Cuba korang bayangkan setiap kali nak naik pengangkutan penghantar kecil a.k.a lift rumah flat ni korang terbau satu haruman yang cukup menyegarkan korang dari ngantuk membuatkan korang tersedar dan nak bernafas pon payah.... Haaaa bau apa bukan edp ker edt yang berjenama dolce cabana ker, gucci ker, chanel ker dlll yg korang beli beratus ratus or cap pasar malam tu (aku pakai cam pasar malam jer) tapi haruman dari cecairr kekuning kuningan di lantai or di dalan lift...

Bauu sampahhhh!!!!!! hadoiiiii lahhhhh sakit hidung dengan bau cairan itu.. bayangkan org mengandung yang ada simtom morning sickness tu, tak ke naya kat ibu mengandung tu??? kesian mereka terpaksa menahan bauan kurang menyenangkan dan korang bayangkan lagi mereka duduk tingkat 18 dan lift yg ada bau harumab tu berhenti setiap tingkat, tak ker lemas mereka nak tutup hidung???

Ok ini mungkin peringatan tuk diri aku sendiri gak... Kalau dah rasa sampah korang tu dah masuk 3 hari tak buang, dah tentu sampah tu ada sisa makanan berair dan berbau kennn?? so apa tindakan korang tuk perkara ni??? skema plak ayat aku... Aku rasa korang yang bawak dan nak buang sampah tu mesti ada akal tu berfikir kan??? Takkan korang nak suh anak anak korang yg umur 5, 6 tahun tu nak gi buang? tu memang melampau lah, diorang belum dapt berfikir panjang cam korang...
Kalau dah rasa sampah korang berbau dan berair silah lah ambil langkah bijak balut sampah korang tu berlapis2 sampai lah ia tak bocor yg mengakibatkan cecair berbau tu keluar dari plastik korang tu... Ada paham... Aku paling risau nak buang sampah time ada ramai org dlm lift, sebab tu suker buang sampah dikala org tak byk kluar or masuk rumah.. waktu biler tu korang pikir dan tentukan sendiri.. Tak smpi hati nak naya orang...


Haa nampak tak aku bebel panjang.. aku rasa nak kena sambung lah entry dongeng aku ni, kang bebanyak korang malas plak bak baca kan.. okeylah resam kejiranan bangunan pencakar langit akan bersambubg di episod 2 sbb aku tak puas bebel lagi.. Tungguuuuu....

4 comments:

farhana mohamad said...

akhirnya.
lama menunggu blog ni d update.hehe.

sy tak penah berkunjung ke kwsn kejiranan mcm ni sebelum ni. first time pergi bila berkunjung ke rumah kakak ipar. terkejut jgak mula2 ke sana. jkkk pun da pening mcm mana nak settle masalah ni. it is bout their attitude indeed.

asalkan rumah diaorang bersih, so diaorang tak kisah dah kalau tempat lain kotor. same case bile someone buang sampah while driving. disebabkan taknak kereta diaorang kotor, sanggup buang sampah tengah highway.

Isteri Encek Bard said...

hi farhana thanks sbb baca cerita dongeng.. hurmmm kalau diberi pilihan mmg nak sangt duduk rumah bertanah ni.. tapi takder pilihan.. ni bru masalah sampah lim lagi jiran2 yang menetap dalm satu bumbung klu jumpa dlm lift nk senyum pun payah.....

ArELeEz said...

bkn setakat pompuan preggie je yg buleh muntah cium 'haruman' camtu tp, yg bujang & dh jd mak bdk pun buleh muntah ijo! hu3..

Isteri Encek Bard said...

kannn arelee kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...