Yang Join Aku Nie!

Thursday, May 31, 2012

Bertukar Ke Massimo (Italian Lah Sangat)

Mintak maafh bebanyak yer En. Gardenia, ai dah jatuh hari pada Dato' Massimo ni.. Yer lah bukan apa, awak kurang best sikit jer pada Dato' Massimo ni...

First time IEB rasa Roti Massimo ni, roti yang adik IEB bawak balik dari Opis dier, sehari lagi nak expired dah, dia kata roti ni rasa manis tak sedap.. So IEB memancang beliau dengan seribu satu macam kesian sebab banyak lagi, IEB cuba lah sekeping untuk mengalas perut yang asyik lapar jer ni (sebab 2 oraang yang makan).. Cuba makan kosong tanpa bubuh perisa atau cicah apa-apa air... Pandangan pertama bila dah nak expired roti nie mesti keras dan tak sedap.. Tapi biler dah makan baru tahu bertapa lembunya roti ni... Sedap pulak tu... Semenjak dari itu Roti Massimo ni menjadi peneman IEB di kala lapar...

IEB rasa korang kena cuba roti ni.. Kalau dulu Roti Gardenia menjadi roti kegemaran, cuma Roti Gardenia klu dah dekat nak expired tu dia akan keras sikit berbanding Roti Massimo ni.. En. Bard sekali rasa pun dia dah cakap roti ni memang sedap dan lembut. harga pun lebih kurang sama jer ngan Roti Gardenia.. So apa lagi gi kedai atau apsaraya berdekatan carik roti ni.. Hihihihi... Adehh pasal roti pun leh jadi bahan cerita kan... Tapi apa salah IEB berkongsi dengan korang..

PS: Roti kalau yang dah expired dan belum berkulat boleh dimakan lagi kan?? Ieb rasa boleh kot sebab rasa dan bau dia masih sama....


11 comments:

kakchik@ella said...

KC pun dah beralih ke Massimo. Roti dia best.

Isteri Encek Bard said...

kannn KC kan...

UniMeOw said...

kalo uni,,mkn je roti yg dh xpred tp make sure dy betol2 xde kulat...perut uni no hal,,alhmdlh..:p

erm,,kwn uni pon ske sgt mam roti ni...nt nak pow dy sikit ah! :D

LydSunshine said...

Penah jugak try dulu. Okay la, not bad. Tapi saya ni oldschool skit. Saya tetap suka roti patha yang babu jual roti jual petang2 tu. Yang panjang2 mcm kat kopitiam tu. Sbb tak muak. Heheh.

Aien Alien said...

sama la...sekali rasa terus jatuh hati atas kelembutannya...kikiki


sedap pun sedap!!

zul said...

Love Julie Cookies? Tell about it in Your #blog now and win cash up to rm700!! ;] more info: http://mohdzulkarnain.says.com/recommendations/julies-blog-2

MISS DIVA said...

best2..i pun dah jatuh cinta dgn Dato' Massimo nih...buka posa mkn Dato' Massimo je

puan adda said...

hehe buat pengetahuan sue, massimo ni adalah cebisan drp gardenia dimana pengurusan gardenia telah diambil alih oleh tan sri syed mohktar albukhary sepenuhnya . massimo ni plak tokehnya cina ..utk makluman sahaja.

Adams Ayens said...

WAHHHH....italiano..nnti sis pun mauu try laa...jd madagascar laa

Outbound di Malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

nur said...

sama ler kt...hee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...