Yang Join Aku Nie!

Wednesday, May 30, 2012

Hai My Dear Friends & My Dear Readers, I'am Back

Assalamualaikum reader-reader dan kawan kawan tersayang... Wahhh lamanya IEB menyepi dari dunia blog... Minta maaf bukan niat IEB menyepi sebab suka-suka, tapi atas sebab yang tak dapat di elakkan.. Sungguhpun IEB tak update blog buruk ni, IEB tetap menjadi silent reader korang, baca entry korang tanpa meninggal kan apa-apa jejak (untuk mengelakkan kan korang datang ke Blog Isteri Encek Bard tanpa cerita baru)... Owhhh dah 4 bulan 30 hari Blog Isteri Encek Bard ditinggal kan sepi tanpa sebarang cerita.. IEb minta maaf sangat pada korang yang datang berkunjung tu.. IEB tahu ada juga reader -reader tersayang ni still lagi menjengah.. Jutaan terima kasih buat korang...

Aduhai, banyak sangat cerita yang nak IEB kongsikan dengan korang, tapi tak tertulis plak dalam blog nie, masa IEB pun tak berapa nak ada sekarang nie.. Ermmm yang berlalu, biar lah berlalu, Insya Allah jika ada kesemapatan waktu IEB akan mula menulis kembali dan mungkin tidak sekerap dahulu...

Apa yang IEB nak kongsikan bersama korang adalah satu berita gembira yang amat IEB dan En. Bard nantikan selama 3 tahun kami bergelar suami isteri ini, iaitu bakal menimang cahaya mata tak lama lagi.. Syukur Alhamdulillah doa-doa kami di makbulkan... Kandungan IEB kini berusia 6 bulan 6 hari. Syukur Alhamdulillah IEB dan bakal junior IEB ni berada dalam keadaan sihat.. Tekanan darah IEB juga terkawal. Baby sekarang dah semakin aktif bergerak, lelagi di waktu malam.. Seronok agaknya dia bermain di dalam perut IEB tu.. Kekadang terdetik dalam hati nak tahu apa yang dia buat di dalam perut ni...

Kalau korang nak tahu berat badan IEB pun dah naik hampir 14 kg dah.. Huhuhuhu berat kan... Jalan pun dah ala-ala pinguin dah. Boleh katakan setiap minggu IEB akan ke klinik dan hospital untuk membuat pemeriksaan. Disebab kan itulah tiada kekangan waktu untuk menulis, disamping kerja harian yang banyak... Disebabkan IEB pernah ada history High Blood Plesure dan 2 kali keguguran, doktor membuat keputusan untuk sentiasa  monitor kandungan dan keadaan IEB, bagi mengelakkan perkara lama berulang lagi.. Sungguh pun agak keletihan asyik berulang alik klinik daa hospital, tapi IEB tetap bersyukur kerana telah diberi hadiah tak ternilai ini, dah tak sabar menanti kehadiran beliau, di bulan September nanti.. Mudah-mudahan semuanya dipermudahkan.. Amin, Yarabbal A'aalamin...

Doakan IEB yer.. Insya Allah IEB akan cuba menghupdate jika ada kekangan waktu... Sayang korang semua♥♥♥

18 comments:

Phat said...

IEB jaga diri n kandungan baik2 ya semoga semua nya baik2 saja

Isteri Encek Bard said...

Amin.. MUdah mudahan phat.. tq

Aku Ibu Muda said...

wahh..seronoknya preggy ^_^. tahniah darling!

patut la lama dh tgok blog menyepi :)

UniMeOw said...

wahhhh nak ada baby yer?
smoga smua sihat & slamat..amin...:D

Isteri Encek Bard said...

Aku Ibu Muda.. Haa kak... terima kasih kak...

Isteri Encek Bard said...

Unimeow
Insya Allah.. AMin mudah-mudahan

KorN said...

welcome back... smoga IEB, cik bard dan anak dalam keadaan baik2 saje.. =P

POSH76 said...

kena take care betul2 taw...bessnyer pregnant...tahniah!!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

congrats IEB ai loikeee ituew virus moga2 virus tue kena kat ai jugak....TC

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh~~ad bby..

wlcme back dear..happy blogging :)

mamawana said...

Tahniah, dan doa kami semoga selamat menanti kelahiran dan semoga dipermudahkan segala urusan.

Syazwan Che Deraman said...

Semoga semuanya baik untuk IEB dan kandungan!!.

Amin!.

Farah Shamsudin said...

memang lama ieb tak update kan.. alhamdulillah, dah nak jd ibu ye..
take care dear..

Boni JLL3 said...

4 bulan tak berupdate?? lamanya ye

LELAKI INI said...

chaiyok2!
harap sumenya okeyh!

jemarisuri said...

tahniah IEB...
semoga semuanya baik2 belaka..

ariana said...

Welcome back..Tahniah dan jaga diri dn kandungan ye..nnti tentu banyak cerita nak update kat blog ni..akak pun dh lama x singgah sini..:)

Adams Ayens said...

sis doakan semoga IEB sihat hendaknya dan selamat bersalin nnti..insya allah rezeki yg ALLAH swt turunkan akan bertambah gembira n bahagia IEB sefmily ye...jgn lupa hapdate ye..mmg lama dah sis nantikan..tgk blog cerita yg sama..haaa bila dh ada tak terbaca pula..kann..muahhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...